Brisk Magazine gaat online verder

1 maart 2006, 13:27

Opmerkelijk nieuws uit de uitgeverswereld. Na precies 8 maanden stopt Forward Media BV uit Den Bosch met haar managementuitgave Brisk Magazine en gaat verder met het webportaal www.briskmag.nl. Het blad verscheen in een tweewekelijkse frequentie in een oplage van 150.000 exemplaren. Tegenvallende resultaten hebben de directeuren Igor Fiselier en Ewald Smits doen besluiten de printuitgave stop te zetten en online verder te gaan aldus het persbericht.

“De start van het blad was onverkwikkelijk, met tweemaal juridisch gekrakeel rondom de naam. Daardoor hebben we momentum verloren en bleek de adem te kort om in deze hoog competitieve markt een positie te veroveren”, zegt Fiselier. “Als er structureel onvoldoende inkomsten uit de advertentiemarkt worden gegenereerd, is het tempo van tweewekelijkse verschijning moordend.”

Nu het hoge kostenniveau een gezonde exploitatie onmogelijk maakt, heeft het duo besloten de printactiviteiten per direct te staken. Smits: “We kunnen nu alles netjes afwikkelen en geen financiële sporen achterlaten. De teleurstelling is enorm, maar ook dat is ondernemersschap.”

Het duo gaat nu online verder met de website www.briskmag.nl. Dit portaal, met 20.000 unieke bezoekers per maand en 10.000 gebruikersprofielen, maakt een gezonde groei door. “In online zit muziek, zowel op de advertentie- als op de lezersmarkt”, stelt Smits.

Uitgever Forward Media BV startte in juli vorig jaar met de ontwikkeling van Brisk Magazine. Onder dwang van Reed Business Information en VNUbp heeft Forward Media de naam van haar nieuwe managersuitgave twee keer moeten veranderen. De initiële naam fastforward werd door Reed Business betwist, de tweede naam Boost door VNUbp. Beide uitgevers hebben het grootste gedeelte van de markt voor zakelijke bladen in handen.

Bron:

Persbericht Forward Media BV

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Joost

  Fast Forward.. da’s ook wel een veel betere naam dan “Bright”..


  1 maart 2006 om 13:54
  media

  Ik weet niet of je dit als een bittere pil moet zien Bart. Brisk heeft het geprobeerd en snel gezien dat print niet de juiste weg is. De online advertising markt maakt een gezonde groei door en als ik nu moest kiezen zou ik ook voor online gaan. Wens jullie heel veel succes en wellicht komt er tzt wel weer een tijdschrift!


  1 maart 2006 om 14:08
  Joost

  Oeps, ik bedoel natuurlijk Brisk – en niet Bright.


  1 maart 2006 om 14:11
  Cem

  De volgende keer andersom doen? Eerst online, om te zien of het kans van slagen heeft? 😉


  1 maart 2006 om 15:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!