Twitter komt met nieuwe tool: embeddable Tweets

4 mei 2010, 11:34

Tweets are the new quotes”, kondigt het social netwerk Twitter aan (via Mashable).

Het plaatsen van een Twitter-bericht op een weblog of website is vaak een kwestie van het plaatsen van een screenshot of een kopie van de tekst. In het eerste geval werken de hyperlinks niet en is de tekst niet te indexeren door de zoekmachines. In het tweede geval mis je een mooie lay-out.

Vandaag lanceert Twitter een nieuwe manier om deze berichten te delen, via HTML-code:

But the truth, of course, is that a pasted-in image of a tweet is a bit of a hack. We have a simple alternative to propose; it’s coming tomorrow.

Robin Sloan (@robinsloan), verantwoordelijk voor Media Partnerships bij Twitter, legt uit:

The alternative is super-simple: just a little script that generates a block of HTML that looks just like an embedded tweet, but is just normal HTML text (instead of a flat image). Should be a handy tool.

Het embedden verloopt via een Blackbird Pie module waarbij je de url van een individuele tweet moet opgeven.

Na een klik op ‘Bake It’ verkrijg je de HTML-code die je in de pagina moet plakken om vervolgens de tweets als volgt te zien verschijnen:

Speciaal voor @anneliesje 😉 RT @marketingtwit Twitter komt met nieuwe tool: embeddable Tweets · Marketingfacts http://bit.ly/9qrNctless than a minute ago via TweetMeme

Opvallend genoeg zijn de knoppen als ‘reply’ en ‘retweet’ hier niet in verwerkt en sluit het geheel niet aan op de mogelijkheden van het eerder besproken framework @anywhere

What’s the use?

YouTube is mede groot geworden door de mogelijkheid van embedden, de video’s staan overal. Of we straks ook overal embedded Twitter-berichten zien staan vraag ik me af. Voor bloggers is het in ieder geval een stuk makkelijker. Het betekent echter wel wat voor de privacy van de user, als deze er überhaupt al was. Denk bijvoorbeeld aan het embedden van Tweets die achter een zogenaamd slotje zitten. We zullen in de loop van de dag zien hoe Twitter hiermee omgaat.

Google Search Rank?

The Tech News Blog zet vraagtekens bij de nieuwe tool. Twitter is vaak traag. De fail whale komt zeg maar regelmatig langs ;-). Worden de embedded Tweets niet snel geladen dan heeft dit invloed op de performance van de betreffende website. Google heeft vorige maand aangekondigd ook de snelheid van de website mee te nemen in de search ranking. Wanneer de embedded Tweets niet snel genoeg laden kan dit dus een penalty van Google tot gevolg hebben.

Bram Fasseur
Product Leader bij Fast Forward Thinking

Categorie
Tags

16 Reacties

  madbello

  WOW! Hier ben ik echt blij mee, super handig.


  4 mei 2010 om 12:07
  madbello

  @Sendar : Bedankt voor die link naar embedtweet.com, ga die WordPress plugin gelijk instaleren, ben er harstikke blij.


  4 mei 2010 om 13:44
  Wouter Schreurs

  Inderdaad erg handig die WordPress plugin. Ben de laatste tijd steeds enthousiaster geworden over Twitter. Wat ook erg handig is, is de applicatie Tweetcaster voor mobiele telefoons. Gewoon gratis te downloaden in de Android Market en die haalt automatisch nieuwe tweets op en geeft dan een ook melding.


  4 mei 2010 om 17:39
  Remco

  Aangezien het JavaScript is zullen zoekmachines het dus nog steeds niet kunnen indexeren.


  4 mei 2010 om 18:25
  evroekel

  Ik heb artikel geupdate met screenshot van de Blackbird Pie module en voorbeeld van embedded tweet.


  4 mei 2010 om 19:02
  Bram Fasseur

  Daar sta ik dan, met mijn Tweet. Bedankt Erik 😉

  De code is trouwens bizar lang! Wat ik zelf jammer vind is dat hij de achtergrond van de gebruiker kiest. Plaats je meerdere Tweets van meerdere gebruikers in een artikel dan krijg je een soort disco-effect.


  4 mei 2010 om 19:06
  Pierre

  Bij TO DO: staat: shorter code; better timestamp.

  Lijkt me niet het enige om te doen. Veel belangrijker lijkt me dat ze het ook in de API en zeker de website integreren.

  D.w.z. Ik wil niet een URL van een tweet in een aparte pagina hoeven te plakken waarna ik dan een mega lange code terug krijg die ik dan in een blogpost moet plakken. Het moet een “embed” knop onder elke tweet zijn zoals bij al die andere web 2.0 zaken (YouTube video bv) die dan direct een compacte code oplevert.

  Op dit moment nog geen meerwaarde boven bijvoorbeeld het genoemde EmbedTweet of het maken van een screenshot.


  5 mei 2010 om 02:56
  Gerben Lievers

  “Wanneer de embedded Tweets niet snel genoeg laden kan dit dus een penalty van Google tot gevolg hebben.”

  Een penalty van Google als gevolg van een langzame laadtijd zal wel erg rigoreus zijn. Deze uitspraak is dan ook niet terecht. Vanzelfsprekend heeft de laadtijd invloed op de ranking in Google, zowel positief als negatief…maar dit is ‘slechts’ één item van het algoritme. Een penalty krijg je écht niet zomaar, een slechtere ranking wel ;-)!


  5 mei 2010 om 06:47
  Annelies Verhelst

  Echoot Bram: daar sta ik dan…;-).

  Nouja, me lijkt dat er genoeg alternatieven zijn die van minder code gebruikmaken, zoals al genoemd wordt. Leuk ding, daar niet van, maar het disco-effect is ook wel een goeie om over na te denken…ik ga em nog maar niet gebruiken!


  5 mei 2010 om 08:54
  Marc Köhlbrugge

  @Sendar

  De tweet blijft gewoon zichtbaar, ook al wordt de originele verwijderd, net zoals bij Blackbird Pie.

  Marc

  (maker van EmbedTweet)


  5 mei 2010 om 11:53
  Sendar

  @Marc Dat is mooi! Voordeel is ook dat je direct kan reageren! Netjes gedaan!


  5 mei 2010 om 15:57
  Marc Köhlbrugge

  @Sendar

  Thanks! Het direct reageren en retweeten zijn inderdaad twee belangrijke punten van Twitter als je het mij vraagt. Daarom vreemd dat Twitter het zelf niet in hun tool heeft gestopt. (al zal dat waarschijnlijk ooit wel komen)


  5 mei 2010 om 16:00
  boyke ten Broeke

  Mooie Toevoeging. Heb er nog eentje die twitter kan uitvoeren.

  Twit nieuwsbrief items of nieuwsbrieven door middel van de titel van het artikel of de nieuwsbrief in een twit te posten met een url erachter naar de online nieuwsbrief versie.

  Zie deze vraag ook steeds meer voor bij komen namelijk


  10 mei 2010 om 09:31
  Loesje

  Ik heb zojuist geprobeerd een tweet te embedden op web-log, maar daar werkt het niet. Jammer, toch maar gewoon blijven copy-pasten ben ik bang


  12 mei 2010 om 07:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!