Girl Geek Dinner Amsterdam op 10 april

14 maart 2008, 05:25

Girl Geek Dinner Amsterdam op 10 aprilDonderdag 10 april wordt de eerste Girl Geek Dinner Amsterdam (GGD) gehouden. Van 19 tot 23 uur komen vrouwelijke geeks (en hun eventuele mannelijke aanhang) samen in de Flexbar. De Amsterdam Girl Geek Dinners is een event dat bedoeld is om vrouwen te enthousiasmeren over dingen op het gebied van wetenschap, technologie en andere traditioneel redelijk man-georienteerde gebieden. De spreker tijdens het eerste GGD is Fabienne Serriere: futurist en vooral bezig met hardware hacking en ‘future fabric prototyping.’

Het idee achter GGD is bedacht door Sarah Blow. Nederland is het zevende land waar een Girl Geek Dinner wordt georganiseerd. Het idee achter het GGD is simpel: vrouwen worden uitgenodigd die inspirerend en vooruitstrevend zijn in hun vakgebied om een informeel praatje te houden. Vervolgens kan er een discussie met de zaal ontstaan. De GGD heeft natuurlijk ook als doel om vrouwen met elkaar in contact te laten komen.

Fabienne ‘fbz’ Serriere zal onder de titel ‘Hardware Hacking on the Cheap’ een presentatie geven. Haar visie is dat de beste projecten ontstaan met de goedkoopste oplossingen. Zoeken naar oude onderdelen, inkopen bij online marktplaatsen of het gebruik van oude gadgets: spullen maken vereist niet een grote hoeveelheid dure instrumenten en onderdelen. Projecten die ze bespreekt zijn onder andere ‘embedding controls for wearables, multichannel audio, realtime controllers’ en meer. Bekijk vooral eens Fabienne haar site (vooral haar collectie zelfgebreide sokken is prachtig!)

Oorspronkelijk zou ik zelf meehelpen in de organisatie, maar door tijdsgebrek heb ik nu even gezegd om vanaf de zijlijn wat mee te helpen (onder andere om Girly Geeks te bereiken). Het idee van de GGD sprak me direct aan, en voor een groot deel voelde ik me ook aangesproken. Na een gesprek met de huidige organisatoren Melanie Rieback and Donna Metzlar voelde ik me niet echt geeky genoeg. Tijdens een etentje brachten ze me van alles bij over RFID (en de zogenaamde Arduino ) en open hardware (waarvan ik niet eens wist dat dat ook bestond), maar vooral ook de Gender Changers maakten indruk. Ik wist dat mijn Geeky niveau nog lang niet hoog genoeg was en ik heel graag bij de eerste GGD wilde zijn. Wat een stoere slimme vrouwen, die in hun vrije tijd een apparaatje in elkaar solderen waarmee je alle tv’s op afstand uit kunt zetten!

Denk je: “get wat incestueus en vreselijk feministisch dat GGD”, elke vrouw mag een man als introducee meenemen!

Datum: Donderdag 10 april 2008

Tijd: 19.00 – 23.00 uur

Locatie: Flexbar (Pazzanistraat 1, Amsterdam) bij Westergasfabriek

Kosten: 22,50 euro (buffet dinner, exclusief drankjes)

Meer informatie www.girlgeekdinner.nl

Opgeven kan via {encode=”organizers@girlgeekdinner.nl” title=”email”} bij de organisatie. De ambitie is om de GGD ongeveer eens per 2-3 maanden te organiseren.

Karlijn van den Berg is strateeg bij MUSE Amsterdam en IceMobile. Hiervoor werkte zij als strateeg bij Draftfcb en Tribal DDB.

Categorie
Tags

2 Reacties

    Karlijntje

    @clo:

    dank je wel voor de aanvulling! Ik zag op de site die landen niet allemaal staan, maar het is dus nog groter!


    14 maart 2008 om 09:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!