Gratis magazine maandelijks in 3,9 miljoen huishoudens

14 september 2004, 04:13

Gratis magazine maandelijks in 3,9 miljoen huishoudensVanaf vrijdag verschijnt er in 3,9 miljoen huishoudens (was dit oorspronkelijk niet gepland voor 6,1 miljoen huishoudens?) in Nederland een nieuw gratis glossy lifestyle magazine: …&U genaamd.

RMW Nederland BV geeft het magazine 10x per jaar uit en verspreidt het huis-aan-huis door heel Nederland. Het magazine richt zich op mannen en vrouwen van 8 tot 80 jaar, met onderwerpen als huis, tuin, mode, beauty, auto’s, hobby’s, reizen etc. Kortom, voor iedereen die geinteresseerd is in alles. Met zo’n focus kan het niet anders dan een groot succes worden 🙂

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

78 Reacties

  alexstil

  Ben erg benieuwd wie hier achter zitten qua financiering Weet jij dat marco ?


  14 september 2004 om 08:05
  ex-werknemer van & U

  Dit blad word wel ok gefinancieerd. Alleen zoals men al zei in dit forum zou het blad niet 12 keer per jaar verschijnen in 6,1 miljoen huishodens??? Inderdaad aleen kunnen de neurotische blaaskaken die in het management zitten neti alleen dat niet waar maken , maar ook de beloftesw zolas een audi A3 als lease bak maar later toch bleek het de magere goedkope, wat dit bedrijfook uitstraalt, Nissan Almera. Ook voor iedereen aleen kon dit niet dus lietmen adviseurs maar rijden in Skoda’s. Na 1 week zwaar gebrain washed te zijn mochten we eindelijk naar huis met de slogan helemaal ingepompt. Idereen leest & U??? Gaat gewoon ergens over. Helaas zijn mijn wardige collega’s die daar nog weken ook net zo tevreden over het welzijn van dit bedrijf. Alleen zegt men heniet aangezien de economische situatie men ertoe dwingt om de neurotische acties van een dikke boer in een pak.En een andere bandiet met tatoos’ waar men in de regio Eindhoven niets anders wisten te melden dan als ik voor hem werkte, ik maar moest opletten of ik mijn geld wel kreeeg en dat wasook zo. Ik heb moeten wachten op mijn eerste salaris en wel 3 weken!!!!!!!!!!! De bank had het e.e.a. geblokkeert omdat ong. 70 % van de klanten gelden gestorneerd hadden omdat het allemala niet geoed gecommuniceerd is.

  Helaas moet je naagaan wat een bedrijf!

  Neuroten

  afz een gelukkig mens dat niet tussen zgn neuroten in pak wil leven !!!!!!


  28 september 2004 om 21:51
  Nasalis

  Samen met een ander bedrijf adverteer ik in dit blad, het zou eind September verschijnen in heel Nederland. Dit blijkt niet waar te zijn, ook schreven zij het advertentiebedrag dubbel van de rekening af en hebben we dit met enorm veel moeite terug moeten krijgen. Uit de bestellingen op mijn internetsite blijkt dat het tot vandaag slechts in de omgeving van Leeuwarden verspreid is. Ik vraag me ondertussen zwaar af of het niet gewoon een enorme zwendel is, waarmee alle adverteerders zwaar de boot in gaan. Tot nu toe zijn ze nog geen enkele belofte nagekomen.


  7 oktober 2004 om 10:49
  media

  Klinkt niet echt geweldig; is er iemand die weet wat er aan de hand is bij RMW?


  7 oktober 2004 om 11:32
  freelancer

  Ik hou me even anoniem, maar het is wel een belangrijke aanvulling:

  Inmiddels blijkt dat alle freelancers van &U voorlopig geen betaling kunnen verwachten, dus dit blad gaat zo goed als zeker naarf de afgrond…


  9 oktober 2004 om 07:01
  Nasalis

  En wie zijn er weer de dupe? De eerlijke hardwerkende adverteerders.


  9 oktober 2004 om 09:41
  freda keuker

  Nou dat is dan weer een goeie leer voor een volgende keer. Ik had al geen hoge pet op van die club, want toen ik in pdf formaat mijn artikel over Curaçao te zien kreeg, zag ik dat ze mijn foutloze Nederlands op hun manier hadden gecorrigeerd, zodat er nu vier fouten in staan. Ik mailde dat het onmiddellijk veranderd moest worden, maar de pagina’s waren al naar de drukker. Mijn naam staat echter wel onder het artikel en dat vind ik natuurlijk waardeloos. Verder is het zo dat er inderdaad sprake was van 6.1 miljoen exemplaren. Bovendien zou het magazine vanaf januari 2005 ook verspreid gaan worden in Vlaanderen, zodat de oplage dan iets van 9 miljoen zou zijn. Het is dus weer een doodgeboren kindje en ik vraag me af of ik een cent van mijn honorarium te zien zal krijgen. Het contract van de eindredactrice (zij had een contract voor drie maanden) is niet verlengd, zo mailde zij me een paar dagen geleden. Afwachten dus maar waar het schip strandt!


