Digitale stress

Digitale stress

Dagelijks ontvang ik een paar honderd emails en probeer ik ruim 2.500 RSS-feeds te volgen. Uiteraard heb ik daar een systematiek in gevonden anders zou je deze stroom aan informatie nooit kunnen verwerken. Mijn aanpak is dat de informatiepakketjes worden herkend en automatisch in bepaalde folders worden geplaatst. De meest belangrijke folders werk ik dagelijks af, de overige folders afhankelijk van mijn beschikbare tijd. Ondanks deze aanpak kost het me dagelijks toch een paar uur om alles te verwerken (en dan heb ik het nog niet eens over het bloggen).

De afgelopen periode was door drukke werkzaamheden en griep mijn beschikbare tijd beperkt waardoor de minder relevante folders steeds voller raakten. Emails werden niet meer beantwoord en een groot aantal RSS-feeds bleven ongelezen. En ik weet niet hoe het bij jullie zit maar dat voelt toch niet prettig. Iedere keer als ik mijn laptop aanzette zag ik weer de berg aan af te handelen digitale post. Ik heb gisteravond dan ook een rigoreuze keuze gemaakt en ruim 2.000 RSS-feeds definitief verwijderd uit mijn RSS-reader en alle onbeantwoorde emails ouder dan een maand gemarkeerd als afgehandeld (sorry).

Het is ongelooflijk maar ik voelde me vanmorgen al weer een stuk beter. Het lijkt wel lente ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.