Balkenende een raar kapsel?

30 december 2003, 08:44

Balkenende een raar kapsel?Zoek in Google op raar kapsel en kijk wat er op de eerste plaats staat!

Raar kapsel is de Nederlandse variant op miserable failure, de Google bom die eerder de internationale media haalde door de cv van George Bush te koppelen aan trefwoorden “miserable failure”.

De actie “raar kapsel” is gestart door weblog walnoot.com en is inmiddels ook al in de media besproken (zie bijv. RTL).

Moet eerlijk toegeven dat ik begon te twijfelen aan de afloop van deze actie. Voldoende deelnemers en geduld blijken echter ook in Nederland tot een goed resultaat te leiden. Ben benieuwd of Google nog iets gaat doen aan deze Google bombs…

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  media

  Wist niet van de uitbreiding met Jimmy Carter en Michael Moore. Ben benieuwd waar de Balkenende-sympathisanten mee komen!

  Google mag zich inmiddels wel zorgen gaan maken als de positionering van websites zo “eenvoudig” is te beinvloeden. Nu zijn het nog political jokes maar je kunt je voorstellen dat deze methode ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden.


  30 december 2003 om 10:03
  mangold

  Tegen commercieel misbruik heeft Google zich al aardig ingedekt: het gebruik van deze truuk met een zoekterm die ook veelvuldig in je pagina’s voorkomt wordt genadeloos afgestraft.

  Maar ze moet natuurlijk ook het anti-commerciéle misbruik ervan in de gaten te houden. Shell vind het bijvoorbeeld vast niet leuk als een stelletje mileumilitanten haar website op deze manier aan een scheldwoord zou koppelen.


  30 december 2003 om 12:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!