  12 oktober 2004 om 14:10
  Noname

  En vandaag een heel stuk in het Eindhovens Dagblad dat ze financieel in zwaar weer zitten en nauwelijk exemplaren verspreid hebben.

  Blaaskaken.


  16 oktober 2004 om 04:28
  JJ

  Ik ben adverteerder en: het wordt er allemaal niet echt duidelijker op!! Zijn er mensen die wel betaald hebben? Ik heb inmiddels ontbinding van de overeenkomst gevorderd in twee brieven en daar totaal niets van gehoord?! Kan iemand meer info verstrekken?!


  18 oktober 2004 om 10:20
  Nasalis

  Ik ga donderdag een bezoekje brengen aan hun kantoor op aanraden van de advocaat. Dan zoek ik alles verder uit. Ik houd jullie op de hoogte.


  19 oktober 2004 om 07:59
  media

  Ben uiteraard benieuwd naar het resultaat Nasalis!


  19 oktober 2004 om 17:44
  freda keuker

  Ik ben ook heel benieuwd!


  19 oktober 2004 om 23:32
  anoniem

  Binnen 3 weken gaan ze zo goed als zeker failliet!


  21 oktober 2004 om 19:11
  anoniem

  tis zover

  ze zijn failliet


  25 oktober 2004 om 19:29
  Nasalis

  Falliet? Dat weet ik niet. Ik hoop van niet. Gedupeerde adverteerders kunnen het blad beter helpen dan afbreken. Bij een doorstart wordt iedereen behalve &U er beter van. Ik weet wel dat bij het blad nog maar een fractie van het personeel werkt van wat er in het begin werkte. Welliswaar in een veel te groot, patserig en te duur kantoor. Jongens, als je een zaak begint pak het dan niet meteen te groot aan. Begin klein en groei naar behoefte. Een bedrijf wat klein (in een kippenhok) begint kan heel groot worden. Een bedrijf wat heel groot (in het Flight Forum) begint kan alleen maar heel klein worden. Maar falliet?… De mensen die er nu nog werken hebben de moed nog niet verloren en werken er hard aan het blad alsnog op poten te krijgen.


  26 oktober 2004 om 05:29
  arnoud

  Ik kan nergens bevestiging noch ontkenning vinden van het faillisement. Kan iemand me helpen? Zie ook thurinus.wb-log.nl


  26 oktober 2004 om 07:27
  anoniem

  ik ben werknemer van rmw, vandaag moest iedereen (al het personeel alle spullen inleveren, auto telefoon etc. Niemand werkt meer! Faillissement is aangevraagd personeel weigert mee te werken.


  26 oktober 2004 om 08:41
  media

  Dat is zwaar #$%$@ Ik wens jullie in ieder geval heel veel sterkte en succes met de onderhandelingen!


  26 oktober 2004 om 08:59
  no name

  hallo, ik ben een werknemer van rmw.

  Ik vind het heel erg wat er nu allemaal gebeurt. Ik denk dat niet alleen alle adverteerders zijn opgelicht maar het personeel ook. Ze wilden dat we vandaag alle spullen kwamen inleveren, hebben we niet gedaan. Iedereen zou ontslagen worden. Volgens mij kan dat niet zomaar en moeten we eerst bericht krijgen dat ze failliet zijn. Ik weet niet wat we nu verder moeten doen. Ik weet wel dat ook gedupeerde adverteerder ze failliet kunnen laten verklaren. En heb van een klant gehoord dat alle adverteerders die per automatisch incasso hebben betaald hun geld kunnen terugvorderen via de bank. Ik adviseer dan ook jullie bank hieromtrent te adviseren.


  26 oktober 2004 om 14:17
  JJ

  Inderdaad, het doek is gevallen in Eindhoven.


  26 oktober 2004 om 19:01
  JJ

  De Kamer van koophandel meldt dat ze momenteel het uittreksel ‘bijwerken’. Dat betekent weinig goeds beste mensen….


  26 oktober 2004 om 19:04
  freda keuker

  Nou, dan zal ik ook wel naar mijn geld kunnen fluiten. Ik ben gewend aan zulke praktijken op Curaçao, maar dit had ik van deze groep echt niet verwacht en zeker niet zo snel. Ook al omdat ze met zoveel tam-tam en enorme billboards aan de weg timmerden.

