Al je emailaccounts op één plek, de Tweetmeme van Google Buzz en stop-motion reclame in Bas Blikt

8 maart 2010, 05:34

Wekelijks hier een overzicht van opmerkelijke innovaties, start-ups en reclame-uitingen op Idealize. Vorige week onder meer: Web start-ups Inbox2, Buzrr en een stop-motion video voor de Belgische energiemaatschappij Aardgas. Veel mensen hebben minstens twee email-accounts in bezit. Bijvoorbeeld één van Microsoft Outlook, Gmail of Hotmail. Jarenlang kon je echter niet alle accounts tegelijk inzien. Het Nederlandse Inbox2 bracht daar recentelijk verandering in: beheer niet alleen je email-accounts, maar ook sociale netwerken als Facebook en Twitter, op één centrale plek. Mede-oprichter Khuram Hussain gaat in een interview dieper in op de voordelen en ook de ambities van de start-up.

Buzrr

Eén van die email-accounts, Gmail, bevat sinds een maand ook het onderdeel Buzz: zoals bekend kun je met deze applicatie onder andere status updates, foto’s, video’s en conversaties delen. Maar hoe kom je erachter wat de populairste topics zijn op Google’s sociale netwerk? Dennis Hettema maakte dit deze week inzichtelijk met Buzzr, een site waar je trending topics kunt inzien. De in Zweden woonachtige Nederlander vertelt meer in een vraaggesprek.

Mirabeau

Het zijn natuurlijk niet alleen de start-ups die inspringen op nieuwe trends als Buzz. Van een groot bedrijf als de Nederlandse Spoorwegen wordt bijvoorbeeld verwacht dat het op tijd de behoefte aan een iPhone app signaleert. Het is een kritische kanttekening in een interview met Adjan Kodde van internetbureau Mirabeau. Verder neemt hij zijn eigen bedrijf op de korrel.

Stop-motion

De reclamewereld speelt op haar beurt in op de op het internet populaire stop-motion video’s. TBWA liet er één in opdracht van de Belgische energiemaatschappij Aardgas maken. Wij vinden het resultaat geslaagd: de film blijkt een niet-tastbaar product als aardgas toch een gezicht te geven.

Hummer in memoriam

We vinden de reclame creatiever dan die van Hummer de afgelopen jaren. Ter nagedachtenis aan het automerk maakten we een opsomming van de commercials en advertenties die General Motors voor het label liet maken. Bekijk vooral de laatste commercial: wat ons betreft een typische Hummer-bezitter!

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!