Een wereld zonder internet en technology, help paniek!

27 september 2010, 07:00

Soms zijn er momenten dat er geen internet is, mobiel internet niet werkt of je mobiel telefoon of laptop ermee ophoudt. Bij velen van ons ontstaat er dan waarschijnlijk een panieksituatie. In ons dagelijks leven zijn veel van onze activiteiten aan internet of technology gekoppeld. In de zakelijke dienstverlening zijn waarschijnlijk alle werkzaamheden volledig afhankelijk van hardware, software en internet. De techniek maakt het leven zoveel makkelijk en efficiënter, alleen worden we er niet volledig afhankelijk van?

In Nederland heeft 89% van de ruim 16 miljoen Nederlanders toegang tot internet, meer dan 90% heeft een PC of laptop. De mobiele telefoon penetratie ligt op 120% kijkend naar het aantal SIM kaarten dat in omloop is. Op dit moment heeft 50% van de Nederlandse huishoudens een portable navigatie systeem. De plannen om heel Europa op breedband internet te krijgen staan bovenaan het prioriteitenlijstje van EU-commissaris Neelie Kroes. De technology floreert en iedereen maakt er volop gebruik van en heeft er profijt van.

Er zijn echter momenten dat de techniek ons in de steek laat, hieronder een aantal voorbeelden:

• Een stroomstoring in het centrum van Rotterdam in augustus 2010 betekende dat een groot deel van de bedrijven niet verder konden werken;

• Het uitvallen van het mobiel netwerk zorgt voor ongemakken van de eindgebruikers, de klachten op social media doen dan de ronde;

• De ANWB Wegenwacht wordt tegenwoordig regelmatig gebeld met het probleem dat de TomTom het niet meer doet;

• Een Toyota Prius met lege batterij kan alleen weer worden opgestart door de garage, de buurman met startkabels is dan geen oplossing meer;

• Op het moment dat je mobiele telefoon nog thuis ligt voelen de meeste van ons zich volledig ontheemd, niet bereikbaar, nummers niet bekend, electronische agenda kwijt dat soort zaken.

Vorig jaar is er naar aanleiding van onderzoek voor Sanoma Digital een mooie impressie gemaakt van een leven zonder internet: http://vimeo.com/3973883. Uit alles blijkt dat we behoorlijk afhankelijk zijn van internet en de hardware technology.

De afweging is nu moeten wij ons wapenen voor de momenten dat de techniek niet meewerkt? Naast portable navigatie ook navigatie op mobiel. Een extra laptop, een tweede of derde mobiele telefoon. Een andere optie is terug te grijpen naar oude vertrouwde middelen als papieren agenda met telefoonnummers, kaarten in de auto, etc. Ben ook heel benieuwd hoe producenten en marketeers hier tegenaan kijken. Er zijn natuurlijk back-up systemen om op terug te vallen maar dat is vaak de laatst opgeslagen versie terugvinden. Op het moment dat je echt omhoog zit, kapotte PC, gestolen telefoon hoe dan verder?

De meeste van ons kunnen niet meer zonder voordelen van internet en technology het maakt alles zoveel sneller, makkelijke kennisdeling, het nieuwe werken, continu op de hoogte blijven en ga zo maar door. Ben benieuwd hoe jullie daar in staan! Bij technische tegenslagen terugvallen op oude methoden OF techniek volledig inzetten en extra back-ups inbouwen?

deel graag mijn mening over de impact van social media research, sport, muziek en TV ... van huis uit marktonderzoeker

Categorie
Tags

3 Reacties

    Annelies Verhelst

    Hm, interessante vraag. Heb zelf gewoon de kaart van Nederland in mijn auto, Ovi Maps op mijn Nokia, Google Maps/Navigatie op mijn Samsung, dus dat zit wel goed. Televisie kan ik deels bekijken op de pc natuurlijk via een antenne en vrije kanalen, internet op de pc, laptop en mobiele telefoon. Als mijn telefoon uitvalt heb ik mijn nummers opgeslagen in mijn Lookout-account (handig joh!) en zelfs alle smsjes en telefoontjes die ik gepleegd heb staan daarin. Moet ik wel toegang hebben tot internet. Nummers van ouders, werk en vriendje ken ik uit mijn hoofd. Contant geld heb ik soms wel en soms niet bij me, dus daar valt nog op te verbeteren ;-). Maar ik denk dat ik me aardig zou redden zonder techniek, maar helaas wil ik dat niet, krijg al ontwenningsverschijnselen na 3 dagen zonder internet.


    27 september 2010 om 08:36
    mennourbanus

    @ anneliesje zo te horen heb je aardig ondervangen met back-ups. Dus de back-ups achter de hand maar de basis is internet & technology


    27 september 2010 om 08:45
    Sander Sas

    wat nou als de hele wereld 1 week zonder computers zou zitten zou de wereld dan 1 week beter af zijn


    8 juni 2015 om 14:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!