De Vicarious Haptic Effect – Kopen Wat je Voelt

Tactiele ervaringen zijn van cruciaal belang in het koopproces, ook plaatsvervangende tactiele ervaringen.

2 november 2023, 11:00 1355 x gelezen

In de wereld van marketing is er altijd ruimte voor innovatie. Iets wat iedereen is opgevallen is dat TikTok op dit moment heel hard groeit. Zo ook het koopgedrag van de consument in TikTok. In 2022 gaven gebruikers samen per maand meer dan 100 miljoen dollar uit in de app. Wat is de redenen waaróm men zoveel uitgeeft (althans één ervan)?

Een van de meest intrigerende en effectieve technieken die de laatste tijd de aandacht heeft getrokken, is het Vicarious Haptic Effect. Deze term, die in feite neerkomt op ‘kopen wat je voelt’, heeft een enorme impact op de manier waarop consumenten producten ervaren en kopen.

Vicarious Haptic Effect: Wat is het?

De Vicarious Haptic Effect is een fenomeen waarbij mensen de neiging hebben om een product eerder te kopen wanneer ze het zien aangeraakt worden met de handen. Het idee is dat wanneer je ziet dat iemand een product aanraakt, je jezelf onbewust voorstelt dat die handen van jou zijn. Hierdoor ontstaat er een diepere verbinding met het product. Dit is ook bijvoorbeeld waarom je altijd de producten mag testen, om te ervaren hoe het werkt. Waarom je kijkt of kleding je past en of het staat.

Het belang van tactiele ervaringen

Tactiele ervaringen zijn van cruciaal belang in het koopproces. Wanneer consumenten een product kunnen aanraken en voelen, hebben ze een veel sterker gevoel van betrokkenheid en verbondenheid met dat product. De Vicarious Haptic Effect speelt hier op in door deze ervaring op afstand te leveren.

De rol van videomarketing

Videomarketing speelt een essentiële rol bij het benutten van de Vicarious Haptic Effect. Door producten te tonen in actie, met nadruk op de handen die ze aanraken, kunnen merken deze verbinding tot stand brengen.

Een perfect voorbeeld van de Vicarious Haptic Effect in actie, zijn de populaire TikTok unboxing video’s. In deze video’s worden producten uitgepakt en aangeraakt, waarbij alleen de handen van de persoon te zien zijn. Dit creëert een krachtige psychologische connectie tussen de kijker en het product.

Wanneer je naar zo’n video’s kijkt, ontstaat de illusie dat de handen die het product aanraken, jouw handen zijn. Hierdoor wil je dat product ook hebben en ben je bereid er meer voor te betalen.

De psychologie achter het Vicarious Haptic Effect

De psychologie achter het Vicarious Haptic Effect is fascinerend. Onze hersenen zijn geprogrammeerd om te reageren op visuele en tactiele stimuli. Als we zien dat iets wordt aangeraakt, ervaren we een soortgelijk gevoel alsof we het zelf aanraken.

Het zien van de aanraking van een product activeert het gevoel van bezit en verlangen. Consumenten beginnen zich af te vragen hoe het zou voelen om dat product in hun eigen handen te hebben.

Het vertrouwen in de kwaliteit van het product

Wanneer je iemand ziet die een product met zorg aanraakt, ontstaat er ook een gevoel van vertrouwen in de kwaliteit van het product. Dit kan leiden tot een hogere bereidheid om er meer voor te betalen.

Emoties spelen een grote rol in marketing, en het Vicarious Haptic Effect benut dit op een unieke manier. Het creëren van een emotionele band tussen de consument en het product kan leiden tot loyaliteit en herhaalaankopen.

Praktische toepassingen

Hoe kunnen merken de Vicarious Haptic Effect praktisch toepassen in hun marketingstrategieën? We zullen enkele strategieën en tips bespreken om dit krachtige principe te benutten.

Virtuele Realiteit (VR) en Augmented Reality (AR)

De opkomst van VR en AR biedt merken de mogelijkheid om de Vicarious Haptic Effect naar een hoger niveau te tillen. Consumenten kunnen virtueel producten aanraken en voelen voordat ze daadwerkelijk kopen.

Productdemonstraties

Live productdemonstraties waarbij de nadruk ligt op tactiele interactie kunnen consumenten direct betrekken en het Vicarious Haptic Effect stimuleren. Denk maar aan de zenders van vroeger waarbij heel de dag door producten worden getest.

User-generated content

Het aanmoedigen van gebruikers om hun eigen ervaringen met producten te delen, inclusief tastbare interactie, kan de geloofwaardigheid van merken versterken.

De toekomst van marketing met het Vicarious Haptic Effect

Wat brengt de toekomst voor dit opwindende concept? Uiteindelijk staat het (inspelen op het) online effect van Vicarious Haptic Effect nog in de kinderschoenen. De vraag is: wie erop gaan inspelen? Uit eigen ervaring weet ik nu dat vooral de kledingbranche erop inspeelt waarbij de influencers spullen gaan testen die ze binnen krijgen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer branches die dit kunnen toepassen.

Vicarious Haptic Effect voor jouw bedrijf?

Het Vicarious Haptic Effect is een krachtige psychologische tactiek die merken kunnen gebruiken om een diepere en emotionele connectie met consumenten te creëren. Door te begrijpen hoe onze zintuigen en emoties reageren op tactiele stimuli, kunnen marketeers producten en diensten effectiever promoten.

Sander Verwijmeren
Online Marketeer bij Stars Of The Net

Online Marketeer met een diepere interesse in psychologie en consumentengedrag.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!