Boze klant opent website tegen Ahold

13 september 2003, 08:38

Een boze ex-klant van supermarkt Albert-Heijn heeft woensdagavond de website letopdekleintjes.nl geopend. De 44-jarige Leo Willems uit Nijmegen protesteert hiermee tegen de royale vergoeding die de nieuwe topman van het moederbedrijf Ahold ontvangt.

“Sinds vrijdag heb ik besloten weg te blijven bij Albert-Heijn. Begrijp me goed, ik vind het niet erg als iemand 10 miljoen euro krijgt, als hij het maar verdient’‘, motiveert Willems zijn initiatief donderdag. ,,Ik ben zelf ondernemer. Als het slecht gaat met mijn bedrijf staat er ook niemand klaar met een geldbuidel’‘, legt hij uit.

Op de website staat een teller die op de seconde bijhoudt hoeveel de nieuwe topman Anders Moberg inmiddels rijker is. Volgens een berekening van Willems krijgt de bestuursvoorzitter 30 eurocent per seconde. Om de drie seconden telt de website een euro bij het totaalbedrag op. De teller is begonnen op 3 miljoen euro, de ontslagvergoeding die Moberg afdwong.

Verder staan op de website drie voorbeeldbrieven. De maker hoopt dat andere klanten van Albert-Heijn zich aansluiten bij zijn protest en de supermarkt gaan boycotten en als duidelijk teken hun bonuskaart inleveren. Sinds woensdagavond hebben ongeveer duizend mensen de website bezocht.

Vorige week maakte het door boekhoudschandalen geplaagde Ahold op een extra aandeelhoudersvergadering bekend dat Mobergs beloning kan uitdijen tot 10 miljoen euro per jaar. Zijn vertrekregeling kan net zo hoog oplopen.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!