Derek Sivers… Up Close & Personal

21 september 2010, 08:34

Afgelopen donderdag, tijdens eDay 2010 had ik een unieke kans om Derek Sivers te interviewen (zie ook deze en deze posting hier op M!). Derek Sivers viel mij voor het eerst op toen ik online een TED video zag waarin hij zijn visie met betrekking tot leiderschap presenteerde door middel van een filmpje van een dansende man. Zijn open visie op ondernemerschap en de internationale, culturele aspecten van het internet spraken mij zeer aan. Wat kan je dan nog meer doen dan je kans grijpen om even een half uur met deze man te praten?

In mijn interview ga ik dieper in op de persoon. Ik vraag Derek uitgebreid naar zijn ervaringen bij het vekopen van CD Baby, hoe het is om te leven als een ‘dakloze’, of hij zelf ooit nog eens muziek gaat maken en, natuurlijk, vraag ik hem naar de ‘dansende man’. Deze luchtige interview zie ik persoonlijk meer als een aanvulling op zijn keynote presentatie. In het interview probeer ik beter te begrijpen wat er nog meer door het hoofd van een succesvolle ondernemer gaat dan alleen maar de status, de visie en de grootte van de bankrekening.

Enkele quotes:

Selling CD Baby was a bit like a divorce.

People are so scared to say “I don’t know”… the truth is, nobody knows the future.

Peter Gabriel came up me afterwards going “That was really wonderful, that was really powerful, that was profound and funny”

Derek Sivers – Muckworks from Matthew Niederberger on Vimeo.

Matthew Niederberger
Conversion Specialist bij Thomas Cook

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!