Kwart internetbankierders heeft twijfels over veiligheid

29 september 2003, 04:49

Een kwart van alle gebruikers van internetbankiersystemen twijfelt aan de veiligheid van deze software zo lezen we bij de Automatiseringgids. Deze gegevens komen uit een onderzoek van de Consumentenbond onder 1400 internetbankierders. Daarnaast werden de zes grootste banken (ABN Amro, Fortis, ING, Postbank, Rabobank en SNS) aan de tand gevoeld over de werking van hun programma’s.

De consumentenbond vindt dat de banken nog wel wat aan hun programma’s kunnen verbeteren, bij een aantal banken blijkt het saldo pas na ruim een dag actueel te zijn. De banken geven aan dat een systeem nooit voor honderd procent veilig zal zijn. Schade ondervonden door problemen met het programma of de beveiliging zijn voor eigen risico. Niet alleen de software van de bank speelt hierin een rol, ook andere programma’s zoals de gebruikte webbrowser zijn soms belangrijk. In oktober vorig jaar werd in het programma Netwerk een probleem aangetoond met Internet Explorer. De gebruiker kan echter ook zelf ook bijdragen aan de veiligheid van het online bankieren:

“Of online bankieren 100% veilig is, kunnen banken nooit garanderen. Er kan altijd iets mis gaan. Consumenten moeten zelf in ieder geval een aantal dingen doen (firewall installeren, laat de computer geen standaard cookies accepteren en controleer de opdrachten voordat je ze verzendt) om zo veilig mogelijk te bankieren via internet.”

Bron:

http://www.automatiseringgids.nl/

Via:

http://www.tweakers.net/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!