Help, mijn Twitter-account is suspended

2 december 2010, 08:06

Nondejuu. Mijn Twitter-account is suspended sinds vannacht of vanmorgen. Ik heb net de gebruiksregels van Twitter doorgenomen en volgens mij heb ik géén violations begaan. De helpdesk van Twitter is er mee bezig, ik moest ze overtuigen dat ik echt geen kwade bedoelingen had (ik heb geen e-mail van Twitter ontvangen met waarschuwingen en ik kom het contactform niet eens in) maar nu is het alweer anderhalf uur stil vanuit de US of A. Ik moet zeggen dat ik me onthand voel en ik zal Marketingfacts niet misbruiken om te vertellen wat ik zo meteen ga doen, maar toch. Een communicatiemiddel waar ik misschien wel niet meer zonder kan, valt opeens weg. Weird.

Ik ben heel benieuwd wie dit ook heeft meegemaakt en wat er toen gebeurde. We moeten het ook niet erger maken dan het is en het komt vast wel weer in orde, maar het voelt echt vreemd. Het geeft je trouwens ook gelijk een idee van de kracht en de belangrjikheid die Twitter in korte tijd heeft gekregen. Voor mij dan, tenminste.

E-mail vanuit Twitter

Hello mgvandenbroek!

We understand that you’re contesting an account suspension. Please be sure to read this entire email; you will need to take further action in order to reopen your ticket and trigger a review of your account.

Twitter suspends accounts for a variety of reasons:

• If your account was suspended for aggressive following behavior, you should have received an email notification to the address associated with your Twitter account. You’ll need to confirm that you’ve removed all prohibited following automation from your account, and will stop any manual aggressive following behavior. To expedite your appeal process, please review our Best Practices page if you haven’t already (http://support.twitter.com/entries/68916), and then reply to this ticket with a confirmation that you understand our policies and will not engage in any prohibited following behavior.

• If you didn’t receive an email indicating why your account was suspended, please take a minute to review the Twitter Rules (http://www.twitter.com/rules). If you suspect you’ve been suspended for another reason, please reply to this email with a short explanation.

• While we strive to avoid mistakes, it’s also possible that your account was suspended in error. If after reviewing the Rules, you have no idea why your account was suspended, just reply to this email indicating as much, and we’ll take another look at your case. Our apologies if the error turns out to be ours.

Thanks,

Twitter Trust & Safety

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

35 Reacties

  Anouk

  Hey!

  Mij is hetzelfde overkomen vanochtend en het allerergste is dat het contactformulier een error geeft bij mij! Ik kan dus he-le-maal niks meer met twitter! Weet jij een oplossing?


  2 december 2010 om 09:11
  niek

  Heb precies hetzelfde aan de hand op precies dezelfde tijd, inderdaad vreemd heb wel begrepen dat als je iemand niet mag of je ziet iemand als concurrent dat het dan vrij simpel is hem of haar uit de twitterlucht te halen door wat klaagmailtjes neer te leggen bij twitter in the US of A. Ook ik ben mij van geen kwaad bewust!


  2 december 2010 om 11:07
  Remi

  Ik vond het al wat stil op Twitter vanmorgen 😉

  Het zou me niets verbazen als het een fout van het anti-spam algoritme is. Als je een gebruiker als ‘spam’ markeert zal er wel niets gebeuren, maar als meerdere mensen dat doen in korte tijd, dan zou het algoritme wel eens kunnen besluiten dat een account spam is. Sterker, het zou me niet verbazen als je met een groepje mensen op die manier vrij gemakkelijk andermans account onderuit kunt halen.

  Succes met je account terugkrijgen!


  2 december 2010 om 11:36
  Heleen

  Vervelend! Het heeft mij een half jaar gekost om @Volkskrant terug in de search te krijgen, heb niet echt goede ervaringen met de helpdesk. Zelfs hulp bij twitter HQ contacten vragen hielp niet. Uiteindelijk ben ik tijdens mijn vakantie in San Francisco bij Twitter HQ langsgeweest en heb het ter plekke geregeld 🙂 dus, misschien een goede reden voor een tripje?


