Falk eSolutions voor 32 miljoen euro verkocht?

24 april 2006, 04:11

Vorige maand schreven we al dat DoubleClick haar grootste concurrent in Europa, Falk eSolutions zou overnemen. Hoeveel geld gemoeid is met de overname was op dat moment niet bekend.

Als we het bericht op de website van ad pepper media mogen geloven, dan is Falk eSolutions voor ca. 32 miljoen euro verkocht aan DoubleClick. Ad pepper media zou namelijk voor haar aandeel van 25,1 procent ca. 8 miljoen euro hebben ontvangen. Het rekensommetje voor het totaal is dan snel gemaakt.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Kasper Katje

  Ik kan het me haast niet voorstellen tussen al die monsterbedragen van tegenwoordig, wat dat betreft lijkt het me een koopje.


  24 april 2006 om 04:42
  Mark de Kock

  Weet er iemand wat nu het aandeel is van Falk?


  24 april 2006 om 07:25
  Barry

  @ Markies

  Op de website van Falk staat dit: “Falk is privately-held. Profitable since 2002, Falk continues to enjoy growing support in the marketing community.” Ik denk dus (maar weet niet 100% zeker) dat de aandelen niet beursgenoteerd zijn en dat je dus geen aandelenkoers op kunt vragen.

  Of bedoel je het marktaandeel van Falk?


  24 april 2006 om 07:35
  Mark de Kock

  @Barry, ik bedoelde inderdaad marktaandeel. Als dat duidelijk is en de omzet van Doubleclick in de markten waar Falk functioneert ook kun je de omzet en marktwaarde van Falk weer beter bepalen.


  25 april 2006 om 13:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!