Het Viral Friday jaaroverzicht: de top 15 van 2017

29 december 2017, 09:00

Het jaaroverzicht van je vaste weekafsluiter: de Viral Friday. Dit zijn de top 15 best bekeken video’s van het afgelopen jaar. Enjoy!

1. Samsung |Growing Up

24.667.012 views

Samsung is niet vies van een beetje moddergooien. In deze video van de Koreaanse techgigant wordt Apple wederom op de hak genomen. Niet alleen de iPhone X krijgt het zwaar te verduren, ook de vorige generaties iPhones worden onder vuur genomen. In de video zien we een trouwe iPhone-gebruiker die door de jaren heen ontdekt dat het gras toch wat groener is aan de overkant.

2. Heineken | Worlds Apart | #OpenYourWorld

14.631.069 views

Heineken ontving wereldwijd veel lof met de ‘Worlds Apart’-commercial. In de video worden mensen met totaal verschillende opvattingen over klimaatverandering, vrouwenrechten of rechten van transgenders bij elkaar gezet, zonder dat zij dit van elkaar wisten. De duo’s zijn in eerste instantie niet op de hoogte van elkaars meningen en versterken hun band door samen een bar te bouwen. Na de grote onthulling krijgen ze een keuze: samen praten onder het genot van een biertje of weggaan. Welke optie ze hebben gekozen zie je in de video. Met ruim veertien miljoen views is het zonder twijfel een van de beste commercial van het afgelopen jaar.

3. Apple | iPhone 7 — The Rock x Siri Dominate the Day —

17.942.998 views

Er is bijna geen betere manier om te scoren dan met een film van Apple en The Rock. In samenwerking met de enige echte Dwayne ‘The Rock’ Johnson laat Apple de kracht van Siri zien, want met Siri kan iedereen een held zijn. In de bijna vier minuten durende video nemen we een kijkje in het intense leven van The Rock die de meest waanzinnige avonturen meemaakt. Voor Apple is het laten slagen van Siri van groot belang. Binnenkort brengt het bedrijf de slimme HomePod-speaker op de markt. Het apparaat is voor een groot deel afhankelijk van Siri. Deze video is al meer dan 17 miljoen keer bekeken.

4. KFC | Announcement | Zinger

12.005.724 views

Fastfoodketen KFC kondigt in deze commercial de Zinger Burger aan. Naast de lancering van de burger in de filialen wordt hij ook fysiek gelanceerd: de ruimte in. Elk weldenkend mens weet dat dit natuurlijk niet echt is, maar wel leuk gevonden door de marketingafdeling van KFC. Dat het aanslaat is terug te zien in de views. Die passeerden namelijk de 12 miljoen.

5. Netto | Die Oster-Überraschung – #DerWahreOsterhase

11.847.750 views

Waar komt de paashaas eigenlijk vandaan? Het Duitse warenhuis Netto vertelt in deze commercial het ‘waargebeurde verhaal’ over de geschiedenis van de Paashaas. In de korte animatiefilm zie je hoe uit een huwelijk tussen een kip en een konijn een haasje ontstaat. Het resultaat: meer dan 11 miljoen views.

6. H&M The Fall Collection

8.200.937 views

Kledingwinkel H&M strikt niemand minder dan Naomi Campbell voor de promotie van de herfstcollectie van 2017. In de spot zie je hoe het supermodel, gehuld in krachtig uitziende kleding, al playbackend door de straten van Tokyo loopt; de stad die bekend staat om zijn fascinatie voor karaoke. Met het nummer van de alom bekende groep Wham! op de achtergrond laat het merk zien dat vrouwen met kleurrijk uitziende kleding en drukke prints kracht uitstralen.

7. Pizza Hut Commercial: Oven-Hot Pizza, Fast, Every Time – Extended #NoOneOutPizzasTheHut

5.207.163 views

In deze video van Pizza Hut zien we niemand minder dan Actrice Kristen Wiig (Bridesmaids en Ghostbusters) die vermomd is als man en alle rollen in deze commercial speelt. Pizza Hut heeft in de VS veel te verduren gekregen omdat op de pizza’s met stukjes kip, bot verwerkt was. Of dat de reden is dat in deze reclamespot de man door een vrouw wordt gespeeld om te zinspelen op boneless pizza’s, is nog maar de vraag. De nadruk ligt vooralsnog op de slogan ‘No One Out Pizza’s The Hut’.

8. Old Spice | Beach Budz

3.199.056 views

Old Spice, inmiddels alom bekend vanwege de aparte maar hilarische spotjes, publiceerde dit jaar deze video waarin de nadruk wordt gelegd op adverteerders die tegenwoordig alles doen om de aandacht van de consument te trekken. Dit hele idee wordt op de hak genomen door twee oudere vrouwen die steen en been klagen om vervolgens zelf te transformeren in een marketingmachine.

