Gigantisch veiligheidslek in alle versies Windows

1 april 2005, 02:02

Toen Bill Gates in 1984 zijn allereerste stukjes MS-DOS programma-code schreef, was hij ‘s avonds actief als zendamateur. En dat blijkt achteraf niet zo’n goed idee geweest te zijn.

Werkelijk ?lle MS-DOS en Windows PC’s die sinds de Microsoft’s ontstaan op de markt zijn gebracht, blijken namelijk een software-matig ‘achterdeurtje’ te bevatten, dat reageert op morse code: met de opdracht ‘PC PHONE HOME’ (in morse code .—. -.-. .—. ….—- -. . ….—-—.) kunnen kwaadwillenden uw computer tot slaaf maken.

De morse opdracht kan op elke willekeurige manier aan de PC worden doorgegeven: je kunt de code bijvoorbeeld met een spatiebalk invoeren, met de muis, of door het ritmisch aan- en uitschakelen van een internetverbinding. Bij computers die uitgerust zijn met een motion sensor – gebruikt om hard disks te beveiligen – blijkt het simpelweg tegen de kast kloppen zelfs al catastrofaal.

Microsoft adviseert u om alle invoerapparaten van uw computer los te koppelen, tot het Service Pack ‘0104’ later vandaag beschikbaar komt.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

20 Reacties

  Sander

  Ben gelukkig goed uitgeslapen. Grapjas…;-)


  1 april 2005 om 02:33
  Kasper Katje

  😛


  1 april 2005 om 02:53
  Remondo

  ..- -.– -… — … –


  1 april 2005 om 03:23
  ralphbom

  Morse, hoe verzin je het?!

  Bill Gates als zendamateur… hoe verzin je dat!?


  1 april 2005 om 04:15
  media

  Het is dat hier van die wakkere gasten voor mij waren anders was ik er natuurlijk ingestonken 😉


  1 april 2005 om 04:19
  Benjamin

  bill heeft trouwens msdos gekocht :p


  1 april 2005 om 05:45
  loket

  @Sander: shit ik heb een afspraak om 12:00 uur.


  1 april 2005 om 06:17
  at

  Zou dat van de Paus nou ook……..


  1 april 2005 om 06:17
  Julien Moorrees

  Grootste Internetovername uit de geschiedenis: Google koopt Yahoo!

  Larry Page, eigenaar van Google heeft afgelopen donderdag tijdens de Search Engine Strategies (SES) conferentie in Chicago aangekondigd een groot gedeelte van de Google aandelen te gebruiken om de grootste Internetovername ooit uit te voeren.

  Met de beursgang van 6 maanden geleden heeft Google $52 miljard tot zijn beschikking. Dit kapitaal gaat nu worden gebruikt om 97% van de zoekmarkt in handen te krijgen met de overname van Yahoo!

  Google was de afgelopen periode al hard bezig een aan Yahoo! gelijkwaardige dienstportfolio in handen te krijgen (zoeken, e-mail, browser, messenger, groups). De concurrentie van Yahoo! blijkt echter moeilijker te zijn dan in eerste instantie was verwacht.

  “De zoekmarkt is aardig verzadigd en wij zijn het onze aandeelhouders verplicht te blijven groeien. Het dienstenpakket van Yahoo! sluit goed aan bij de diensten die wij als Google willen leveren.” , aldus Larry.

  Terry Semel (CEO) van Yahoo! is erg verheugd met deze nieuwe ontwikkeling: “Google is altijd onze grootste concurrent geweest. Wij zijn nu in staat onze krachten te verenigen. Uit de overlappende diensten kunnen we de beste onderdelen kiezen.”

  De overnameplannen zijn bijna rond met de beurswaakhond SEC. Volgens het SEC wordt hier geen monopolypositie gecreëerd omdat Microsoft een belangrijke concurrent van Google blijft.

  Of er nog nieuwe producten en diensten aankomen wilde Larry Page geen commentaar geven: “Just wait and see.”, was zijn geheimzinnige antwoord.


  1 april 2005 om 06:26
  Julien Moorrees

  Bovenstaande reactie over google neemt yahoo over, is onder het verkeerde artikel geplaatst. Het zou eigenlijk onder google naar 2GB moeten. Kan je dit nog verplaatsen?


  1 april 2005 om 07:27
  media

  Julien, wat is je bron? We zijn vandaag erg voorzicht zoals je weet 😉


  1 april 2005 om 07:31
  Julien Moorrees

  Bron is: Goedzo.com en dutch cowboys


  1 april 2005 om 07:35
  Farshad Bashir

  Mijn website doet niet aan 1 april grappen 🙂


  1 april 2005 om 09:07
  Remondo

  Die is inderdaad hilarisch 😀


  1 april 2005 om 09:51
  Evert Jan

  Grappen over windows, kun je wel! 😉


  1 april 2005 om 10:21
  Julien Moorrees

  N.b. Door veel mensen wordt (niet helemaal ondenkbaar) beweerd dat het hier om een 1 april grap gaat. Toch blijkt het pure ernst te zijn bleek tijdens een persconferentie waar Larry en Terry samen uitleg kwamen geven: “Veel mensen dachten vorig jaar ook dat gmail een grap was, en nu blijkbaar ook de overname. De magische datum 1 april heeft enkel te maken met het boekjaar dat voor ons op 1 april begint.”

  Terry benadrukt: “Wij mochten deze overname niet eerder in de publiciteit brengen in verband met de beurswaarde van beide bedrijven. Nu de overname is afgerond heeft een koersstijging geen invloed meer.”


  1 april 2005 om 10:28
  media

  Julien, waar heb je dit gelezen of gehoord? Dutchcowboys en Goedzo zijn voor mij niet echt betrouwbare bronnen (sorry).


  1 april 2005 om 10:33
  Julien Moorrees

  Marco,

  Ik zag het ook op got.tweakers.net staan


  1 april 2005 om 10:38
  janm

  De link naar goedzo geeft de volgende foutmelding :

  Fatal error: Call to a member function on a non-object in /var/www/html/b2evocore/_functions_bposts.php on line 676

  Lijkt me inderdaad niet betrouwbaar.


  1 april 2005 om 10:40
  mathieu

  veilig heids lek internet windows internet


  22 december 2008 om 15:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!