Even uit de lucht

19 februari 2005, 06:33

Gisterochtend heeft mijn notebook het helaas begeven. Uiteraard direct een nieuwe gekocht maar de notebook die ik graag wilde hebben was niet leverbaar en kon pas later op de middag worden geleverd (als ik de transport- en bezorgkosten voor mijn rekening wilde nemen). Het is een Asus M2400N geworden. Een prachtige, compacte laptop. Voor de liefhebbers een paar technische gegevens: Centrino 1,60 Ghz/512 Mb, 60 Gb harddisk, 14.1” XGA 1024×768 active matrix TFT, 24X DVD+CD-RW speler en een ingebouwde Intel Pro Wireless 2200BG.

Gisteren aan het eind van de middag had ik de basis geinstalleerd (ben nu ook over naar Windows XP) en kon ik weer (even) online. Ik heb op dit moment alleen problemen met mijn draadloze verbinding die telkens wegvalt waardoor internetten een drama is. Iemand suggesties? Iemand toevallig bekend met Wireless Zero Configuration? Ik vrees dat dit mijn zaterdag gaat kosten. Verder zal ik de komende dagen de diverse softwarepakketten en backups (gelukkig had ik die dit keer wel) moeten installeren om weer helemaal up en running te zijn. Ik hoop maandag of dinsdag weer in de lucht te zijn. Tot die tijd, gedraag je 🙂

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  mangold

  Waarom heb je geen Apple Powerbook gekocht? Geen virussen, geen hackers, geen spyware, geen uren durende updates elke maand, werkt altijd, ziet er prachtig uit, … En dat is ie ook nog eens compacter (1024×768 past bij Apple in een 12″ schermpje) en sneller (1.33 GHz PowerPC komt ongeveer overeen met 3 GHz Pentium).


  19 februari 2005 om 08:17
  mangold

  Da’s wel een nadeel ja: in bad kun je ze niet gebruiken 😉


  19 februari 2005 om 08:42
  media

  De internetverbinding is weer zoals die moet zijn; snel en zonder storingen. Probleem zat ‘m blijkbaar in een aantal instellingen van XP (o.a. WZC) en het feit dat mijn Belkin-station niet goed communiceerde met de ontvanger Intel Pro Wireless 2200BG. In ieder geval allemaal dank voor de tips; toch maar geen Apple Carl, ook pcrider is het niet geworden Jorrit; Maarten (via email) dank voor de verwijzing naar een deel van de oplossing!

  Nu alle software en data van mijn oude pc nog overzetten 🙁


  19 februari 2005 om 13:34
  mangold

  Da’s toch niet normaal, joch! Een volle dag kwijt, om een draadloos laptopje aan de praat te krijgen?!?

  Ik heb een half jaartje geleden m’n trouwe iBookje vervangen door een PowerBook met Airport Extreme. Het aan de praat krijgen van die laptop i.s.m. het WiFi stationnetje kostte me nog geen kwartier, en het overzetten van al m’n software en data was in twee uurtjes gepiept. Ik was alweer geld aan ’t verdienen voor de accu voor het eerst volledig opgeladen was…


  19 februari 2005 om 15:30
  Dennisonline

  @ Carl Mangold, Ik heb er opzich niet zo heel veel op tegen om een dagje met zoiets te klooien, je doet toch wel weer wat ervaring ermee op etc.


  19 februari 2005 om 19:09
  Ric

  Sorry Marco, Asus heeft een bagger slechte service. We hebben er een aantal gekocht, die intensief gebruikt worden.

  1. veel problemen met de DVD schrijver (in feite schrijft ie niet meer)

  2. voedings bekabeling binnen 1 jaar stuk (valt niet onder de garantie kost je dus 84 Euro)

  3. toetsenbord vertoont nu al gescheurde toetsen, en zo hard type ik echt niet.

  Voor ons never nooit meer een Asus.


  20 februari 2005 om 14:38
  media

  Da’s lekker Ric; heb inmiddels gekocht en grotendeels geinstalleerd. Zal vandaag de leverancier eens vragen hoe dat zit met garantie voor bekabeling. Ik heb in ieder geval 2-jaar garantie. In ieder geval dank voor de tip!


  21 februari 2005 om 07:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!