Google geeft teveel bloot

26 augustus 2005, 12:55

Google geeft teveel blootSOLV: Producent van pornografisch materiaal, Perfect 10 (18+), wil dat Google onmiddellijk stopt met het maken van inbreuk op haar auteursrechten. Via Google kunnen duizenden plaatjes en filmpjes worden bekeken via andere websites dan die van Perfect 10. Perfect 10 is nu van mening dat Google deze plaatjes zelf openbaar maakt en dat Google zich niet kan verschuilen achter het feit dat ze slechts een zoekmachine is. Perfect 10 stapt nu naar de rechter en zal vragen om een verbod op verdere inbreuk aldus het persbericht van Perfect 10.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

9 Reacties

  Arnoud

  Ik begrijp het standpunt van Perfect10 niet, ze hebben geen robots.txt en dus ook nergens aangegeven dat ze niet geïndexeerd willen worden.


  26 augustus 2005 om 15:22
  trafficb

  Juist. Op grond van het feit dat Google webmasters in staat stelt aan te geven niet geindexeerd te willen worden middels bijv. robots.txt files of noindex statements gaat ze een mogelijke rechtzaak winnen. Beetje naief van van Perfect 10.


  26 augustus 2005 om 16:51
  evroekel

  Is dit niet gewoon een poging van Perfect 10 om onder de aandacht te komen? Weet iemand wat er nu uit de case A9/Amazon versus Perfect10 is gekomen?


  26 augustus 2005 om 17:25
  Dimitri Georganas

  Het feit dat je geen robots.txt op je site hebt betekent nog niet dat je afstand doet van je auteursrechten 🙂 Copyright is immers aanwezig tenzij daar uitdrukkelijk afstand van gedaan wordt.


  26 augustus 2005 om 17:31
  Eijkb

  Een droog linkje naar google? Ik had verwacht een linkje naar de google url met zoektermen welke dit materiaal zouden laten zien… (niet om het NSFW gehalte, maar als bewijs)…. Dol op weblogs die het woord google interessant linken naar google….


  27 augustus 2005 om 03:41
  media

  Google-link aangepast. Ik had daar oorspronkelijk ook de link naar perfect10-plaatjes staan maar het leverde zo weinig op dat ik het maar weer had verwijderd.

  Het gaat volgens mij ook niet alleen om het materiaal van de perfect10.com site maar vooral ook om het materiaal dat elders (al dan niet illegaal) is geplaatst en via Google is terug te vinden. Iemand?


  27 augustus 2005 om 04:19
  MikeM

  “Ik begrijp het standpunt van Perfect10 niet, ze hebben geen robots.txt en dus ook nergens aangegeven dat ze niet geïndexeerd willen worden.”

  Misschien zou je het wel moeten omdraaien en aangeven wanneer je WEL geindexeerd wilt worden. Mij is nooit gevraagd of ik wel in googles index wil zitten…


  27 augustus 2005 om 08:57
  Dimitri Georganas

  Wanneer je iemands intellectueel eigendom openbaar wilt maken, moet je daarvoor toestemming vragen. Daarover kun je van alles vinden, maar zo is het nu eenmaal.


  28 augustus 2005 om 08:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!