iTook iCoke.nl

iTook iCoke.nl

iTook iCoke.nl

Coca-Cola werkt internationaal aan een nieuw interactief marketingproject om jongeren aan zich te binden. Het geheel is een mix van mobieltjes, internet en entertainment en heeft de naam iCoke meegekregen, hetgeen mij meteen deed denken aan iPod.

De Canadese en Chinese site zijn inmiddels online. Ook in andere landen, zoals Belgie en Frankrijk is het domein geregistreerd en wordt het (vooralsnog) geredirect naar de corporate site www.coca-cola.com.

Alleen in Nederland zit men te slapen, om de woorden van het Communicatiedagblad eens te gebruiken. Ik was eind vorige week in staat het Nederlandse domein www.iCoke.nl te registreren.

Overigens geheel als ludieke aktie; Ik ga als marketeer Coca-Cola niet tegenwerken. Het domein sta ik zonder meer af aan Coca-Cola, tegen betaling van de door mij gemaakte registratie- en redirectkosten en een vrijwillige bijdrage van Coca-Cola aan het Wereld Natuur Fonds ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Je hebt in ieder geval de Emerce gehaald met je ludieke aktie ;-)

  geplaatst op
 • Wat een ludieke actie en wat gaat dat snel door webloggend Nederland. Overigens een goed doel, het Wereld Natuur Fonds. Is www.icoke.eu nog vrij?

  geplaatst op
 • is het in Nederland niet gewoon Coca Cola Vibe?

  en gaan ze iCoke dus helemaal niet gebruiken?
  http://www.cocacola.nl/feel1vibe/

  geplaatst op
 • Ondanks je ludieke aktie is en blijft het domeinkapen en vind ik persoonlijk dat je je tijd beter kunt steken in zinvolle dingen. Tenzij je een virtuele cokeshop wou starten, dan is die domeinnaam natuurlijk wel van toepassing :D

  geplaatst op
 • @Bas: Ik had kunnen schrijven dat je, voordat e.e.a. bekend wordt, de domeinen moet regelen. Dat zou, denk ik, als een open deur worden ervaren.

  Met deze ludieke aktie worden veel meer marketeers wakker geschud en is het signaal vele malen krachtiger. Gezien de waarschuwing die er nu vanuit gaat, zie ik dit zeker als een zinvolle, maar ook ludieke aktie.

  geplaatst op
 • @Erik,

  Ik hoop maar dat de verantwoordelijke binnen Coka~Cola voor het claimen van die domeinnaam er geen problemen mee krijgt.

  geplaatst op
 • Ook ComputerIdee heeft er nu aandacht aan besteedt: http://www.computeridee.nl/nieuws.jsp?id=623578

  geplaatst op
 • Even voor de duidelijkheid: dit gebeurt dagelijks, al dan niet meerdere keren per dag.

  Laatst nog de firma "Check-reg" die waarschuwde voor beschikbare domeinen van oa. Unilever. Het domein checkreg.nl was alleen op dat moment nog vrij ;)

  geplaatst op
 • Erik, mooie actie. Grote bedrijven moeten leren meteen een domein naar te reggen. En ook het WNF deel ervan is mooi, hoewel ik er zelf een "goed doel naar keuze" van had gemaakt.

  geplaatst op
 • Vrijwillige bijdrage. Hoe goet het ook klinkt, vrijwillig is natuurlijk niet :D

  geplaatst op
 • Om aan te tonen dat ik wel kan spellen onderstaand even een rectificatie van mijn bovenstaande post :D

  Vrijwillige bijdrage? Hoe goed het ook klinkt, vrijwillig is het natuurlijk niet :D

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.