Hema gekozen tot beste winkel

2 december 2003, 21:40

Nederlanders zijn enthousiast over het warenhuis Hema. Deze winkelformule is gekozen tot beste van Nederland. Direct daarna volgen Ikea en Blokker. Dat is dinsdag gebleken uit een onderzoek van ITM en Q&A Research & Consultancy in samenwerking met het brancheblad Elsevier Retail.

Het onderzoek is gedaan onder 1400 Nederlanders. Het is de eerste keer dat in een dergelijk onderzoek alle winkels uit verschillende branches worden betrokken.

Consumenten vinden dat de Hema kwalitatief goede spullen verkoopt. Bovendien heeft het warenhuis in de ogen van de klanten een actueel en betaalbaar assortiment. Daarmee verslaat de Hema de zusterbedrijven V&D (op nummer acht) en Bijenkorf (op nummer achttien).

Het onderzoek is ook goed nieuws voor supermarktketen Albert Heijn. Ondanks de boekhoudfraude bij moeder Ahold en het commentaar dat de winkel te duur zou zijn, staat Albert Heijn wel op de vijfde plaats. Alleen de discountketen Aldi staat een plek hoger.

Uit het onderzoek blijkt ook dat consumenten steeds vaker kiezen voor winkels die werken met lage prijzen. Van de 25 ketens in de lijst zijn er tien die zeggen met voordeelprijzen te werken. Volgens de onderzoekers wordt 2004 een jaar waarin winkeliers zich via aanbiedingen verder willen profileren.

Bron:

http://nu.nl/

Zie ook:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  willeke

  Ik vind t niet gek hoor…de HEMA is een geweldige winkel met originele spulletjes…heerlijke taarten en goede en betaalbare kinderkleding.


  3 december 2003 om 10:41
  trudy de waal

  Nou ja zeg, de hema als eerste, met die vieze worsten van hun. Ben er een keer heel erg ziek van geweest. Gewoon smerig. Voor de rest is het assortiment toch ook niet zoals het hoort te zijn. Bijenkorf is veel beter en ik snap niet dat men na 14oo ondervraagden kan concluderen dat hema beter is. Ik ben hier unaniem in… veel geschreeuw weinig wol.

  Ga nu lekker naar de bijenkorf kijken of ze wat leuks in de sales hebben. groeten Trudy


  3 december 2003 om 10:41
  yvonne

  De HEMA is helemaal fantastisch. De prijs/kwaliteitverhouding is top. Alles is er verkrijgbaar. Ik verbaas mij iedere keer weer over de super vormgeving van de produkten (m.u.v. de worsten en overige eetwaar natuurlijk…). Kan zelfs geen zogenaamd exclusief winkeltje tegen op!


  3 december 2003 om 13:50
  Gorgeous

  Trudy, leer aub eerst even goed Nederlands spreken voordat je reageert. En hoe kun je in vredesnaam de Bijenkorf vergelijken met de Hema? Het gaat om het algehele oordeel en de Bijenkorf is dan wel exclusief maar duur. Logisch dat de Hema dan is verkozen. En over de worsten ging het onderzoek waarschijnlijk niet.

  En jij bent hier unaniem in? Unaniem kan volgens mij alleen gebruikt worden als meerdere mensen een oordeel hebben, niet 1 persoontje…… tjongejongejonge.


  3 december 2003 om 14:38
  susan

  de HEMA ???????? THE BESTTTTTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  werk er zelf namelijk,, naar 19 jaar weer trug op m,n oude stekkie,nou is dat HEMA , of is dat HEMA ?????

  kan aleen zeggen, dat voor mij de HEMA altijd al de beste is geweest,,,,

  groet suusje,

  200


  4 december 2003 om 04:08
  media

  Dat heb ik weer. Ipv een inhoudelijke discussie over marketing wordt er een discussie gevoerd over de worst van de Hema 🙁


  4 december 2003 om 05:37
  yvonne

  ik vind alleen de taarten bij de hema lekker en de babyspullen de rest van de winkel vindt ik gewoon rond uit niets. en als ik mag kiezen voor een taart uit de hema of een uit de bijenkorf hoef ik niet lang te denken geef mij er maar een van de bijenkorf. ik vindt de hema een achterhaalde winkel en ik wil geen kleding van de hema in mijn huis laat staan aan mijn lichaam.


  4 december 2003 om 10:39
  riet

  De Hema is een van de beste winkels in Nederland Brood en beleg is goedkoper en smakelijker dan in andere winkels en de taarten en koekjes ook niet te vergeten de service die je krijgt speciaal met deze drukke dagen.


  4 december 2003 om 12:55
  mangold

  … en toch vind ik het jammer dat de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappy Amsterdam haar primaire marketingdoelstelling (de eenheidsprijzen dus) al in de vorige eeuw te grabbel heeft gegooid…


  4 december 2003 om 13:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!