Media Markt met de billen bloot

Media Markt met de billen bloot
, Dimmle
@andersfloor

Batteries not included Je medewerkers onder vermelding van je bedrijfsnaam in een blootblad? De meeste managers zouden zich bij de gedachte alleen al een Tibetaanse rolberoerte schrikken. Zo niet de directie van de Media Markt. Toen de Playboy hen benaderde voor een fotoshoot onder de noemer “Meiden van de Media Markt”, waren de hoge heren direct enthousiast.

Playboy plaatste met volledige toestemming posters in de verschillende vestigingen om kandidaten te zoeken, en ontving een “overweldigend aantal” reacties. Na publicatie - morgen, mannen, morgen - krijgen alle consumenten die een aankoop doen bij de electronicaketen, een gratis exemplaar mee. Kijk vooral ook eens op de site van Media Markt.

Nou kunnen C&A en Blokker niet achterblijven natuurlijk.


DelenEr zijn 16 reacties op dit artikel

 • In Duitsland hebben ze dit vorig jaar toch al gedaan?

  geplaatst op
 • De mensen van mijn Blokker hoef ik niet naakt in de Playboy.
  En inderdaad, dit is al eerder gedaan in Duitsland.

  geplaatst op
 • Weer geen lekkere mannen natuurlijk...
  (Heb mijn feministische inborst maar even achter het behang geplakt.) Ik vind het alleen niet slim dat ze het zo prominent op de website zetten. Ik denk dat ze daarmee toch wel wat klanten wegjagen. En echt niet alleen vrouwen.
  Ze hebben overigens een filiaal in Ede. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen was daar o.a. CDA 20%, SGP 11% en Christen Unie 10%.
  Beniewd wat daar volgende week in de plaatselijke krant staat...

  geplaatst op
 • if only they had a better website with product info...no if you want something from Media Markt, you have to do all the research yourself. My biggest laugh was being told that the batteries for the Lowe mobile handset were no longer in stock, or being made, for a handset I had bought earlier the same day! Great prices...lousy staff training. I notice in Amsterdam they use Blu-Ray laser discs as a video source to make even the worst LG plasma/LCD screens look fantastic. Don't try this at home folks....your mileage may vary.

  geplaatst op
 • Zelf heb ik een halfjaartje meegedraaid bij MediaMarkt Amsterdam en inderdaad: de trainingen zijn zwaar onder de maat, dat is ook de reden eigenlijk dat ik er weg ben gegaan. Omdat ik wél redelijke vakkennis had, kwamen al mijn collega's naar mij toe met vragen (niet arrogant bedoeld overigens)... Dat vond ik eigenlijk te triest voor woorden - waarop selecteren ze hun personeel dan, vraag je je dan af!

  Maargoed, on topic: typisch MediaMarkt dit, echt de grenzen opzoeken. Teksten op affiches en dergelijke zijn ook altijd vreselijk dubbelzinnig... Wat dat betreft is hun marketing erg "mannelijk" te noemen. Als man vind ik het geen onaardig gezicht zo op de homepage van MediaMarkt, maar ik kan me goed voorstellen dat het bij sommige mensen in het verkeede keelgat schiet! Tricky business of tactische marketing, we'll see...

  geplaatst op
 • "Jonathan Marks: Great prices...lousy staff training."

  Euh who needs staff training here ... we are talking naked women.

  :p

  geplaatst op
 • Briljante actie, al is het waarschijnlijk een een, twee-tje van Playboy en Media Mokkels

  geplaatst op
 • Verdorie...ben er vandaag geweest voor iets onbenulligs wat ik ook morgen had kunnen halen. Nu moet ik weer iets anders onbenulligs gaan bedenken....lege Cd's ofzo...

  geplaatst op
 • Dit is geen gein, ik moet morgen nog naar de Media Markt!

  Zie net trouwens dat er al wat previews zijn te bekijken (via VKMag).