  2 december 2010 om 13:13
  niek

  Bedankt voor alle reacties, ben er inmiddels achter (getest) dat als je met 10 personen afspreekt een account te bestoken met ‘block and report for spam’ het account op slot gaat. Dus heb je nog een hekel aan je concurrent en of iemand anders go ahead en foetsie is het account. Zeer vervelend ook voor je imago, menig een denkt bij suspended aan; ‘zal wel iets naars hebben uitgevreten’.


  2 december 2010 om 13:23
  mgvandenbroek

  Heb net weer een reminder gestuurd naar Twitter. Baal er stevig van, hoor niets en vraag me serieus af wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn. Ben uit ellende maar gaan status updaten via Facebook 😉


  2 december 2010 om 13:58
  niek

  @mathijs, voor mij geldt het zlfde wat n drama dit zeg, maar ja we konden er op wachten zoals ik hier al eerder heb gemeld met 10 kliks door verschillende twitteraards leg je ieder willekeurig account zo plat.


  2 december 2010 om 14:17
  Bob Konings

  Hier nog 1: alles weg vanochtend. Wel een reactie van twitter gehad op mijn bericht, maar daarna was het heel lang stil. Ik heb een nieuw accoutn aangemaakt….. #twitterfail


  2 december 2010 om 15:19
  Niek

  Dit is volgens mij het grootste zwakte-punt van Twitter met 10 man gooi je het ene naar het andere account eruit, gebeurt nog anoniem ook, dus jij ziet nooit wie je brandmerkt als ‘spammer’. Als ze kwaad willen gooien ze je na herstel zo weer plat of je moet onder een volledig andere naam aan de slag. Inmiddels mij er aardig in verdiept ook het compleet hacken van een account is a peace of cake. Tik maar in op google en een filmpje legt je uit hoe dit te doen. M.a.w. al wordt het hersteld voor mij reden genoeg om er uit te stappen, mij te link, was er al bang voor dat dit zou gebeuren. Spam, misbruik, hacken en noem maar op. Twitter gaat aan zijn eigen suc6 ten onder. Vet Jammer. Zelfs grote twitteraccounts leg je in no-time plat door ze aan te melden als spammers.


  2 december 2010 om 15:29
  niek

  Ja, ook ik was rond exact dezelfde tijd weer in the air, bedankt voor iedereen zijn/haar steun. Ja ik realiseer mij heel goed dat er veel ergere dingen zijn dan suspended te worden. Maar toch….leuk is t niet.


  3 december 2010 om 06:37

  GET A LIVE! FREAKS!


  4 augustus 2011 om 12:21
  Kinder beddengoed

  Ik voel met jullie mee (oud draadje trouwens). Behoorlijk lastig om zonder Twitter te zitten. Ook maar nieuw account aangemaakt, Voelt net of je phone in ijselmeer is geplonst!


  13 september 2011 om 17:22
  Ilana

  Ik heb dus precies hetzelfde gehad, opeens was mijn twitter account suspended en hij doet het nu nog steeds niet.

  Ik had hiervoor ook al een account die is suspended en ik ben ook niet meer van plan om een nieuwe aan te maken.

  Ik denk niet dat iemand anders expres mijn account zou willen hacken.

  Ik krijg nu helemaal geen mailtjes meer van twitter, ook niet dat het gehacked is ofzo.

  Dus ik ben een beetje klaar met twitter, ik heb al 4 emails gestuurd en half gesmeekt of ik me account terug mag maar het schijnt niet te werken.

  Voor mij dus geen twitter meer.

  Weet iemand nog iets om te doen waardoor me account wel weer werkt?

  Groetjes !

  Ilana


  22 november 2011 om 16:20
  laurens

  ja ik ook zo. 2 dagen geleden ZONDER ENIGE REDEN me twitter account uit het niets suspended en had me account net een week. nouja fijn zeg.. wacht nu al bijna 1 dag op response ik hoop dat ik me account terug krijg.


  4 december 2011 om 20:06
  Ilana

  ME TWITTER DOET HET WEER ! , na een paar maanden wachten, deed opeens mijn oude twitter het weer, met al me tweets en followers.. very weird.


