E?n op tien verandert van zorgverzekeraar

3 januari 2006, 16:33

In de afgelopen weken is ??n op de tien Nederlanders van zorg-verzekeraar veranderd. Een kwart wil dat de komende tijd gaan doen. Dat blijkt uit een enqu?te van TNS NIPO (doc) voor RTL-Nieuws.

Dat zou betekenen dat er toch meer mensen overstappen dan oorspronkelijk verwacht. De belangrijkste reden om over te stappen is de hoogte van de premie. 21% stapt over vanwege betere aanvullende verzekeringen van de nieuwe verzekeraar en 16% vanwege betere zorg.

Uit onderzoek van Dotwise blijkt dat de introductie van de nieuwe zorgverzekering heeft gezorgd voor massaal online vergelijken. Ook product- en prijsvergelijksite Kieskeurig.nl komt tot deze conclusie na een enquete onder 1.134 van zijn bezoekers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    Amanda

    Dat was een groot gezelschap! Fijn dat deze data er nog is om zo de ontwikkelingen door de jaren heen te bekijken achteraf.

    Er word verwacht dat dit jaar 4 miljoen Nederlanders hun zorgverzekering 2016 vergelijken en 1,4 miljoen hiervan overstappen.

    Ik ben momenteel druk bezig met onderzoek doen voor mijn eigen keuze voor het komende jaar, al duurt het nu wel langer dan andere jaren..


    10 november 2015 om 00:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!