Handjevol dochters verantwoordelijk voor bezoek op startpagina.nl?

15 april 2005, 03:53

R-win: Slechts een handjevol van de dochters van startpagina.nl krijgt het grootste deel van het verkeer. De populairste zijn sex(.pagina.nl) (24.000 bezoekers per dag), F1 (12.000), kranten (12.000), kinder (12.000) en mp3 (11.000). In februari 2005 noteerden alle pagina’s bij elkaar 53 miljoen pageviews. Gemiddeld is het verkeer over de 4.200 dochterpagina’s gelijk verdeeld aldus Bert Wiggers (Ilse Media) gisteren tijdens een bijeenkomst van de NVJ Internet.

Nu ken ik niet alle 4.218 dochterpagina’s maar ik heb toch sterk het vermoeden dat er meer pagina’s zijn die dagelijks duizenden bezoekers trekken. Heb je zitten slapen Erwin of heeft Bert het werkelijk zo gezegd?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  Paul

  Ongetwijfeld geldt hier ook de 80/20 regel…


  15 april 2005 om 05:05
  Erik

  Als ik het snel uitreken en geen rekenfout maak, dan krijgen volgens het bericht de genoemde top 5 zo’n 71.000 pageviews per dag, ongeveer 2,2 miljoen per maand. Als de rest inderdaad ongeveer gelijk verdeeld wordt, blijven er 50,8 miljoen/4218 pagina’s = iets meer dan 12.000 pageviews per maand voor de overige pagina’s, zo’n 400 per dag.

  Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar iets zegt me dat het bericht niet klopt. Ik denk dat de 80/20 regel ook hier op zal gaan, en er meer pagina’s zijn met meer pageviews en heel veel meer pagina’s met veel minder pageviews.


  15 april 2005 om 06:32
  Frans S.

  “heb je zitten slapen” wat is dat in hemelsnaam voor aanmatigend taalgebruik. Marco, je maakt zelf misser na misser en heb r-win nog nimmer kunnen betrappen op een fout. Tot overmaat van ramp noem je jezelf nog journalist ook. Kap daar eens mee, dat ben je niet.


  15 april 2005 om 06:36
  Erwin

  En met die toon verwacht je dat ik serieus op je vraag in ga? Om Peter Kentie over de PSV-posting van gisteren maar aan te halen dat “vind ik het niveau van deze serieus bedoelde weblog niet waardig”.


  15 april 2005 om 06:37
  pgarama

  Hierbij moet echter wel meegenomen worden dat een prikbord vaak alleen succes heeft als er over dat onderwerp nog geen (talloze) fora aanwezig zijn op het web.


  15 april 2005 om 06:42
  pgarama

  @Erwin & Frans: Nemen jullie dit allemaal niet wat té serieus?


  15 april 2005 om 06:49
  marco

  Wie is Frans S?

  R-win, een van de kenmerken van een weblog is dat het informeel is, soms kritisch en vaak met een knipoog. Sommige betrokkenen (bedrijven, personen) weten daar goed mee om te gaan, andere niet.


  15 april 2005 om 07:00
  punkey

  Wat is toch nog steeds die overmatige drang om maar zoveel mogelijk bezoekers te halen? Is het niet eens tijd om in te zien dat je de juiste bezoekers moet hebben? Want als ik 11K bezoekers heb op mijn startpagina, hoeveel zijn dan effectief ook echt goede bezoekers waarmee ik een wederzijdse band kan en wil opbouwen om de pagina op een hoger niveau te brengen. Wellicht dat Erik hier wat over kan vertellen met zijn prikbord etc? Mij lijkt dat je niet per se veel bezoekers hoeft te hebben om ook commercieel succesvol te zijn.


  15 april 2005 om 08:03
  Seniorenman

  als ik 50 miljoen deel kom ik op een heel ander getal maar daar hoor ik erwin en frans niet over. Beetje kinderachtig gedoe en wie neemnt startpagina nu serioeus los van aantal pageviews maar geen inhoud ook met ‘prikboarden’?


  15 april 2005 om 08:59
  Erik van Roekel

  @Frank: Ik ga inderdaad voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit. Ik heb afspraken gemaakt met naar Costa Rica geemigreerde Nederlanders. Zij beheren vaak kleine hotelletjes en zoeken Nederlanders die naar Costa Rica op vakantie gaan. Deze Nederlanders zijn actief in het forum en beantwoorden met veel passie heel veel vragen, ook vragen die niet direct tot een overnachting leidt. Ze maken geen reclame in het forum maar sluiten standaard hun bericht af met de url naar hun site. Juist die ‘low profile’ aanpak blijkt te werken.

  Simpel concept, maar het werkt zeer goed. Vandaag een kleine aardbeving in Costa Rica? Dezelfde middag staan de details in het forum met aangegeven welke wegen zijn afgesloten etc. Dit had ik vanuit Nederland zelf nooit kunnen bereiken. Kwaliteit van forum is dus bijzonder hoog en leidt samen met costarica.pagina.nl tot de nodige overnachtingen. Gevolg is dat vakantiegangers na terugkomst hun ervaringen weer delen en hun tevredenheid tonen over de via Costarica.pagina.nl verkregen info. Vaak neem ik een link op naar hun site. De cirkel is daarmee rond en community weer iets gegroeid.

  Ik ben (voor Costa Rica) als eerste begonnen op deze wijze en voor concurrerende nieuwkomers blijkt het verdomd lastig te zijn er tussen te komen.

  Ja, ik zou het commercieel veel beter kunnen uitnutten, maar ben tot nu toe zeer tevreden over deze opzet.


  15 april 2005 om 11:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!