  4 december 2011 om 20:08
  Peter Liam

  Ook ons account is nu suspended. We zijn dus geheel afhankelijk van de (on)wil van de mensen van Twitter. Als ze niet willen, gebeurt er gewoon helemaal niets. En inderdaad, iets van een melding of waarschuwing vooraf zit er niet in, gewoon direct afsluiten…

  Een goed voorbeeld van het grote gevaar van social media. Als je commercieel gebruik maakt van deze media, leg je alle macht over je volgers (lees klanten) dus bij een derde partij neer. Al je volgers ben je kwijt als je ‘huisbaas’ dat wil.


  26 december 2011 om 14:24
  Irene

  @nialleatingfood

  mijn account is laatst ook suspended, waarschijnlijk omdat ik teveel tweette.

  ik heb twitter een mail gestuurd, die hebben ze beantwoord, en toen moest ik ze weer een mail sturen, die hebben ze ook beantwoord, maar zei zeiden dat ik weer terug op mn twitter kon. maar dat kan nu dus nogsteeds niet?!

  en ik kan geen mail meer terug sturen omdat ze ‘het onderwerp hebben afgesloten’ ?


  4 juni 2012 om 17:45
  Peter Liam

  Irene,

  Ik heb HEEL veel email naar Twitter gestuurd en werd telkens automatisch verwezen naar info pagina’s. Ik heb gevraagd, verzocht, gesmeekt en gebeden. Zonder reactie, zonder resultaat. Aan het eind van de rit hebben ze gewoon mijn account opgeheven. De reden is mij nooit duidelijk gemaakt.

  Reken er dus ook maar op dat je je account gewoon kwijt bent.


  4 juni 2012 om 18:53
  Irene

  Ik heb zo net weer een mail gestuurd naar twitter (mijn tweede), hoop dat dat nog wat helpt. (denk dat ik weer hetzelfde berichtje krijg als vorige keer)

  Ben nu dus aan het afwachten!

  Erg dat ze dan het account gewoon hebben opgeheven.

  Ik zou geen enkele reden weten waarom ze mijn account hebben gesuspended.


  4 juni 2012 om 19:05
  Peter

  Sinds eind december is het ineens raak. Vorig jaar 3 keer mijn accountnaam veranderd en een engels accountje gehad. Ze hebben blijkbaar de regels verandert.

  Maar goed.

  Met 2 of 3 accounts is niet te werken.

  Ook niet in tweetdeck.

  Voor kerst begon het gelazer.

  Niet weer, hè ?

  Ik was misschien niet altijd netjes en vaak open minded.

  Eerst nieuw account aangemaakt, want uit ervaring wist ik hoe lang het kon duren voordat een account weer vrijgegeven wordt.

  Na een paar dagen de eerste melding.

  Al snel volgde de 2de en laatste dus.

  Toch maar proberen m’n oude account terug te krijgen.

  Niks geen reaktie.

  Weer een nieuw account aangemaakt.

  Schijnt ook niet slim te zijn.

  Na een paar uur, na een paar tweets al gesuspend.

  Maar de eerste keer nog makkelijk uit te komen.

  De lol, ik had er veel plezier aan en twitterde wat af, gaat er nu toch wel van af.

  Misschien teveel apparaten ?

  Nee, trolls, denk ik.

  Ik trollde misschien ook wel een beetje.

  Puur een opmerking. Soms snerend.

  Soms kreeg ik daar een vragende reaktie op.

  Ga je mensen daarom volgen om ze een hak te zetten ?

  Ik heb heel wat ‘vervelende’ tweets voorbij zien komen.

  Stalkers e.d.

  Je kunt niks doen.

  Blocken van zo’n stalker van iemand anders ?

  Wat interesseert het mij nou op wie je stemt ?

  Stalken vind ik veel erger.

  Dat zijn gewoon treiters.

  Mensen waar ik absoluut geen problemen mee had die werden getreiterd.

  Op een website geslingerd.

  Denk je dat die grote accounts alles lezen en zich er aan storen wat je zegt ?

  Ja, van het kremlin kun je weinig anders verwachten.

  Rusland zit vol hackers e.d.

  Het is gewoon ziek.

  Je mag je mening niet kwijt op Twitter.

  Nieuwe wet zeker in Amerika ?


  2 januari 2013 om 15:53
  Peter

  Ongelooflijk. Het account was ineens vrij gegeven.


