Apple introduceert tablet: de iPad

27 januari 2010, 17:36

De nieuwe tablet van Apple gaat iPad heten. Dat maakte Apple-topman Steve Jobs zojuist bekend tijdens een groots opgezet mediaspektakel in San Francisco. Vreemd genoeg geen live-stream van Apple zelf, wel tal van andere websites die live verslag doen. Via live.twit.tv volgden meer dan 100.000 internetgebruikers het spektakel.

Tweakers weet inmiddels te melden dat de iPad 1,25 centimeter dik is en 680 gram weegt. Net als de iPhone heeft het een Home-knop onder het scherm. De iPad heeft een capacitief multitouch-ips-scherm met een grootte van 9,7”. De tablet is verkrijgbaar met 16GB, 32GB of 64GB aan opslag. Verbinding met de buitenwereld kan worden gemaakt met behulp van de wifi 802.11n-chip of via Bluetooth 2.1+ edr. Zojuist komen de berichten ook binnen dat er een 3G-versie komt! Zie hier de foto’s en de video).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

16 Reacties

  nicole

  weet iemand of het naast ebooks, ook andere bestanden (zoals pdf’s en word documenten) ondersteund. Ik ben op dit moment aan het kijken voor een e-reader en het voordeel van de sony ereader is dat het ook word en pdf bestanden aan kan en dat je daarin dingen kan highlaten en comments bij tekstdelen kan zetten…Wanneer de iPad dat kan, zou het echt helemaal geweldig zijn!


  27 januari 2010 om 19:17
  venturo

  Aanvullend. Misschien moeten we Marketingfacts binnenkort omdopen tot Applefacts? 🙂


  27 januari 2010 om 19:40
  Gijs Heerkens

  Het lijkt me echt een fantastisch apparaat! Echter, ik heb al een MacBook en een iPhone, dus dan heeft het niet veel zin om deze er ook bij te nemen lijkt me. Alhoewel het wel verleidelijk is natuurlijk… 😉


  27 januari 2010 om 21:05
  Alexander

  @Nicole: Als je een e-reader zoekt, neem dan iets met een ‘e-inkt’ scherm. Vanaf een ipad lezen zal niet anders zijn dan van een computerscherm: erg vermoeiend en onrustig, terwijl een dergelijk e-inkt scherm geen licht uitstraalt en erg prettig leest!


  27 januari 2010 om 21:32
  mgvandenbroek

  Rijtje kritiek:

  1. Bezel is too large

  2. 1/2 in is TOO THICK Even Kindle DX is thinner at 1/3 in

  3. Full size QWERTY is nice but bad ergonomics when typing iPad on a flat surface

  4. No SD slot for storage portability (A BIG MISS HERE!)

  5. Phenomenal email? I must have dozed off during the “phenomenal” part

  6. No camera? Sigh!

  7. No FLASH support (MAJOR OUCH!)

  8. IPS display means more power consumption and requiring backlight. Difficulty to read outdoors due to glare. OLED would be a much better choice but at this size it is yet to be economical for mass consumer target.”


  28 januari 2010 om 06:46
  rubenbos

  @Matthijs, tja, zouden alle mensen die hard roepen dat Flash “mist”, doorhebben dat zij de enige zijn die het interesseert?

  – Aan de linkerkant (rich internet applications e.d.) wordt Flash ingehaald door Javascript, HTML5, CSS3

  – Aan de rechterkant (games, en het echte applicatiewerk) wordt het gat ingevuld door de iPhone/iPad/Android/etc. apps

  Niemand mist het, echt niet. Alleen de Flash developers zelf. Ik vind het zonde, want er is juist nu vraag naar hun unieke kennis op het gebied van creatief programmeren.


  28 januari 2010 om 08:11
  JaapBloem

  Eerste serieuze iPad-polls komen binnen. Financial Times Deutschland op basis van 1896 stemmen: 53% revolutionair/verrassend goed en 47% teleurstellend/overbodig.


  28 januari 2010 om 08:55
  maarten

  Leuke post…

  Voor een apple jerk off circle…

  Kan iemand met een iPhone / Macbook / whatever gewoon ff toegeven dat dit niks speciaal is. Of toch, Apple dat nu echt door de mand valt als technology-driven ipv consumer-driven.

  Dank bij voorbaat !


  28 januari 2010 om 11:35
  De Indiaan

  Albert Treur

  Auto’s zijn er ook al meer dan honderd jaar.

  Was de Ford T te vroeg?

  De spe computer was er ook al 30 jaar.

  Was Amiga te vroeg?

  Pfff…


  28 januari 2010 om 20:20
  Cheap Printing

  Apple is really great in suing things which technology neededs. Great Job!


  11 oktober 2010 om 23:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!