  Voorlopig ben ik vierhonderd euro achteruit, maar dat is natuurlijk niets vergeleken bij het geld van de adverteerders die dit waarschijnlijk net zo min terugkrijgen, al zouden, zoals ik hierboven las, de advterteerders die per automatische incasso hebben betaald hun geld kunnen terugkrijgen via de bank. Ben benieuwd. Bovendien, voor alle werknemers en ook voor de adverteerders die misschien wel cash hebben betaald is het huilen met de lamp uit! Overigens valt het me op dat veel mensen die op deze site hun gal spuwen hun naam niet genoemd willen hebben. Heeft de cultuur van de angst, zoals deze op de Antillen genoemd wordt ook in Nederland toegeslagen?


  27 oktober 2004 om 11:33
  anoniem

  Daar zit je zonder werk. Helaas want het was een super concept. Jammer dat niet alleen de klanten maar ook het personeel te lang aan de lijn zijn gehouden.Ik hoop dat we meer geluk hebben bij een volgende werkgever.


  27 oktober 2004 om 17:36
  andre

  Inderdaad, een directie die te lux de zaak opzette gecombineerd met grootheidswaanzin. Dan ga je jezelf, medewerkers en anderen voor de gek houden, zo concludeer ik uit al de berichten. Is de weg van een doorstart zonder de directie niet haalbaar? Ik denk dat het concept op zich niet onaardig is.

  andre


  27 oktober 2004 om 18:32
  jan

  Laffe honden,

  Werken voor een baas die risico neemt en niet je naam vermelden.

  Jan


  28 oktober 2004 om 08:22
  noname

  Laffe honden ??? De baas die zgn. risico neemt is gewoon een ordinaire oplichter !! De eerste editie is zeer slecht bezorgd – wel het volledig bedrag geincasseerd – en voor de zekerheid ook nog maar een maand later voor de tweede editie (die er dus niet komt) geincasseerd !! Weg 6000 euro en de incasso ongedaan maken, vergeet het maar. Maar ja, leergeld moet je overal betalen……


  28 oktober 2004 om 13:53
  media

  Jan, waarom plaats je niet je volledige naam bij dit bericht?

  Verbaasd me overigens dat ik nog nergens iets heb gelezen of gehoord over het (mogelijk) faillissement van &U!?


  28 oktober 2004 om 17:11
  werknemer

  Er is nog niet een officiële faillissement uitgesproken. Een crisismanager heeft op dit moment alles stop gezet in verband met betalingsonvermogen. Wij krijgen een ontslagbrief op kort termijn en de rest volgt dan vanzelf.


  28 oktober 2004 om 19:29
  nasalis

  Jongens, iemand is niet snel een oplichter. Waarschijnlijk is er hier gewoon sprake van een veel te ambitieuze aanpak van een prachtig plan, zonder dat vantevoren de dingen die mis zouden kunnen gaan ingecalculeerd zijn. Heel jammer, voor zowel personeel als adverteerders, maar het is niet anders. En inderdaad, als je over iemand schrijft ben dan zo dapper je eigen naam erbij te zetten. Voor degene die het echt wil weten Nasalis is mijn bedrijfsnaam, mijn eigen naam is Leo Rietveld.


  29 oktober 2004 om 09:23
  angela

  Nou jan, je hebt een behoorlijk anonieme naam gekozen!!!!!

  En dan ons, de werknemers, voor laffe honden uitmaken schaam jezelf!!!! Ik ben dus werknemer van …&U en via deze weg wil ik al de gedupeerden laten weten dat ik het zeer vervelend vind. Ook voor mij en al mijn collega’s want ook wij zijn financieel de dupe en we hebben er allemaak hard voor gewerkt. Mijn geloof in het concept is er nog steeds. En ik zou willen dat ik kon zeggen wat er mis is gegaan echter kan ik dat nog niet want de crisismanager is druk bezig om dit alles tot achter de komma uit te zoeken. Uiteraard zal dat eerdaags opdeze site gecommuniceerd worden.


  29 oktober 2004 om 15:37
  media

  Net het bericht “Stekker uit …&U” gelezen in ReclameWeek (waar zouden ze dat nu vandaan hebben? -)

  Zag dat ze Nasalis en &U hebben benaderd voor een toelichting. Alleen Nasalis (als een van de adverteerders) heeft gereageerd. Vooralsnog geen reactie vanuit &U.


  3 november 2004 om 14:35
  Jet

  OK… bij ontvangst zag ik het al… ten dode opgeschreven.