  3 januari 2013 om 11:17
  WQkhsxSyrr

  visit their website valium 5mg sleep – msj valium sale uk


  23 oktober 2013 om 08:51
  ik

  fuck twitter alle spellen die ik verbonden heb hebben mij er ook uit gegooid kunnen ze twitter niet gwn voor de rechter sleepen


  31 oktober 2013 om 10:37
  Kimberley

  Wat vreselijk irritant is dit zeg.

  ik heb zojuist e-mail contact gehad met twitter en gevraagd of ze mijn account wilden unblocken.

  ik kreeg uiteindelijk een e-mail terug met daarin het antwoord dat ze mijn account heeft unblockt.

  Super! dacht ik.

  ik dus gelijk proberen in te loggen op mijn account, want ja, ik ben zo nieuwsgierig hoe het met mijn followers gaat.

  Staat er bovenaan het scherm nog steeds dat mijn account opgeschort is?!

  ik word er helemaal gek van.

  Dus ik probeer een reply te sturen op het laatste e-mail. krijg ik een foutmelding.

  Iemand enig idee wat ik nu het beste kan doen?


  12 november 2013 om 13:52
  joop

  Herhaaldelijk word ik suspended zonder enige waarschuwing.gisten ook weer. Protest aangetekend geen antwoord. Twitter uitsluitend over dieren..RAF..geen rare woorden of opmerkingen. Voel me belaserd. Als je de onthoofdingen ziet op twitter de oproepen tot haat e.d. vraag ik me af waarmee men bij twitter bezig is. Ik wacht maar af. Maar de lol gaat er wel af op die manier.


  23 februari 2014 om 16:06
  Jane

  DR IREDIA is als een vader voor de wezen .. Ik heb nooit geloofd deze zal echt een verandering in mijn huwelijk te maken, en ik heb het nog nooit in mijn gedachte dat ik ooit met mijn man de heer Morgan na scheiding en het einde van onze 10 jaar huwelijk zou kunnen zijn. … Mijn leven was overstuur ik heb nooit geweten waar te beginnen vanaf het moment dat mijn man brak met mij ….. Mijn naam is MORGAN JANE uit Polen, maar getrouwd en wonen in California USA.

  Mijn man en ik hebben samen al 10 jaar voordat hij scheidde van me en ik was zo boos omdat ik dacht dat ik heb mijn huwelijk voor altijd verloren … ik deed alles wat ik kon om te behagen voor mijn man om me naar huis te brengen, maar alles te zijn in tevergeefs .. ik had om weg te reizen van mijn staat, want ik was dat niet ergens te blijven, want mijn huis was niet bevorderlijk voor mij om te blijven omdat mijn man dat ik het huis uit, ik reis naar een vriend van mij in Chicago, een nacht, toen ik op zoek was op een goede spell caster resultaten die helpen bij het ​​terugbrengen van verloren geliefde en echtgenoot, vond ik een interessant verhaal dat werd gedeeld door Santana Valdez van Texas Huston, over een goede spreuken genaamd DR IREDIA, en hoe hij geholpen haar in het krijgen van haar man terug naar huis, en ik besloten om een ​​keer te proberen in contact met hem brengen … antwoordde hij me terug .. Ik dacht eerst deze was gewoon normaal en hij vertelde me dat ik was van plan om terug te krijgen van mijn man na een periode van 28 uur ik nog twijfelde hem …. Maar vandaag de dag als ik ben het delen van deze goede nieuws is voor mij om mijn ervaring om al het hele universum dat deze is een goede spell caster die helpt bij het ​​terugbrengen van verloren geliefden te uiten. Ik ben gelukkig met mijn man en mijn 3 kinderen, TERRY, JENIFER, JEFF … GROTE DR IREDIA, ik dank u voor het helpen van me om mijn familie terug te krijgen …. zijn e-mailadres is drirediaherbalhome@gmail.com

  drirediaherbalhome@gmail.com is het juiste e-mailadres om contact op voor een dringende hulp bij het verkrijgen van je geliefde terug ….


  12 augustus 2014 om 18:52
  Marty

  It’s posts like this that make surfing so much plasuere


  12 juli 2016 om 06:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!