  Jacobien, wellicht dat we binnenkort een aantal bloggers van Marketingfacts zo gek kunnen krijgen om uit de kleren te gaan. Als dat meer vrouwelijke lezers en bloggers aan trekt wil ik daar wel mijn best voor doen ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: Ik heb zomaar het vermoeden dat zo'n geintje bij ons alleen maar afschrikwekkend werkt ;-)

  geplaatst op
 • @Carl

  LOL
  Maar alles is beter dan dat jochie uit de Chevrolet Matiz reclame ;-)

  geplaatst op
 • All men stand back my feminist side is about to come out. It really is the oldest trick in the book. If you don't know how to sell your product just use sex. Many men are really too easy to manipulate.

  However, women are also a main driving force behind many purchases. I agree with Jacobien that the Media Markt should not give the publication such a prominent place on the site or in the shop. Readers of the Playboy will be encouraged to go to the Media Markt but I don't think many people who have already taken the time to visit the shop/site need to see naked women in order to be encouraged to make a purchase. It can only damage their image.

  It is a good promotion for the PlayBoy though.

  geplaatst op
 • Problem is the beautiful women in the magazine don't actually work in MediaMarkt. Melanie is right - its is great exposure for PlayBoy...rather short term exposure for Media Markt. They're getting ready to offload the old types of LCD displays before Xmas, before the HD ready screens come at the start of Jan 06.....but that's another story.

  geplaatst op
 • Toevallig woon ik in Leeuwarden en kreeg hem aangeboden bij de afrekening en heb de dames natuurlijk bekeken, vind het wel leuk om te zien, leuke reportage, voor de dames wel iets aparts om te doen maar ik als man zijnde niet echt vaker bij de media markt maar vind het wel een leuk toetje. Bij de kassa zeiden ze de wintereditie ja leuk, dan zitten wij er warmpjes erbij. Heel erg leuk en fantastisch dat die dames het aan durfden. Verder No one knows, in ieder geval leuk en bedankt, Tjalling Kuipers
  Kwelderstraat 9-B, 8931 AV Leeuwarden

  geplaatst op
 • Masha Kodden (Marketing Manager Playboy) over Media Markt en Playboy Night in Communicatienieuws van deze week:

  Hoe gaat het met het Media Markt-nummer?
  Kodden: 'Erg goed, we zijn zeer tevreden met het resultaat. Playboy plaatste in augustus in de 19 vestigingen van Media Markt een poster met de oproep haar medewerksters om mee te werken aan de foto shoot. Het aantal reacties was overweldigend. Playboy heeft uiteindelijk de meest spontane en mooiste meiden geselecteerd.'

  Hoe zit de deal in elkaar?
  'Playboy heeft de naaktreportage gemaakt van de Meiden van de Media Markt, waarin ook producten te zien zijn die bij Media Markt te koop zijn.

  Van deze editie zijn enkele tienduizenden exemplaren extra gedrukt. In een special cadeau-seal werden de exemplaren cadeau gegeven aan klanten die bij Media Markt een product kochten. De nummers waren binnen enkele dagen uitverkocht. Daarnaast maakt Playboy ook nog een speciale Media Markt kalender als Kerstgeschenk voor de relaties van Media Markt.'

  Is dit een eenmalige actie of is het slechts een indicatie van wat Playboy de komende jaren op gebied van samenwerking gaat doen?
  'Wij staan open voor spraakmakende samenwerkingen, mits ze interessant zijn voor onze lezers. In het verleden hebben we een naaktreportage gebracht met de stewardessen van KLM. KLM stond voor een reorganisatie. Een oproep op de voorpagina van de Telegraaf heeft behoorlijk wat opschudding gegeven.

  Ik kan me voorstellen dat onze lezers het tevens interessant vinden om bijvoorbeeld politieagentes, verpleegsters of de medewerksters van H&M, Albert Heijn of de Belastingdienst naakt in ons blad te zien. Ik zou zeggen, hou Playboy de komende tijd in de gaten.' Klik hier om verder te lezen.

  PS. Moet overigens zeggen dat de foto's mij zwaar tegenvielen.

  geplaatst op
 • De foto's van de Duitse mediamarkt girls waren beter dan de van de nederlandse. Wel stoer van de Mediamarkt dat ze playboy, of het nou effectief is of niet, gebruiken als promotiemiddel

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.