  3 november 2004 om 18:25
  Drukker

  Wist u ook dat er ook weer een drukker is, dit keer in het buitenland, die te goed van vertrouwen is geweest richting het Nederlandse bedrijfsleven en derhalve een miljoenen order volledig ontbetaald heeft uitgeleverd. Deze drukker heeft misschien nog wel de grootse financiele strop.


  4 november 2004 om 14:09
  freda keuker

  Dit is een schande. Zijn die lui niet aan te pakken?

  Heeft de drukkerij echt geen cent ontvangen?

  Het glossy magazine Ambiente waarvan ik hier op Curaçao hoofdredactrice ben wordt gedrukt in Belgie, maar die lui gaan echt niet aan de slag voordat er betaald is. Ook het vervoer per KLM gebeurt pas wanneer er betaald is. Ik vind het dan ook een heel erg voor ze, maar wel dom dat ze in ieder geval niet de helft vooruit hebben laten betalen. Maar ja, ze dachten natuurlijk 10 x per jaar een prachtige order te hebben.


  4 november 2004 om 15:49
  Drukker

  Door op een slimme en misleidende manier vertrouwen te creeren kunnen zo maar een aantal stappen te snel op elkaar volgen en worden beslissingen op basis van ditzelfde vertrouwen genomen. Deze van ons bedrijf zeer bevriende drukkerij heeft nog EUR 1.200.000,- te vorderen en weet niet wat te doen.


  5 november 2004 om 08:02
  Frits

  Ontzettend vervelend dat dit gebeurt, vooral voor alle gedupeerden.

  Jammer toch dat mensen er in zijn getrapt. Ze zijn ook bij ons op kantoor geweest met die belachelijke verhalen. Ze vertelden zelfs dat grote adverteerders achter de financiering van dit project zat: pure leugens, want met een paar simpele telefoontjes werd duidelijk dat daar geen woord waar van was: dus men had door een beetje na te denken direct kunnen zien dat dit leugens waren. En leugenaars schop je direct de deur uit, toch?

  Verder vertelde de ene account manager een totaal ander verhaal dan een andere account manager.

  Mensen die een beetje bekend in de media- en tijdschriftenwereld hadden direct al in de gaten dat dit een zeer dubieus project was: want een “gratis glossy voor iedereen” is sowieso grote onzin.

  Ik ga dit nu hier niet uitleggen, maar misschien moeten adverteerders gewoon eens keer contact opnemen met een fatsoenlijk mediabureau die je voor dit soort oplichters kunnen behoeden: wij hebben een aantal klanten gelukkig kunnen overtuigen over de onhaalbaarheid van dit onzinnige project (terwijl wij echt wel openstaan voor nieuwe initiatieven!).

  Jammer dat er toch zoveel mensen zijn gedupeerd. En jammer dat andere nieuwe initiatieven (die wel kansrijk zouden kunnen zijn) wellicht de de dupe worden van dit soort goudzoekers.


  5 november 2004 om 09:56
  werknemer

  Ik ben ook een gedupeerde. Maar ik wil wel graag via deze site laten weten dat het concept onzettend goed is. En waarom zou dit geen kans van slagen hebben gehad? Het beleid was wel erg slecht, maar dat hadden wij als werknemers ook niet kunnen weten. Vele hebben vorige banen hiervoor opgezegd. En iedereen heeft hier met vol overtuiging aan gewerkt. Ook waren vele fatsoenlijke mediabureau’s heel enthousiast. Natuurlijk moesten wij eerst met een aantal edities ons bewijzen, maar op dit product zaten heel veel adverteerders, reclamebureau’s en mediabureau’s op te wachten. Ik kan mij niet voorstellen dat door onze accountmanagers totaal andere verhalen verteld waren. Er was maar één verhaal. Helaas wij zijn de gedupeerde en ook andere partijen. Ik betreur dit ten zeerste.


  5 november 2004 om 14:25
  media

  Blijft een triest verhaal waar alleen maar verliezers zijn. Kan moeilijk beoordelen of het oorsponkelijke businessplan goed in elkaar stak. Het is mij ook nog niet helemaal duidelijk waar en waarom het fout is gegaan (buiten het feit dat ik vanaf het begin vraagtekens heb geplaatst bij de focus en de ambities).


  5 november 2004 om 14:42
  adverteerder

  Ook in Adformatie deze week een bericht over mogelijk faillissement voor …&U Magazine:

  “De telefoon van uitgever RMW in Eindhoven is afgesloten en directeur Rolf Gruyters is niet te traceren. Vorige week is het voltallige personeel (100 mensen) naar huis gestuurd.

