De Tijd gaat krant op ePaper testen

21 december 2005, 09:45

De Tijd gaat krant op ePaper testenWe schreven al eerder over electronisch papier van Siemens maar ook in Nederland wordt volop gewerkt aan de ontwikkeling van digitaal papier of ePaper.

Zo is de Iliad ER 0100 een Nederlandse uitvinding van iRex Technologies uit Eindhoven. Het is een soort platte pda die uit elektronische inkt bestaat, bolletjes die afhankelijk van de spanning zwart of wit kleuren. iRex is een spin off van Philips, dat samen met eInk al langer aan deze technologie werkt (via: Gizmodo).

De afgelopen periode heeft de Vlaamse krant De Tijd 200 abonnees gezocht die gedurende drie maanden de krant ook op digitaal papier willen lezen. Als het goed is krijgen deze abonnees binnenkort de Iliad ER 0100 in huis en kunnen ze vanaf maart 2006 starten met de test. Zijn hier de Nederlandse kranten ook al mee bezig? Ik heb wel interesse om aan een dergelijke test mee te doen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!