Google Mobile maakt mogelijk inbreuk op auteursrecht

23 februari 2006, 20:42

c|net: Een Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat Google Mobile Image Search mogelijk inbreuk maakt op het auteursrecht. De afbeeldingen die gezocht kunnen worden met Google worden verkleind weergegeven als thumbnails. Deze thumbnails zijn van vergelijkbare omvang en kwaliteit als de aanbieder van het orginele erotisch materiaal, Perfect10.

Google stelt dat de foto’s van Perfect niet voldoende origineel zijn. De rechter was het hier niet mee eens “The photographs consistently reflect professional, skillful, and sometimes tasteful artistry. That they are of scantily-clad or nude women is of no consequence; such images have been popular subjects for artists since before the time of “Venus de Milo.

Via: Solv Advocaten

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!