  Het Eindhovens dagblad schrijft dat het een komen en gaan van schuldeisers is. In hetzelfde bericht bekent Gruyters dat een faillissement nabij is, omdat de belangrijkste geldschieter – een van de mededirecteuren – zijn verplichtingen niet is nagekomen. Het eerste nummer van het gratis magazine, dat in september bij 3,9 miljoen Nederlanders op de mat moest vallen, is maar in een beperkt aantal regio’s verspreid. De genoemde oplage zou nooit zijn gehaald.

  Hoeveel adverteerders zijn gedupeerd, is niet duidelijk. Directeur Bongers van Bloems Vinotheken tekende voor een landelijke campagne in het tweede nummer ter waarde van 50.000 euro. De helft van dat bedrag moest hij vooraf betalen. ‘Ik ben bang dat daar niet veel van terug te vinden zal zijn.’ Bongers wil – nog – niet spreken van oplichting, ‘maar het riekt er wel naar.'”

  Inderdaad triest!


  5 november 2004 om 16:59
  Marc P. Klijnsmit

  Hallo oud-collega’s van …&U,

  Shit zeg!! Hoorde het net van mijn ouders, die voor 3500,– euro een advertentie hadden gekocht voor Rotterdam en Den Haag. Had zo gehoopt dat die nog net wel geplaatst zou worden. Maarja, jullie hadden het toch ook wel aan kunnen zien komen? Ik ben er na een maand mee gestopt (jullie hebben waarschijnlijk gehoord dat ik ben ontslagen) vanwege het niet betalen. Belachelijk!! Wel in de nieuwste en duurste Mercedessen rondrijden, maar niet je personeel betalen. Anyway, voor degene die nog eens contact wil, mijn email is [email]marc@stylist.nl[/email]

  Groeten aan iedereen van de eerste lichting.

  Marc


  6 november 2004 om 22:08
  Linda

  Hallo,

  Wij zijn 1 van de vele gedupeerde adverteerders van het tijdschrift &U. Intussen weten we via onze accountmanager het een en ander af van de situatie. Behalve dat wij het vreselijk vinden voor al het personeel zijn we uiteraard ook erg benieuwd bij wie we nou terecht kunnen voor meer informatie en of er nog een mogelijkheid is om ons geld terug te krijgen…

  Wie weet meer? Laat het me alsjeblieft weten.

  Bedankt Linda

  ps iedereen die hier aan heeft meegewerkt is de dupe geworden. Ieder op zijn/ haar manier grote bedrijven voor grote bedragen en kleinere bedrijven voor kleinere bedragen. Beetje jammer van Frits dat ie alle gedupeerden nog even een trap na moet geven door te zeggen dat men betere navraag had moeten doen…. Als het verhaal goed is, het concept goed is en je hebt er alle vertrouwen in dan ga je niet heel wantrouwend alles dubbel checken. Misschien stom maar zo werkt het nou eenmaal wel. En alle medewerkers waren er voor de volle 100% van overtuigd dat ze met een fantastisch blad bezig waren. En dat was het ook ware het niet dat er een oplichter in het spel was die iedereen in de zeik genomen heeft en er nu met al onze centen vandoor is!

  Aan alle ex &U medewerkers wil ik graag zeggen: “jullie hebben gedaan waar je in geloofde, helaas was het allemaal nep. Ik wil jullie heel veel succes wensen met de afronding van dit verhaal en uiteraard hoop ik voor jullie dat jullie allemaal snel weer aan het werk kunnen, weliswaar bij een andere werknemer!” Hou je taai!


  9 november 2004 om 20:04
  Marguerita

  Vorige week las ik in Adformatie van het dreigende faillisement. Ik schrok me rot, een week daarvoor had ik nog ideeen ingeleverd voor artikelen voor volgend jaar. …&U is niet de enige opdrachtgever die traag met betalen is (helaas), dus ik was niet direct achterdochtig. Via via hoorde ik namelijk dat mijn rubriek (de keukenrubriek) erg goed bij de lezers ontvangen is.

  Ik hoop dat de doorstart gaat lukken. Niet alleen omdat mijn facturen dan betaald worden, maar ook omdat het zo’n mooi concept is.


  11 november 2004 om 07:56
  Eliza

  Wij, afdeling PR van het regionaal Opleidinggen Centrum van Amsterdam, hebben tevens een advertentie gekocht in het zogenaamde magazine & U. Ik las dat het mensen gelukt is hun geld (via een lange omweg) terug te krijgen.

  Weet iemand hoe & U uberhaupt bereikt kan worden???


