Zondagavond M!TV: Keynote David Meerman Scott op MP2010

7 februari 2010, 16:06

David Meerman Scott is de schrijver van BusinessWeek bestseller “The new rules of Marketing & PR”. We hebben het hier op Marketingfacts al meerdere malen over hem gehad. Zie onder anderen: ‘Het meten van de ROI van sociale media: kritieken op David Meerman Scott’ en ‘Wat nou ROI van Social Media’. Het boek van Scott staat bovenaan de lijst van best verkopende sales & marketing boeken van Amazon.com en is al in 24 talen uitgebracht. Op Marketing Pioneers 2010 had de organisatie Scott binnen gehaald voor de keynote, keurig op het eind van de dag gepland. Hieronder de integrale video, duurt 3 kwartier, dus ga er maar even voor zitten, Studio Sport begint nog net niet 😉

Presentatie

Scott leverde een prachtig verhaal af, met een paar prachtige voorbeelden van de kracht en werking van social media. Een theoretisch zwaar onderbouwd verhaal vind je niet terug in zijn presentatie, waarschijnlijk wel in de herdruk van zijn boek (dat ik nog niet gelezen heb). Hieronder de presentatie van Scott op Slideshare :

Viral filmpje: Wc

Hieronder een van de viral filmpjes die door Scott werden gebruikt als voorbeeld. Ik had hem nog nooit gezien: ik vind hem prachtig:

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  mgvandenbroek

  Enne, oja. Ik ben nog steeds onder de indruk van de Kodak Zi8 😉


  7 februari 2010 om 16:19
  paulusveltman

  Fijne post, Matthijs. Alles netjes bij elkaar. Ik was er live zelf bij, maar wilde nog een paar dingen uit het verhaal van David checken. Dat kan nu. Top!


  7 februari 2010 om 19:11
  lgerrits

  Was een mooie keynote met veel energie en leuke voorbeelden. Had DM Scott tijdens de borrel nog Layar laten zien op mijn iPhone. Hij was erg onder de indruk!


  7 februari 2010 om 19:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!