Albert.nl bezorgt boodschappen in Home Delivery Box

30 augustus 2003, 08:23

Albert.nl, de bestelservice van Albert Heijn via het internet, verwacht groei. Al langer is het mogelijk boodschappen via internet te bestellen, maar het in ontvangst nemen van de goederen is vaak lastig. Om dit probleem op te lossen is sinds kort in een aantal huizen de Home Delivery Box geinstalleerd.

De speciale box, door AH en Siemens Nederland samen ontwikkeld, is in bijna 150 nieuwbouwhuizen in Zoetermeer, Castricum en Medemblik geplaatst. In de Home Delivery Box staat een koelkast voor verse en voor bevroren levensmiddelen. De box is naast de voordeur geplaatst. De tweede deur opent met een speciale cijfercode. De klant mailt de code, samen met de bestelling aan de leveranciers, die vervolgens hun waar in de box kunnen zetten. De Box biedt naast levensmiddelen ook ruimte voor postpakketten, medicijnen en kleding van de stomerij. Verder is de box geschikt als ophaaldepot voor lege kratten.De installatiekasten van de Home Delivery Box kunnen in een bestaand huis oplopen tot 3.500 euro.

Bron:

Levensmiddelenkrant nr. 33/34, p. 3, 1/3 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!