  11 november 2004 om 08:18
  saskia

  Hallo allemaal, ik wil er op wijzen dat ook geen van de schrijvende freelancers die meewerkte betaald heeft gekregen. Ik heb het al via de NVJ geprobeerd met sommeringen ed maar mijn 1100 euro kan ik vermoedelijk naar fluiten. Nog meer freelancers die een vordering hebben openstaan?


  11 november 2004 om 08:25
  Johan

  Here, here…ook een schrijvende freelancer die een factuur heeft openstaan van 550 euro. Ik vermoed dat ik kan fluiten naar mijn centen -als iemand een manier weet, dan hoor ik het graag. Het spijt me zeer te merken dat er mensen zijn die er nog voor veel meer bij zijn ingeschoten. Een doorstart lijkt me een zeer onwaarschijnlijk scenario; ik denk dat er geen investeerder voor te vinden zal zijn, laat staan dat iemand nog het risico neemt advertentieruimte te boeken of een artikel te schrijven. Ik neem aan dat het doorstart-scenario vooral wordt geschetst om schuldeisers even koest te houden. Stelletje ^$#^*$*(%&


  11 november 2004 om 12:32
  FONS

  Beste mensen

  Ik ben ook gedupeerd door &U maar dan op een heel andere manier!

  Ik heb meegedaan aan hun bel en win spel en meerdere horloges gewonnen. Ik heb zelfs van mevr. Lara Jonkers een e-mail terug gekregen waarin zij mij feliciteerd met de gewonnen prijs. Ik zou binnen een week per post bericht krijgen over de afhandeling (22-10-2004). Maar tot op heden nog niets vernomen of ontvangen. Is er iemand die meer info kan geven over de crisis manager of waar ik terecht kan voor meer info. Bij voorbaat dank.


  11 november 2004 om 15:15
  Frits

  Aan Linda,

  Linda, het was zeker niet mijn bedoeling “alle gedupeerden nog een trap na te geven”. Als dat zo over gekomen is: excuses daarvoor.

  Maar m’n haren gaan wel weer recht overeind staan als ik hier mensen zie verklaren “dat het concept goed was”. Want het concept deugde voor geen meter

  En nogmaals: ik sta open voor nieuwe initiatieven, maar dit initiatief deugde niet….. Dat klinkt hard, maar is wel waar. En Linda, nee, als een verhaal goed is, ga je het niet dubbelchecken. Maar het is misschien wel goed om bij jezelf na te gaan of je zelf deskundig genoeg bent om te beoordelen of een verhaal goed is of niet….


  15 november 2004 om 14:31
  Van Dorp

  HE Fritsie,

  Wees eens helder. Klopt het initiatief nu niet? Of klopt het concept niet? Zijn toch wezenlijk verschillende zaken zou ik zeggen. En als het initiatief/concept niet deugde volgens jou, waarom is het dan volledig verkocht? Zowel het eerste als het tweede nummer?

  Blaten kunnen we allemaal wel. Daar gaan mijn haren pas van overeind staan.

  Dit concept is zo sterk. Als het weer op de markt komt, is het binnen no-time weer vol verkocht.

  Groeten, Van Dorp.


  16 november 2004 om 14:47
  Lex van Grieken

  ik heb veel van de commentaren en reacties gelezen en draag iedere gedupeerde een warm hart toe. Ik wens iedereeen in ieder geval heel veel succes met het afwikkelen van de zaken.

  Zelf ben ik als adverteerder eigenlijk al vóórdat er sprake was van faillisement gedupeerd: ik heb de advertentie tijdig geannulleerd, zoals op papier was overeengekomen……maar toch is inmiddels het volledige bedrag via automatisch incasso van mijn rekening gehaald. Ik ben dus erg blij dat ik een van de andere gedupeerden heb begrepen dat in geval van automatische incasso’s het bedrag mogelijk via de bank teruggehaald kan worden! ZEGT HET VOORT naar alle anderen die op deze manier betaald hebben.

  STERKTE


  17 november 2004 om 16:24
  Johan Boersma

  Uit mijn gegevens blijkt dat &U nog niet failliet is verklaard.

  Men werkt aan een doorstart. aangezien ikzelf meerdere faillissementen heb meegemaakt, heb ik een tip voor het personeel wat in dienst was en in beginsel nog steeds is bij enU.

  Zorg dat er binnen 14 weken faillissement wordt aangevraagd. Dan zal Het UWV alle openstaande salariscomponenten overnemen. Tevens zal er 6 weken 100% doorbetaald worden.

  HET IS DUS IN HET BELANG VAN HET PERSONEEL dat er zsm een faillissement wordt uigesproken.

  Te lang wachten is geld missen.

