De Facebook-browser en inloggen met je gezicht

15 november 2010, 04:58

Elke week hier een overzicht van opmerkelijke innovaties en creatieve uitingen op Idealize. Met deze week: je tandpastatube volledig leeg maken, inloggen met je gezicht, de Facebook-browser en een aap van slippers. Guo Lili heeft misschien wel het meest handige ontwerp van 2010 bedacht. De ontwerper pakt een situatie aan, waarmee iedereen wel van doen heeft. Lili’s Thrift is een verpakking voor tandpasta waar de onderkant van af is te scheuren, zodat je zonder moeite restjes tandpasta kan bereiken.

Het laatste beetje tandpasta uit je tube krijgen, kan een hels karwei zijn. Je kan natuurlijk een schaar pakken om de verpakking weg te knippen, maar dat is weer een extra stap die genomen moet worden. Daarom is dit ontwerp zo handig: het design voor de tube heeft een afscheurbare reep en dat is het.

Inloggen met je gezicht

Nog zo’n uitvinding die dingen eenvoudiger maakt voor ons: een test-app voor smartphones laat gebruikers via gezichtsherkenning inloggen op sites als Gmail, Twitter en Facebook. Criminelen die mobieltjes stelen, kunnen daardoor moeilijker bij privégegevens.

Het inlogsyteem functioneert aan de hand van de camera op een mobieltje en identificeert de gebruiker door middel van herkenningspunten in het gezicht. De applicatie vraagt ook om een stemgeluid van de gebruiker. Het systeem zou niet te foppen zijn, want de applicatie meet ook bewegingen zoals knipperende ogen. Een foto voor de camera houden is hierdoor niet voldoende.

De Facebook-browser

Waar je Facebook aan de ene kant beter kan afschermen, kan je het sinds afgelopen week ook beter integreren. Met RockMelt, een nieuwe browser waarin verschillende sociale functies inbegrepen zijn, kunnen gebruikers informatie rechtstreeks delen met vrienden. Rockmelt wordt ook wel de ‘Facebook-browser’ genoemd door techblogs.

De sociale functies uiten zich aan beide kanten van het scherm. Aan de linkerkant van de browser staan de Facebook-vrienden die online zijn en aan de rechterkant is er ruimte voor andere sociale netwerken en blogs. Opvallend aan deze browser is dat gebruikers met hun Facebook-inloggegevens op de browser inloggen.

Aap van slippers

Guo Lili mag misschien met het meest handige ontwerp zijn gekomen, Rotterdammer Florentijn Hofman kwam met het grappigste ontwerp: hij maakte voor de Pixel-Show in São Paulo een enorme aap, bedekt met het officieuze symbool van Brazilië: slippers.

Als we naar de projecten van Florentijn Hofman kijken, is het niet te missen: Hofman heeft iets met dieren. Dit keer ontwierp hij een liggende aap, genaamd ‘Macaco Gordo’: dikke aap. De slippers vertegenwoordigen elk een “pixel”, hiermee recht doend aan de naam van de show. De aap is in elkaar gezet met hulp van lokale studenten en het maakt onderdeel uit van de zogenaamde ‘Obeastitas’-serie, dat aandacht vraagt voor Obesitas.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!