Marc van Eck: ‘Merk creëren zonder plan leidt echt tot niks’

8 april 2021, 13:00

Marc van Eck is een echte multi-ondernemer. Hij is eigenaar van vijf merken, werkt als consultant en helpt ondernemers bij het maken van businessplannen én met hun branding. Hij schreef dan ook het boek ‘Businessplan op 1 A4’. Leer hoe je aan de hand van de OGSM-methode een goed businessplan schrijft van maar één A4.

In de 7DTV-serie Bookstories – in samenwerking met uitgeverij Business Contact – krijg je ondernemerslessen van auteurs van businessboeken.

Marc van Eck: “Een goede branding is ontzettend belangrijk, maar die branding ontstaat bij wijze van spreken in je plan. Je moet in je plan een keuze maken. Een merk creëren zonder plan leidt echt tot niks. Je kunt het toevallig goed doen, maar wil je jouw kans op succes vergroten, heb je een plan nodig.”

De OGSM-methode

In het boek van Marc van Eck ‘Businessplan op 1 A4’ wordt aangeraden gebruik te maken van de OGSM-methode. Dat is een regide model. Het dwingt je te kiezen waardoor het overzichtelijk wordt en de kans op succes toeneemt. In het kort: ‘Objective’ zijn je doelen. ‘Goals’ zijn de cijfers. ‘Strategy’ zijn je sub-keuzes: hoe verdeel je jouw resources. Bij ‘Measures’ ga je dit meten.

Bekijk deze het hele interview met Marc van Eck

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!