  Voor de freelances vrees ik het ergste zij zijn een concurrerende schuldeiser. Het vaste personeel is bij faillissement prefenciele schuldeiser en zal (binnen 14 weken) alle te goeden betaald krijgen. (echter worden er geen bonussen overgenomen, helaas)


  19 november 2004 om 12:54
  werknemer

  Er is geen sprake van oplichting. De aangestelde intermediair heeft dit afgelopen vrijdag aan het personeel medegedeeld.

  Ook is er een bijeenkomst geweest op de donderdag daarvoor. Vele adverteerders zijn hiervoor uitgenodigd. Men heeft hun verhaal kunnen uitten, en de zetting van deze bijeenkomst was om de mogelijkheden te bespreken bij een eventuele doorstart. De reacties waren ontzettend positief. Iedereen is gebaat bij een magazine zoals …& U. Let wel, het levert natuurlijk omzet om, mits de dingen lopen zoals ze moeten lopen.


  22 november 2004 om 19:08
  saskia

  Wie is die intermediair dan wel? Dan stuur ik hem mijn sommeringen en aanmaningen? Ze reageren nergens op (ook niet op brief van de NVJ) Als het bonafide zou zijn, zou het er volgens mij wel anders aan toegaan (wat voor moeite is het om alle betrokkenen een mailtje te sturen?)


  23 november 2004 om 10:21
  paul

  Is er al iemand die z’n geld heeft terug kunnen krijgen en zoja, hoe hebben jullie dat gedaan ?

  volgens mij kun je het via de bank niet meer terug krijgen want het terug krijgen van automatische machtingen moet binnen een aantal dagen/weken gebeuren.

  Ik ben dus zelf ook gedupeerd voor ruim 1100 euro


  27 november 2004 om 09:45
  ANKIE

  Welke gedupeerde adverteerders willen samen met mij een advocaat inschakelen?


  1 december 2004 om 09:35
  FONS

  Beste Fleur van Eck.

  Ik heb meegedaan aan het bel en win spel van dit blad en meerdere horloge,s gewonnen. En zelfs een bevestigingsmail ontvangen. Maar dus NIKS ontvangen. Kan ik dit soort zaken ook bij jullie melden want ik weet dus niet hoe ik in contact kan komen met hun!!

  Vriendelijke groeten Fons.


  2 december 2004 om 14:24
  Fleur van Eck

  Meld dit in ieder geval maar even via onze website. Wij proberen een zo compleet mogelijk overzicht te creëren en kunnen je melding daarin meenemen.

  Groeten,

  Fleur van Eck


  2 december 2004 om 16:43
  Frank

  Weer iemand welke uitgaves wel zijn uitgekomen.


  8 december 2004 om 11:41
  Medewerker

  Er zijn ongeveer 200.000 exemplaren in Limburg uitgekomen en ongevver 100.000 in Noord-Brabant.


  9 december 2004 om 11:46
  r.wolff

  Kan iemand mij vertellen waar ik Chris de Graaf kan vinden die mij de advertentie heeft verkocht of iemand of een naam van de direktie zodat ik daar mijn centen kan terug halen.

  € 200,- voor degene die mij dit kan leveren!

  06 14668349


  13 december 2004 om 16:05

  nummers zullen waarschijnlijk ook wel uit de lucht zijn:

  rolf gruyters

  algemeen direkteur 06145619778 0032(0)473371945

  guus gerhard operationeel directeur 0614482348


  22 december 2004 om 19:25
  ATS Komforttours

  ik zou graag met gedupeerden zoals ik in contact willen komen. Weet niet hoe ik aktie moet ondernemen om geleden schade te verhalen.


  27 december 2004 om 16:40

  navraag RMW en wie er achter zit levert dit op

  rmw beheer bv

  bestuurder = r tot de macht 3 bv

  best ‘art” holding bv, bosscheweg 30a, 5056kc, berkel enschot

  bevoegdheid

  global x trade bvba, werkendam 79, b2360 oud-turnhout

  handelsregister antwerpen A19703, ongeveer april 2004

  rmw nederland bv

  per 9 maart 2004

  exploitatie uitgeverij

  enig aandeelhouder RMW beheer bv

  andere bv op dit adres is

  R-kwadraat eindhoven bv

  bv voert onderneming sinds 14 september 1987

  datum vestiging 1 mei 1938

  bestuurder

  rolf gruijters

  03-09-1963

  houtum 54

  2460 kasterlee


  28 december 2004 om 11:50
  Mark Kanters

  De initaitiefnemer Rolf G. heeft al een spoor van ellende veroorzaakt in het verleden. Onbegrijpelijk dat die man z’n gang kan blijven gaan.


