WCIT2010: Interview Dom Sagola

26 mei 2010, 06:23

Op WCIT2010 had ik het genoegen om een kort interview te hebben met Dom Sagola, één van de oprichters van Twitter. Over hoe Twitter is ontstaan, of hij verwacht had dat het de impact zou hebben in de maatschappij die het heeft gehad (denk aan de verkiezingen in Iran en het redden van levens in Haïti), over de grote gelijkmaker en zijn visie op de toekomst (van Twitter).

Bas van de Haterd
Professioneel bemoeial bij Van de Haterd Consultancy

Freelance professioneel bemoeial. Kijkt altijd naar het fundamentele probleem, niet de quick fix. Centrale focus zijn de (online) dialogen met klanten, stakeholders, medewerkers en toekomstig medewerkers (afhankelijk van de opdracht). Actief als interim community manager, projectleider voor nieuwe corporate recruitmentsites, adviseur bij verschillende start ups en inspirator m.b.t. de toekomst van werk (de arbeidsmarkt van de 21e eeuw).

Categorie
Tags

1 Reactie

    chi666

    Leuke aanvulling. Waarom heeft Twitter 140 karakters? Omdat de gemiddelde zin 160 karakters lang is (vandaar de SMS lengte), zo blijkt uit internationale onderzoeken. Bij Twitter moest de naam er voor, dus heeft men er 140 van gemaakt. Ik dacht altijd dat die SMS lengte kwam doordat dat de bandbreedte was die men over had op het telecom netwerk in eerste intantie.


    26 mei 2010 om 08:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!