IPAN kiest nieuw bestuur
Zoals eerder vermeld was het IPAN al een tijdje op zoek naar een nieuwe voorzitter en penningmeester. Zijn naam werd tijdens de laatste 212 Amsterdam al in de wandelgangen genoemd en gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering werd hij dan ook gekozen als nieuwe voorzitter: Boris Veldhuijzen van Zanten. Michiel Frackers komt in de raad van advies van IPAN.
Boris en Michiel, heel veel succes en maak er iets moois van! Een tip, zorg dat je aan het eind van het jaar break-even of een kleine winst hebt gedraaid. Een vereniging die aan het eind van het jaar 25.000 euro heeft overgehouden mag dan financieel gezond zijn, maar heeft of de leden teveel laten betalen of te weinig voor de leden gedaan.
Het was erg jammer dat de motie “Roelofs” niet is aangenomen. Het Ipan heeft bijna 60.000 euro in kas. De motie was er op gericht om de contributie te verlagen naar 99 euro per jaar. Leek mij een goed voorstel.
Lijkt me een goed punt voor het bestuur om dit toch nog te overwegen.
Persbericht IPAN:
Het kennis- en relatienetwerk voor de interactieve professional IPAN is het afgelopen jaar gegroeid met bijna 30% gegroeid tot bijna 350 leden. Dat bleek gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering. Als graadmeter van de internetbranche lijkt deze groei andere signalen te bevestigen dat de branche aan het begin van een nieuwe succesperiode is begonnen.
Tijdens de vergadering nam Boris Veldhuijzen van Zanten de voorzittershamer over van Joost Broeren. Veldhuijzen van Zanten werd onder andere bekend als oprichter van Hubhop. In zijn eerste optreden naar de leden voorspelde hij voor Ipan: “Get big, get niche or get out”. Met als uitgangspunt dat kwaliteit de komende jaren vóór kwantiteit zal gaan, heeft het nieuwe bestuur grote ambities met IPAN. De andere bestuursleden zijn: Vincent Gravestijn (penningmeester); Michiel Pot (marketing & communicatie); Ronnie Overgoor (sponsoring) en John Meulemans (events).
Wat schiet je nou op met een verlaging van de contributie? Doe iets met die 60.000 euro voor de leden. Bovendien was ik het wel eens met de opmerking van Hans Veldhuijzen: Cash is tegenwoordig king. (Denk ook aan Ad Scheepbouwer van KPN: het gaat om de kasstromen). Je kaspositie moet je dus koesteren. Dat voorstel van Roelofs was toch een beetje: “we weten niet wat we met het geld aanmoeten, laten we het geld teruggeven aan de aandeelhouders.” IPAN is Unilever niet. Verder wil ik ook nog even memoreren dat de IPAN bijna kopje onder was gegaan. Een buffer hebben kan derhalve geen kwaad.
Als lid heb ik een heel duaal gevoel. Want je kan best de contributie verlagen als je naar de kaspositie kijkt. Aan de andere kant zie ik het ook graag geïnvesteerd worden. Maar… waarin? Hoewel er enkele leuke mogelijkheden zijn natuurlijk, denk ik toch dat IPAN vooral een vereniging moet zijn van, voor en door vrijwilligers. Misschien een keer iemand uit de states halen, dat kan. Maar b.v. betalen voor sprekers zoals een aantal willen, ben ik zelf op tegen. Mijn ervaring met betaalde sprekers is dat ze zelden echt beter zijn of iets toevoegen boven niet betaalde sprekers.
Gerelateerde artikelen
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!
Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!