Stekker uit Het Gesprek

13 augustus 2010, 07:43

Het is nog niet helemáál zeker, maar er is wel surseance van betaling aangevraagd: televisiezender Het Gesprek stopt er mee en gaat mogelijk al binnen drie weken op zwart. Dat meldt NRC (tegenwoordig onderdeel van investeringsmaatschappij Egeria, tevens aandeelhouder van Het Gesprek) gisteravond. NRC heeft het nieuws bevestigd gekregen van Derk Sauer: “Het blijkt moeilijk om de kwaliteitsjournalistiek die ik gewend was op papier ook op tv te brengen.”

“Ik heb begrip voor het standpunt van Egeria. […] Tijdens de aandeelhoudersvergadering van maandag kwamen we tot de conclusie dat de inkomsten het komend jaar zodanig zouden tegenvallen dat het niet verantwoord zou zijn om door te gaan. […] Wij zijn er met een zekere portie naïviteit ingestapt. Toen waren het ook economisch andere tijden. We hebben een jaar verloren door te denken dat we een zender konden vullen met uitsluitend interviews. Een tv-zender in de lucht houden is veel kostbaarder dan we dachten. Het blijkt moeilijk om de kwaliteitsjournalistiek die ik gewend was op papier ook op tv te brengen.”

Sauer zegt last te hebben gehad van de crisis (“De tijd heeft ons niet mee gezeten”) en noemt Het Gesprek “een kwetsbaar initiatief”. Drie medewerkers worden ontslagen. “Geen groot sociaal drama”, vindt Sauer. De teloorgang van Het Gesprek heeft geen gevolgen voor NRC en NRC Next, kranten en tv-zender zijn nadrukkelijk apart geplaatst. Bron: NRC. Afbeelding: ANP/VK.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Mstok

  Normaal heeft heel Nederland een hekel aan commerciële omroepen en nu opeens niet meer?


  15 augustus 2010 om 13:32
  mgvandenbroek

  Goede aanvullingen, Albert. Had ik eigenlijk moeten linken in het artikel!


  16 augustus 2010 om 05:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!