Kantoor aan huis: Shirley Born (Sjurlie Fotografie)

23 mei 2013, 08:29

Eerder kondigden we al aan dat we in samenwerking met Nuon gedurende komende maanden vijf thuiswerkende ondernemers gaan portretteren. Waarom werken ze thuis? Wat zijn de voordelen en de nadelen? Shirley Born van Sjurlie Fotografie is als eerste aan de beurt. Met een onvervalste Limburgse tongval legt ze Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) uit waarom haar huis onderdeel uitmaakt van haar merk. Verder vertelt ze over de invulling van haar werkdagen, het gemis van collega's en de lekkere slome start van het thuiswerken.

Kantoor aan Huis-pakket

Nuon biedt speciaal voor thuiswerkende zzp'ers het Kantoor aan Huis-pakket aan. Want thuiswerken levert nog meer voordelen op dan die Shirley noemt, zoals een lager energietarief en interessante fiscale mogelijkheden. Bereken nu je eigen voordeel!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

1 Reactie

  CL

  Problemen voor thuiswerkers.

  Zestig procent thuiswerkers afgeleid door gezin.

  Thuiswerken wordt steeds populairder, zeker in het huidige economische klimaat. Zestig procent van thuiswerkers geeft echter aan dat ze regelmatig gestoord en onderbroken worden door gezinsleden.Dat is gebleken uit onderzoek van werkplekaanbieder Regus, waarvoor meer dan 24.000 kantoormedewerkers werden ondervraagd in meer dan 90 landen.

  Van de ondervraagden gaf 62 procent aan de concentratie te verliezen wanneer een van hen om aandacht vraagt. Ook het verstoren van zakelijke telefoongesprekken door diezelfde gezinsleden of huisdieren (45%) en moeite hebben met de concentratie (35%) zijn belangrijke problemen voor Nederlandse werknemers die thuis werken.

  Naast de concentratie zijn er ook gezondheidsproblemen die ontstaan door het thuiswerken. Vooral de zithouding, die thuis toch wat geïmproviseerd is, zorgt ervoor dat 23 procent daarover klaagt. Op lange termijn kan dit ervoor zorgen dat er rugklachten ontstaan. Ook een internetverbinding die er continu uitligt is een probleem voor één op de vijf respondenten.

  Volgens Eduard Schaepman, vice president van Regus, worden de negatieve kanten van thuiswerken steeds zichtbaarder. “Het privéleven moet worden afgestemd op de werkactiviteiten en dat is niet altijd gemakkelijk. Naast de uitkomsten van ons onderzoek zijn er ook meldingen van thuiswerkers die zich eenzaam en afgesneden voelen van collega’s. Collega’s spreken speelt ook een belangrijke rol bij het krijgen van promotie. Werknemers die vanuit huis werken worden daarbij soms overgeslagen, zelfs bij bedrijven die hun medewerkers actief aanmoedigen in ieder geval af en toe thuis te werken.”

  Regus biedt veel flexible oplossingen aan voor ZZP’ers en starters. Meer informatie is beschikbaar via Regus website.


  30 mei 2013 om 12:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!