9. Nike| Mo Farah – Smile

1.983.736 views

Op de negende plaats in deze top 15 schittert Nike met een ode aan de Britse atleet Mo Farah. Met de video wil Nike laten zien welke offers atleten moeten brengen voor de onvergetelijke momenten die we zien als ze prijzen winnen. Inmiddels is de video bijna 2 miljoen keer bekeken. Wij blijven ons verbazen over hoe Nike in een minuut tijd een sterk verhaal vertelt waar weinig mensen van wegklikken.

10. Vodafone | Mitch laat even zien dat hij een eindbaas is

1.296.164 views

Om kinderen die stotteren te helpen, ontwikkelde Vodafone ‘Get the Flow’: een gratis Android-app die het ritme en de flow van rapmuziek kanaliseert. De Europese netwerkaanbieder heeft samen met DDB & Tribal Amsterdam gewerkt aan het project dat onderdeel is van het bredere ‘Powerful Connections’-programma dat technologie toont die het leven van mensen verbetert. Rappers Broederliefde, Sevn Alias, Kevin, Ali B, Soufiane Eddyani en Jairzinho hebben ook bijgedragen. Deze video is goed voor ruim één miljoen views.

11. AT&T | Taylor Swift NOW Presents: See What Taylor’s Up To NOW

3.082.462 weergaven

Opvallend in deze lijst is deze irritante video waarin we een kijkje nemen in het leven van Taylor Swift. In de video van AT&T kunnen fans zich aanmelden om hun idool 24/7 te volgen. Zij vertelt de fans dan elke seconde precies wat ze aan het doen is. Als je voorheen dacht niet om Taylor Swift heen te kunnen, dan is dit je uitgelezen kans om je ergernis te vergroten. We blijven ons verbazen hoe AT&T met deze video al bijna 900.000 views heeft weten te genereren.

12. Volvo Cars | The New Volvo XC60 | Moments

769.521 views

Dit jaar introduceerde Volvo de nieuwe Volvo XC60. Deze nieuwe SUV is voorzien van de meest vooruitstrevende veiligheidstechnologieën. Met deze technologieën streeft Volvo ernaar om ervoor te zorgen dat in 2020 niemand meer gewond raakt in of door een nieuwe Volvo. In deze nieuwe film laat Volvo zien hoe deze visie er in de praktijk uitziet. Het verhaal is meeslepend en het verhaal dat de jonge hoofdrolspeelster vertelt, triggert om te blijven kijken tot de cliffhanger. Het is ook geen verrassing dat deze video meer dan 729 duizend views heeft gescoord.

13. Burger King | #ScaryClownNight

553.071 views

Dit is je ergste nachtmerrie! ’s Avonds, in een donkere, verlaten straat achterna gezeten worden door een legioen aan enge clowns! Burger King trakteert en gaf iedereen die op 31 oktober een bezoek bracht aan de fastfoodgigant, en verkleed kwam als clown, een gratis Whopper.

14. Interpolis | ‘Dit kan jou ook gebeuren…’

635.363 views

We weten allemaal dat het levensgevaarlijk is om tijdens het rijden je smartphone te gebruiken. Toch doet 89% van de automobilisten dit regelmatig. Dat kan en mag niet. Reden genoeg voor Interpolis om dit jaar Nederland hiermee te confronteren in haar nieuwe commercial. In de drie minuten durende video toont de zorgverzekeraar aan hoe heftig de gevolgen kunnen zijn. Interpolis bouwde een testparcours waarop bestuurders werden afgeleid door hun smartphone. Op het parcours is het nog onschuldig, maar de ontmoeting die de bestuurders daarna krijgen, laat ze daar heel anders over denken. Met meer dan 371 duizend views is de boodschap goed overgekomen.

15. Bavaria 0.0 | The Original: Maradona

364.704 views

Bierfabrikant Bavaria wist het afgelopen jaar niemand minder dan Diego ‘Pluisje’ Maradona te strikken voor een nieuwe tv-reclame. Pluisje speelt de legendarische Bavaria-reclame met Marco van Basten uit 1993 na in een leeg Philips Stadion. De 56-jarige Argentijn, die nog steeds over een fameuze traptechniek beschikt, toont in de video zijn hooghoudkunsten en opent op virtuoze wijze een flesje Bavaria 0.0. Beetje ongeloofwaardig in het geval van Maradona, maar oké.

David Pedro
Social Media Community & Content Marketeer bij Mindshare Nederland

Mindshare is een mediabureau dat haar klanten dagelijks helpt bij het realiseren van een grote variëteit aan doelstellingen. Wij willen de leading business partner zijn voor onze klanten en helpen hun business te laten groeien. Via consumenten-, media- en merkinzichten - Big Data - helpt Mindshare de juiste media en middelen te selecteren om een doelstelling te behalen.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!