MTV opent online muziekwinkel Urge

16 mei 2006, 16:11

MTV lanceert morgen de beta-versie van Urge.com een online muziekwinkel met twee miljoen nummers in het assortiment voor de prijs van 99 dollarcent per stuk.

Urge wordt tevens geintegreerd in de nieuwste versie van Windows Media Player, die komende weken als upgrade beschikbaar komt via Windows. Vooruitlopend hierop kan deze update deze week ook gedownload worden vanaf de Urge-site.

MTV hoopt vooral klanten te trekken door een abonnement aan te bieden, waarbij voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek kan worden gedownload. Apple-fanaten en iPod-bezitters hebben overigens pech, Urge is niet compatible met de Apple of iPod. Gemiste kans?

Bron: Newsvine

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Kjeld Kahn

  Gemiste kans?

  Nope bewuste keus..


  16 mei 2006 om 16:35
  evroekel

  Ja, dat zal ongetwijfeld, maar gezien de enorme hoeveelheid verkochte iPods vraag ik mij af of ze daar niet een kans laten liggen.


  16 mei 2006 om 16:40
  RubZie

  Eh… Urge is een samenwerking tussen MTV en Microsoft.

  iTunes is ook niet compatibel met windows media player. Gemiste kans? Het is gewoon hard tegen hard, Apple tegen MS, niks nieuws 🙂


  16 mei 2006 om 17:18
  Michel

  Media Player 11 kan al een week (onofficieel) gedownload worden en Urge is gewoon al actief. Alleen nog niet voor Nederland..


  16 mei 2006 om 17:22
  evroekel

  Ik geloof dat we langs elkaar heen discusseren.

  MTV wil zich begeven op de online muziekmarkt. Da’s stap 1. Stap 2 is de samenwerking met Microsoft en daarmee het uitsluiten van de Apple. MTV had kunnen samenwerking met Apple iTunes en haar content langs die weg beschikbaar kunnen stellen en direct miljoenen iPod-bezitters kunnen bereiken. MTV had zelfstandig het geheel kunnen opzetten MS en Apple compatible. etc. etc. Kortom hier zijn meerdere scenario’s denkbaar en ik ben niet de enige die twijfelt of dit de juiste zet is.

  “Whether the consumer really wants a service that’s only compatible with non-iPod players is going to be the big issue,” said Steve Gordon, entertainment attorney and author of “The Future of the Music Business.”


  16 mei 2006 om 18:04
  RubZie

  Helemaal waar (en mee eens) Erik 🙂

  Mijn point was meer dat het net lijkt alsof MTV hier iets heeft opgezet, terwijl het initiatief net zo goed uit Microsoft kan komen. Voor zover ik kan inschatten is het een 50/50 ding. Er is dus nooit zo’n keuze moment geweest, tegen Apple ingaan is misschien wel de belangrijkste dat Urge uberhaupt bestaat.

  Al zou het heel chique geweest zijn als ze het wat meer open hadden gemaakt. Ik kan er met mijn Sony walkman telefoon volgens mij weinig mee.


  16 mei 2006 om 18:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!