Nieuws van Webanalisten (112): Nieuwe functie: eindanalist? Je afdeling out of the box & Wat is TMS?

18 oktober 2011, 06:59

Voor het stroomlijnen en voor uniforme werkwijzen is er misschien ruimte op de webanalysemarkt voor een nieuwe functie: de eindanalist. Benieuwd wat deze functie inhoudt? In dit artikel lees je er meer over. Verder deze week geeft gastschrijver Stephanie van Baaijen van SNS Bank een inkijkje in de web-werkwijze van hun afdeling Internet Verkoop. Centraal hierin staat de “Grote Optimalisatie Dag”. Tot slot meer informatie over Tag Management Systemen: voor snelle webanalytics implementatie.

Straks heeft iedereen een eindanalist

Reinout Wolfert schrijft op Webanalisten.nl over zijn idee dat ‘eind’ functies steeds vaker geïntroduceerd worden binnen ‘nieuwe’ beroepen, zo ook voor webanalisten. Noem het een eindanalist. Een eindanalist is verantwoordelijk voor de consistentie in rapportages, analyses, testen en optimalisaties. De eindanalist zorgt ervoor dat iedereen dezelfde definities gebruikt, dat rapportages hout snijden en dat analyses van optimalisaties (en optimalisaties zelf) voldoen aan de opgestelde richtlijnen, zodat er geen verkeerde aannames de organisatie in geslingerd worden (of rapportages / evaluaties die elkaar tegenspreken). De eindanalist zorgt voor het vier ogen principe en daarmee voor de kwaliteit en consistentie in de wijze van analyseren / rapporteren.

Hier lees je meer over zijn visie op de nieuwe functie van eindanalist.

Grote Optimalisatie Dag: zo krijg je je afdeling out of the box

Dit keer schrijft gastauteur Stephanie van Baaijen, webmanager bij SNS Bank, over hun Grote Optimalisatie Dag.

Binnen SNS Bank onderhoudt, ontwikkelt en optimaliseert de afdeling Internet Verkoop snsbank.nl. De website optimaliseren doen ze tijdens hun dagelijkse werkzaamheden, maar ook vier keer per jaar tijdens een Grote Optimalisatie Dag. Om de welbekende dagelijkse sleur te doorbreken; een middag met frisdrank, pizza en innovatieve ideeën.

De Grote Optimalisatie Dag (vanaf nu G.O.D.) vindt ieder kwartaal plaats. Iedere G.O.D. heeft een ander thema. Met in hun achterhoofd de eigen kennis en de informatie die wordt aangereikt door een gastspreker, gaat SNS Bank aan de slag met een case. Aan het einde van de avond worden de concepten gepresenteerd en kiest een jury de winnaar. Het winnende idee wordt daadwerkelijk uitgevoerd. Eerdere edities leverden een geoptimaliseerde kerstactie en hypothekenformulier op. Dit keer ging het over een andere boeg: we optimaliseerden de manier waarop wij met persona’s werken.

Meer weten over deze Grote Optimalisatie Dag? Lees erover op webanalisten.nl.

Tag Management Systemen voor een snelle webanalytics implementatie

Stel je voor. Je kunt als online marketeer in een online interface eenvoudig wijzigingen aanbrengen in de manier waarop je data verzameld voor jouw webanalytics pakket. Daar waar je eerst een tag aan een webelement moest hangen op een specifieke pagina, kun je met een Tag Management Systeem in een online interface alle gewenste wijzigingen instellen, testen en direct activeren.

Lijkt je dat wat? Martijn van Vreeden schreef op webanalisten over de voor-en nadelen van Tag Management Systemen.

Webanalisten.nl is sinds 2008 aanwezig op internet als platform voor online analyse en optimalisatie. Meer dan 40 gastauteurs schrijven wekelijks over hun praktijkervaringen met ons mooie vakgebied. 2 wekelijks wordt hier op marketingfacts.nl een samenvatting van geplaatst.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!