Hoe gebruiken mannen en vrouwen internet?

29 december 2005, 20:47

Het geslacht is bepalend voor iemands surfgedrag blijkt uit een recent onderzoek (pdf) van het Pew Internet & American Life Project. Mannen zijn bijvoorbeeld eerder geneigd om nieuws- en weerberichten te bekijken, muziek te downloaden en financi?le informatie op te zoeken. Vrouwen daarentegen hebben meer interesse voor websites over gezondheid en medische informatie, gebruiken vaker e-mail en zoeken veel meer dan mannen op websites waar ze een route naar een bestemming kunnen vinden (via: Tweakers).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  media

  Ik ben de afgelopen maanden ook diverse onderzoeken tegengekomen met afwijkende resultaten. Grofweg denk ik dat je inmiddels kunt stellen dat er net zoveel vrouwen als mannen online zijn. Dat ze een verschillend surfgedrag vertonen lijkt me een open deur en niet echt schokkend nieuws. Het is wel aardig om de cijfers weer eens op een rijtje te hebben.


  29 december 2005 om 22:06
  Bertrand

  Zijn er ook onderzoeken enigzins recent van de Nederlandse situatie?


  15 februari 2006 om 07:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!