Betalen op internet en mobiele telefoon

10 mei 2005, 05:25

Vanwege de versnipperde markt moeten veel webwinkeliers momenteel hun toevlucht nemen tot diverse betaalmethoden. Met standaardisering zou iedereen zeer gediend zijn. De aankondiging in september 2004 dat de Nederlandse bancaire sector ??n standaard voor internetbetalingen zal introduceren onder de naam iDEAL, is dan ook met vreugde begroet. Door deze standaard zal het mogelijk worden dat consumenten binnen hun vertrouwde internetbankier-omgeving realtime en online aan webwinkeliers kunnen betalen. Anderzijds bestaat via dit iDEAL voor webwinkeliers de mogelijkheid om alle internetbankiers te bereiken.

In het rapport Betalen 2005 (pdf) van de in betalen gespecialiseerde consultants van Innopay wordt ingegaan op de stand van zaken en recente ontwikkelingen (via: AG).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Dank voor de update Kirian! Wordt een drukke dag 23 juni, naast het ‘met klikkende munt’-seminar zal op die dag ook de Emerce Update en de tweede Businessblog meeting plaatsvinden.


    10 mei 2005 om 06:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!