Ilse media lanceert beta zakelijke nieuwsportal NU Z

19 april 2006, 12:42

Ilse media lanceert beta zakelijke nieuwsportal NU Z

Iets later dan verwacht is vandaag de semi-publieke beta van NU Z, de zakelijke nieuwsportal van Nu.nl, gelanceerd. Zoals Paul Molenaar al aangeeft op zijn weblog betreft het een volledig functionerende portal maar is deze op dit moment alleen toegankelijk voor mensen die een persoonlijke login hebben ontvangen.

Ik heb er net snel even doorheen gescand en moet zeggen dat het er prima uitziet. Naast geselecteerd nieuws via Howards Home, beurskoersen, verkeersinformatie en fileberichten zijn er op specifieke onderwerpen ook bijdragen van gastauteurs (bloggers zoals je wilt). Aardig is dat naast de branches en disciplines een evenementenkalender en de laatste feiten & cijfers wordt vermeld. Eenmaal doorgeklikt naar een artikel krijg je ook links naar relevante trefwoorden binnen de online encyclopedie Wikipedia.

Ben benieuwd of ilse media van NU Z een even groot succes weet te maken als destijds van NU.nl. Het heeft in ieder geval wel de potentie!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  JoeFox

  Vraag me af hoe RTL-Z op deze naam zal reageren…. ?


  19 april 2006 om 16:40
  Michel

  En jij gaat het Marketinglog vullen op NU Z, Marco? Of heb je er in februari alleen maar wat mee mogen spelen?


  22 april 2006 om 08:49
  Michel

  Zibb.nl bestaat voor zo’n 80% uit ANP berichten, maar ze hebben duidelijk een gedeelte eigen journalistieke content. Dat zal de kracht zijn van Zibb. Zibb wordt door de ‘unieke’ namelijk veel als bron gebruikt door andere professionele / zakelijke websites. Wat dat betreft ontbreekt dat op NU Z natuurlijk volledig: de enige eigen content die er is zijn de weblogs. Wanneer NU Z echter eigen interviews / artikelen schrijft kunnen ze deze voorsprong van Zibb makkelijk naar zich toe trekken.

  NU Z vs. Zibb: NU Z heeft op alle vlakken de betere site, behalve op het gebied van eigen originele content. Al zeg ik daarmee niet dat die content van Zibb zo ontzettend origineel is.

  Maar, heb ik gelijk met betrekking tot de gissing dat nu.nl technisch / inhoudelijk dezelfde kant op zal gaan als NU Z of weet je daar niets over?


  22 april 2006 om 11:44
  Karel Kolb | Feeder

  Heb het vanochtend bekeken en het ziet er goed uit. Ik vind alleen de hoofdingangen niet helemaal duidelijk. Slim om de look’n’feel van NU te gebruiken, daar is na al die jaren nog steeds niks mis mee. Wel ben ik benieuwd wat mensen onder werktijd nu gaan lezen: NU, NUZ of allebei?


  24 april 2006 om 16:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!