Een goedkope 3D-printer, intelligente billboards en anti-terrorisme software

13 september 2010, 11:06

Elke week hier de opmerkelijkste innovaties en creatieve uitingen op Idealize Idealize. Met deze week onder meer: anti-terrorisme software, een eigen 3D-printer en intelligente billboards.

Een Chinees bedrijf heeft een 3D-printer ontwikkeld, die te koop is voor consumenten. De printer, UP! geheten, heeft een draagbaar formaat en weegt onder de vijf kilo.

Voor bijna 3000 dollar (tot eind september de helft van deze prijs) heb je een eigen 3D-printer in huis. Het apparaat bevat software, waarmee de gebruiker zelf 3D-objecten kan ontwerpen en uitprinten. De printer draait op Windows en kenmerkt zich volgens de makers vooral door het gebruik: technische kennis is niet nodig om de printer in elkaar te zetten en te laten werken.

Designersboot

Designer Mark Newson doet minder zijn best om boten betaalbaarder te maken: hij heeft een vaartuig voor het Italiaanse Riva ontworpen, die sterk doet denken aan de wereld van Don Draper. The Gagosian Gallery verkoopt de exclusieve boten voor maar liefst anderhalf miljoen dollar per stuk.

Wat je dan als koper krijgt? Een speedboot, genaamd Aquariva, in de kleurencombinatie bruin-turquoise, waarin je je ongetwijfeld in de jaren ‘60 waant. Maar voor datzelfde geld is het dek van namaak-mahoniehout en zijn hendels en haken niet van het traditionele chroom, maar van versterkt aluminium.

Intelligente billboards

En als je niet van plan bent om al je kapitaal aan zo’n boot te besteden, dan doen adverteerders wel hun best om je toch koopziek te maken. Zelfs in je auto ben je niet meer veilig: Research in Motion (RIM), de fabrikant van de BlackBerry, heeft twee patenten ingediend om billboards intelligenter te maken. Het concept toont reclame op basis van de snelheid van langs rijdende auto’s.

Het ene gevraagde patent stelt voor dat automobilisten passende reclame op de weg te zien krijgen. Rijdt een auto op een normale snelheid, dan toont het billboard bijvoorbeeld een logo. Staat de automobilist in de file, dan is er ruimte voor aanvullende informatie in de vorm van een tekst. Eenzelfde patent bespreekt voetgangers die langs billboards lopen. Hoe het bedrijf de snelheid gaat meten, staat niet beschreven in het patent.

Anti-terrorisme software

Laten we nu echter niet cynisch worden over al die technologische innovaties. Om maar even bij 11 september aan te haken: veiligheid is bijvoorbeeld een groot goed. Wat dat betreft is het positief dat onderzoekers in zes Europese landen aan een softwaresysteem werken dat terrorisme op drukke plekken moet traceren.

Het systeem zou geavanceerd zijn, omdat het zowel onbeheerde bagage als de persoon die het er achterliet, zou moeten kunnen traceren. Als het softwaresysteem bemerkt dat de drager van een koffer zich niet meer in de buurt van zijn bagage begeeft, gaat het op basis van geregistreerde beelden van meerdere camera’s direct na waar deze persoon zich inmiddels bevindt.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

4 Reacties

  3d printen

  Mooie video met uitleg


  11 oktober 2011 om 10:50
  3d printen

  Ziet er mooi uit.


  3 februari 2012 om 18:31
  tomsahs

  Using 2 beginner as well as 2 sophomore newbies, your lady altered a new organization which was guided toward the actual 6-foot-3 Smith in the up-tempo crew where by anybody been required to play a role. No. A couple of Eagles told her accompanied by a motorcycle mufflers 25-3 summer another smooth Classification 3A assert title. “We always spoke of the correct way earning the championship is greater than anybody individual and even any one single an area of the workforce,Inches Milnes said. “The biggest right decision is be certain regardless of what five avid gamers we’re making up a legal court, not wearing running shoes was actually a partnership involved with natural talent which all people discovered thei Fourteen.txt,1,S] l purpose and then trialled their own character.Within Milnes, adjustable motorcycle levers who at the same time provided credit history so that you can tool mentor Hikam Hibbert for the purpose of smoothing the head education adaptation, facilitated bas motorcycle helmets ketball inside Pennsylvania meant for 20 years right before moving for you to Harford State together with choosing her own first of all senior high school learning employment with Edgewood, at which your sweetheart was first 48-46 within four years.


  25 augustus 2013 om 18:58
  WilliamSl

  emergency medicine student doctor adderall online kaufen el paso county health department


  3 oktober 2016 om 10:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!