iPTT: Luid en duidelijk – Over

28 augustus 2010, 06:45

iPTT van Circle Apps is niet de 2.0 versie van vadertje post. PTT staat hier voor Push To Talk en de i staat voor een app voor op de iPhone (Android versie verwacht in +/- 60 dagen). iPTT is een moderne bakkie, een “iCB” installatie, maar dankzij internet nu met de wereld als bereik. Je stemt af op een kanaal, je drukt de knop in en krijgt spreektijd, je spreekt, laat de knop los, iedereen die op hetzelfde kanaal was afgestemd heeft je gehoord. Er is geen geheugen, je kan niet terugspoelen, nu is nu.

De interface van iPTT is clean en doet wat het moet doen. Er is een mooi grafisch effect wanneer er iemand spreekt en de squelch, de ruis aan het einde van iemands spreektijd, is een leuk authentiek audio design element. Een aantal menu opties zitten nog wat verstopt maar de makers hebben aangegeven dat een verbetering hierin op termijn voorhanden is.

Er zijn 200 kanalen beschikbaar, van 00.0 tot 20.0 in stappen van 0.1, en een aantal kanalen is reeds specifiek benoemd. Er was nog geen kanaal op NL gericht maar ere wie ere toekomt, Circleapps reageerde snel op mijn verzoek en binnen 20 minuten was kanaal 02.8 de naam DUTCH toebedeeld. Natuurlijk zijn er veel meer kanalen mogelijk want er is niet zoals vroeger maar een beperkte ruimte op een frequentie band beschikbaar.

Ik heb er nu een aantal keren mee gespeeld gedurende de afgelopen dagen en er is nog niet veel activiteit. Ik hoor op diverse kanalen met name Arabisch en er zijn een aantal Koreanen en wat Taiwanezen actief. Daar gaat Circleapps niet rijk van worden. Het wachten is op de iOS4 versie voor de iPhone (2-3) weken en daarna het toevoegen van een aantal noodzakelijke functies zoals bijvoorbeeld:

– het kunnen taggen van iemand als vriend

– notifications sturen / krijgen als vriend / vrienden online zijn

Je kan switchen tussen public mode en whishper mode waarbij de laatste dus een-op-een gesprekken mogelijk maakt. Kanalen hebben een admin en kanalen hebben uiteraard de mensen die op dat kanaal hebben afgestemd en deze groep heeft de mogelijkheid om iemand voor 24 uur van het kanaal af te stemmen.

Uit een aantal testen, met anderen in Nederland maar ook met een kennis van mij in China, dus van achter de Great Fire Wall, geeft een beeld van een stabiele applicatie met verbluffend goede geluidskwaliteit.

Waar gaat Circleapps geld mee verdienen? Circleapps wil gaan laten betalen voor premium features en aan betaalde kanalen die dan eventueel in andere applicaties, web en mobiel, kunnen worden geïntegreerd. Het is een one-to-many communicatie kanaal dus toe te passen in transportsector, taxi-vervoer, daar waar nu ook al centrales zijn, maar ook bij evenementen. Dus premium features en de technologie, wellicht straks een add-on voor wie zal het zeggen, Twitter?

Waar wordt er nu al meer met vergelijkbare technologie gewerkt? Kijk maar eens op CAMFROG en de CAMFROG app. Een kakofonie van twitter-achtige chat berichten gemixt met audio. Voor mij iets te veel van het goede. Ik hou het (af en toe) bij #iPTT kanaal 02.8 – en @casparterhorst natuurlijk.

“Luid en duidelijk – Over”

Categorie
Tags

1 Reactie

    David Isings

    Hoi Casper,

    Leuk artikel geschreven. Had wel je tweets gelezen maar omdat ik een Android heb nog niets kunnen testen. Zodra de app voor Android beschikbaar is zal ik eens een poging wagen op kanaal 2.8

    David


    30 augustus 2010 om 07:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!