  5 januari 2005 om 09:50
  fr

  als je maar genoeg denkbeeldig vermogen hebt, met daarbij de nodige bv’s en holdings om je heen te bouwen dan kun je een heel eind komen.


  5 januari 2005 om 12:02
  Enrico

  Toen ik vandaag de rechtbank in Den Bosch belde, kon men mij mededelen dat er eindelijk een faillissement is uitgesproken voor RMW Nederland B.V.

  Eindelijk duidelijkheid voor iedereen !

  Binnenkort zullen ex-medewerkers en crediteuren worden

  geinformeerd.


  5 januari 2005 om 19:55
  fr

  RMW Nederland BV

  is per 5 januari 2005 failliet verklaard

  curator is

  Mr. O.J.W. Reijnders

  Postbus 2154

  5600CD Eindhoven


  7 januari 2005 om 19:06
  Igor

  Vorige week ben ik benaderd door Rolf Gruiters om een interview te plaatsen in het blad In Midden Brabant. Kende bovenstaande discussie niet dus heb afspraak gemaakt. Ik heb zijn nummer dus kan hem nog bellen maar laat gezien bovenstaande het maar eens over mij heen komen.


  2 mei 2005 om 06:34
  Monique

  Rolf kennende gaat hij een gesprek niet uit de weg. Ik heb hem ongeveer 6 weken geleden nog gesproken en is met iets nieuws bezig met een goede investeerder. Ik hoop dat het hem lukt. Voor mij als oud &U-er is hij altijd correct geweest.Ik vindt het nog steeds jammer dat door zo’n man als die Willem Coremans zo’n mooi concept met ethousiaste collega’s en adverteerders zo gewetenloos voor de gek kon houden. Dat zou je Rolf wel kunnen aanrekenen, waarom hij met zo’n onbertouwbare man is gaan samenwerken. als je die kop van die Willem al ziet dan weet je al, die deugt niet.


  4 mei 2005 om 06:12
  igor

  Voor de goede orde. Ik heb een gewsprek met Rolf gehad over een nieuw concept dat hij aan het uitzetten is en waarvoor hij adverteerders aan het zoeken is. Het was een leuk en open gesprek. Ik ken de voorgeschiedenis van &U niet en wil al helemaal geen oordeel vellen over iets of iemand waar ik niet bij betrokken ben geweest. Alleen leek het erop dat Rolf en anderen “onvindbaar” waren terwijl ik 2 adressen en 2 telefoonnummers van hem heb.


  9 mei 2005 om 12:52
  s.

  Adres en telefoonnummer van R. Gruyters heb ik wel. Hij huurt woonruimte van mij die hij al 3 maanden niet heeft betaald. Die vent is een oplichter…


  10 juni 2005 om 21:08
  paul

  wil je zijn telnr en adres in ieder geval aan de curator doorgeven, en het liefst ook aan mij dan wil ik ‘m wel even spreken.


  11 juni 2005 om 05:24
  johan

  Ik ken die rolf nog uit het verleden. Let op met hem want hij werkt met de russische maffia. vrouwen handel en zo. hij staat ook bekend dat hij zijn zogenaamde vriendjes op je afstuurd als je hem dwarsligt. een vriend van me in eindhoven is zo zwaar in het ziekenhuis beland.Ik heb ook info over hem maar durf het niet naar buiten te brengen.


  11 juni 2005 om 07:12
  ellen

  Mijn man heeft ook die zogenaamde vriendjes van hem op bezoek gehad. Ik ben nog nooit zo bang geweest. Hij deinst nergens voor terug. Pas op met hem want hij is echt gevaarlijk. De politie weet hij steeds te ontspringen want daar zorgt onze fijne Nederlandse wet wel voor.Hij schijnt in Eindhoven een Kickbox school te hebben die bekend staat dat daar “dingen” verkocht worden. Geen wonder dat hij zo’n mercedes SL kan rijden.


  12 juni 2005 om 17:36
  mirjam

  dus jullie willen beweren dat je gerust bang kunt zijn voor die Rolf. Waarom dan eigenlijk, hij leek mij zo aardig..


  12 juni 2005 om 17:37
  ellen

  Schijn bedriegd


  12 juni 2005 om 17:39
  media

  Gezien de richting die deze discussie opgaat heb ik besloten de comments te sluiten. Mocht je toch nog iets kwijt willen over deze case dan kun je een email sturen naar info-at-marketingfacts.nl.


  12 juni 2005 om 17:48
  niet belangrijk

  mmmmmhh… Rolf Gruijters is mijn vader……


  15 november 2006 om 12:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!