MTV opent online muziekwinkel Urge

MTV opent online muziekwinkel Urge


MTV lanceert morgen de beta-versie van Urge.com een online muziekwinkel met twee miljoen nummers in het assortiment voor de prijs van 99 dollarcent per stuk.

Urge wordt tevens geintegreerd in de nieuwste versie van Windows Media Player, die komende weken als upgrade beschikbaar komt via Windows. Vooruitlopend hierop kan deze update deze week ook gedownload worden vanaf de Urge-site.

MTV hoopt vooral klanten te trekken door een abonnement aan te bieden, waarbij voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek kan worden gedownload. Apple-fanaten en iPod-bezitters hebben overigens pech, Urge is niet compatible met de Apple of iPod. Gemiste kans?

Bron: Newsvine


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Gemiste kans?

  Nope bewuste keus..

  geplaatst op
 • Ja, dat zal ongetwijfeld, maar gezien de enorme hoeveelheid verkochte iPods vraag ik mij af of ze daar niet een kans laten liggen.

  geplaatst op
 • Eh... Urge is een samenwerking tussen MTV en Microsoft.

  iTunes is ook niet compatibel met windows media player. Gemiste kans? Het is gewoon hard tegen hard, Apple tegen MS, niks nieuws :)

  geplaatst op
 • Media Player 11 kan al een week (onofficieel) gedownload worden en Urge is gewoon al actief. Alleen nog niet voor Nederland..

  geplaatst op
 • Ik geloof dat we langs elkaar heen discusseren.

  MTV wil zich begeven op de online muziekmarkt. Da's stap 1. Stap 2 is de samenwerking met Microsoft en daarmee het uitsluiten van de Apple. MTV had kunnen samenwerking met Apple iTunes en haar content langs die weg beschikbaar kunnen stellen en direct miljoenen iPod-bezitters kunnen bereiken. MTV had zelfstandig het geheel kunnen opzetten MS en Apple compatible. etc. etc. Kortom hier zijn meerdere scenario's denkbaar en ik ben niet de enige die twijfelt of dit de juiste zet is.

  "Whether the consumer really wants a service that's only compatible with non-iPod players is going to be the big issue," said Steve Gordon, entertainment attorney and author of "The Future of the Music Business."

  geplaatst op
 • Helemaal waar (en mee eens) Erik :)

  Mijn point was meer dat het net lijkt alsof MTV hier iets heeft opgezet, terwijl het initiatief net zo goed uit Microsoft kan komen. Voor zover ik kan inschatten is het een 50/50 ding. Er is dus nooit zo'n keuze moment geweest, tegen Apple ingaan is misschien wel de belangrijkste dat Urge uberhaupt bestaat.

  Al zou het heel chique geweest zijn als ze het wat meer open hadden gemaakt. Ik kan er met mijn Sony walkman telefoon volgens mij weinig mee.

  geplaatst op
 • Lost Remote meldt dat MTV haar onlinemuziekwinkel Urge dumpt en kiest voor Real Networks' Rhapsody service om een vuist te maken tegen iTunes. Dit betekent waarschijnlijk ook het einde van de samenwerking van MTV met Microsoft. Het bedrijf uit Redmond focust zich namelijk volledig op haar eigen Zune service.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.