Vacature: Marketeer B2B bij NS

25 januari 2011, 05:56

Referentie nr. NSR0174

Provincie Utrecht

Plaats Utrecht

Vacaturetype Professional

Werkveld Marketing & Sales

Opleidingsniveau HBO

Functie

Hoe breng je NS bij de reiziger, en de reiziger bij NS? De antwoorden zijn even talrijk als creatief: het opzetten van de NS Business Card. Een landelijke marketingactie. Het ontwikkelen van een compleet nieuwe treinsoort, inclusief de bijkomende communicatie en organisatie. Momenteel richt NS zich op het aanbieden van integrale dienstverlening. Want de reis van de klant beperkt zich niet tot één schakel, maar is een totaalpakket. NS Commercie vertaalt de visie van NS en de wensen van de klant in samenhangende ontwerpen en specificaties van diensten en producten.

Als Marketeer B2B krijg jij de ruimte om een leidende rol bijdrage te leveren aan deze ambitie door, vanuit jouw vakkennis en persoonlijkheid, een constructieve bijdrage te leveren aan de vraagstukken van de zakelijke reizigers van NS Reizigers, afdeling Commercie. De zakelijke markt is een groei markt en biedt grote kansen. Veel bedrijven zoeken goede mobiliteitsoplossingen (MVO, het nieuwe werken, kostenbesparingen). Het is de ambitie om in deze markt de komende jaren een grote groei te laten zien. Als marketeer sta je aan de basis voor deze groei. De groei moet zorgen voor extra winstgevende opbrengsten.

Voor NS zakelijk zijn wij opzoek naar een Marketeer B2B

Marketeer B2B

Als Marketeer B2B ben je mede verantwoordelijk voor het realiseren van omzet en volume van reizigerskilometers. In deze commerciële functie stel je in nauwe samenwerking met de Manager Accountmanagent of de manager New Business het integrale marketingplan op. Je regisseert de gedifferentieerde marktbewerking vanuit een vernieuwende klantdifferentiatie. Je begrijpt de impact van een gedragen marketingbeleid en levert daar een belangrijke bijdrage aan. Met jouw inspirerende marketingvisie geef je gevraagd en ongevraagd advies aan het lijnmanagement over de effectieve inzet van markt- en klantbewerking. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een online service, online expertise is een must

Werkzaamheden

  • Opstellen en uitvoeren van propositie -, promotie- en distributieplannen op basis van klantinzichten;
  • Ontwikkelen van bestaande en nieuwe online dienstverlening binnen de zakelijke markt.
  • Uitdragen van het marketing- en salesplan;
  • Ontwikkelen, realiseren, evalueren en communiceren van marketing- en sales activiteiten;
  • Opstellen en uitvoeren van campagne- en marketingplannen;
  • Opstellen van kaders/business specificaties voor de ontwikkeling en aanpassing van producten, proposities en kanalen;
  • Aansturen van (campagne) project teams;
  • Initiëren en bewaken van marktonderzoek
  • Opstellen van business cases en zorgen voor accordering
  • Proactief ideeen bedenken, uitwerken en uitvoeren gericht op business realiseren binnen nieuwe markten. Zowel offline als online

Wij vragen

Je hebt HBO+/WO werk- en denkniveau aangevuld met vakopleidingen op het gebied van marketing & sales. Daarnaast heb je minimaal 6 jaar marketing ervaring. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor organisatieverhoudingen en weet belangentegenstellingen goed te managen. Je hebt een duidelijke visie op marketing & sales en specifiek m.b.t. online en internet kanalen. Als professional sta je stevig in je schoenen, ben je creatief, inspirerend en verbindend. Op basis van je ervaring ben je in staat strategisch advies te geven en mede invulling te geven aan de koers van de afdeling. Ervaring met online sales (bij voorkeur B2B) en ruime kennis van mogelijkheden van dienstverlening middels internet zijn hierbij van belang.

Wij bieden

Binnen NS Binnenlands reizigersvervoer is Commercie de organisatie die de wensen van de klant vertaalt in diensten en producten. Ruim 500 medewerkers regisseren de reis van de klant. Onder andere door het specificeren van de dienstregeling en door de ontwikkeling van commerciële proposities. Een uitdagende omgeving voor een marketingadviseur die commerciële en maatschappelijke factoren met elkaar weet te verbinden. Het betreft een fulltime functie (36-urige werkweek, maar 32 uur is bespreekbaar) met uitzicht op vast dienstverband. Het aanvangsalaris is afhankelijk van al opgedane kennis en ervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn als uitstekend te bestempelen, waardonder een 1e klas treinkaart en prima pensioenregeling.

Wil je meer informatie over deze functie, neem gerust contact op met Sandor Snoeren op 06-20277154 of solliciteer direct

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Is dit niet je ideale functie, maar de NS misschien wel je toekomstig werkgever? We zoeken ook nog een Senior Pricing marketeer.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!