PvdA gaat online conversatie aan

15 december 2009, 07:31

Met een nieuwe online identiteit maakt de Partij van de Arbeid zich op voor de regionale en landelijke verkiezingen. De kern van de vernieuwde website van de partij zal voortaan bestaan uit een weblog waarin opinies en columns van politici centraal staan. Berichten vallen binnen standpunten en thema’s van de partij. Reacties kunnen worden achtergelaten met Facebook Connect, Twitter of Hyves (d.m.v. OpenID) en bezoekers kunnen eenvoudig vanuit de website retweeten.

Martijn van Dam, Tweede-Kamerlid voor de PvdA en zelf al flink actief online is enthousiast: “Het nieuwe PvdA.nl wordt veel persoonlijker en dat is goed, want politiek is persoonlijk. We komen als politici veel dichterbij de bezoeker doordat er geen beschrijvende nieuwsredactie meer tussen zit. De integratie met sociaal media, zoals het doorplaatsen van Twitterberichten, werkt ook twee kanten uit. Het sluit veel nauwer aan op hoe internet bedoeld is.”.

Internet als inzet voor een open partij

De vernieuwde website past binnen de strategie die Jaap Stronks, adviseur nieuwe media, voor de partij uitrolde. Stronks: “De website is onderdeel van een brede online ontwikkeling om transparant te opereren en de conversatie met leden en kiezers aan te gaan. Ook de lokale afdelingen hebben trainingen gevolgd om met behulp van internet de conversatie aan te gaan.”.

Mangrove was verantwoordelijk voor dit concept en voor de realisatie. We zijn trots op het eindresultaat en jullie, los van politieke voorkeur, hopelijk ook een beetje op ons! 😉

Mangrove
Internetbureau bij mangrove.com

Artikelen geschreven door internetbureau Mangrove (nu: We Are You). Verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige Marketingfacts website (2012).

Categorie
Tags

8 Reacties

  Boy van Dijk

  Wij zijn ook erg trots op de nieuwe site, maar op ’t moment nog even bezig de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven: volg @pvda op de twitters. Verder zal ik hier een comment plaatsen als de site live is.


  15 december 2009 om 09:07
  Boy van Dijk

  Oh en beschouw tot het zover is, het bovenstaande postje met screenshot maar als mooie teaser :-).


  15 december 2009 om 09:09
  mgvandenbroek

  @Boy: “postje”? Hear, hear.


  15 december 2009 om 09:16
  Remco de Vries

  Ik wilde al zeggen inderdaad, ik krijg nog steeds die lelijke oude site!

  Maar dat is dus normaal. Phew.


  15 december 2009 om 10:49
  Jeroen Gerth

  Wanneer komt de nieuwe site dan online? Ik ben benieuwd!


  17 december 2009 om 08:11
  Sebastiaan

  Op naar de nul zetels.


  17 december 2009 om 10:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!