Aantal internetters in 2002 met twintig procent gestegen

23 november 2003, 16:30

Het aantal internetters in de wereld is vorig jaar met twintig procent toegenomen tot bijna 592 miljoen personen. Dit blijkt uit een rapport van de UNCTAD, de VN-organisatie die zich onder andere bezighoudt met elektronische handel en technologische ontwikkelingen. Een jaar eerder werd nog een groei van ruim 27 procent geconstateerd. In 2002 rapporteerde Oceani? als enige werelddeel een stijgende groei van het aantal internetgebruikers. Daar ligt het totale aantal nu op tien miljoen.

Azi? kent de grootste internetpopulatie met 200 miljoen gebruikers, Noord-Amerika en Europa volgen met respectievelijk 170 en 166 miljoen. Nederland had volgens de UNCTAD 8,6 miljoen internetters, een stijging van 8,7 procent. Over het algemeen laten ontwikkelingslanden hogere groeicijfers zien dan de ontwikkelde landen. De internetpenetratie ligt in eerstgenoemde landen echter op vier procent tegen ruim 32 procent in de laatstgenoemde. Noord-Amerika is op dit gebied koploper, gevolgd door Oceani? en Europa. De landen met de grootste dichtheid worden voornamelijk in Noordwest-Europa gevonden.

Wat de bandbreedte van internationale verbindingen betreft is Europa de onbetwiste nummer een. Hier was halverwege 2002 in totaal ruim 909Mbps aan capaciteit te vinden, terwijl Noord-Amerika over 382Mbps beschikte en Azi? over nog geen 79Mbps. De grote capaciteit heeft geleid tot drastische prijsdalingen over de afgelopen jaren, maar gelet op recente cijfers van dit jaar lijkt deze trend te worden doorbroken. Ontwikkelingslanden blijven ook op dit gebied achter, terwijl 70 tot 80 procent van het internetverkeer in deze landen internationaal is.

Bron:

http://www.unctad.org/

Via:

http://www.tweakers.net/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!