Steve Ballmer houdt zich koest in Rotterdam tijdens NOVA collegetour

12 oktober 2009, 03:47

{title}

Steve Ballmer tijdens Nova college tour. Beeld is een still uit deze video.

We hebben al een hoop gelachen om Steve Ballmer’s uitspraken over de iPhone en zijn Youtube hits op het podium. Maar Ballmer mag het laatste lachen, want hij is toch echt de CEO van het grootste softwarebedrijf ter wereld en heeft, zelfs als werknemer, een miljardenkapitaal weten op te bouwen. Een goede reden om hem, na bijzondere uitzendingen met o.a. Jesse Jackson en Dalai Lama, óók uit te nodigen voor de NOVA College tour (gisteravond uitgezonden om 19.00 op NL3). Presentator Twan Huys draait er na het tonen van de welbekende Steve Ballmer video’s niet omheen: “Meneer Ballmer, u bent een beetje gek”. Volgens Ballmer is enthousiasme zijn kracht, maar hij geeft bij vragen van studenten ook toe dat hij soms moet oppassen dat het niet de boventoon voert.

Wie is Microsoft’s grootste vijand?

Als het gesprek naar de bekende vijanden als Apple en Google verschuift blijft de vaak zeer kritische Ballmer helaas wat mild. Antwoorden als “Zij hebben hun strategie en wij de onze” is niet echt waarvoor we gekomen zijn. Als Twan vraagt om de naam Google te noemen laat Ballmer er héél even geen twijfel over bestaan en stamelt “Ggugugugugu”.

De 600 aanwezige studenten lokken hem misschien ook niet genoeg de tent uit. Veel vragen gaan over managementstijl, omgaan met massa-ontslag en hoe je aan de top komt. Interessant, maar zelf willen we eigenlijk vragen stellen als “Wanneer komt die 3G chip in de Zune?” en “Wat gebeurt er met Yahoo! en zijn open search plannen nu Bing er is?”.

Die kans krijgen we door beperkte tijd helaas niet, maar de sessie levert ondanks dat toch bijzondere momenten op. Zo heeft NOVA de moeite genomen een oude lerares op te zoeken uit de tijd dat Ballmer als tienjarige tijdelijk in België woonde. Juffrouw Stikker. Ballmer geeft toe dat ze hem zo bang maakte dat hij als kind een hele zomer doorleerde om niet achter te raken.

€1.800.000.000

Het onderwerp blijft niet alleen bij strenge vrouwen uit zijn jeugd, ook de torenhoge, door Neelie Kroes opgelegde boetes worden aangesneden. Logisch, Kroes studeerde ooit hier in Rotterdam, op de Erasmus Universiteit. Ballmer blijft er rustig onder. Hij kent Neelie wel, ze aten zelfs samen in Wassenaar. Zij betaalde.

Mangrove
Internetbureau bij mangrove.com

Artikelen geschreven door internetbureau Mangrove (nu: We Are You). Verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige Marketingfacts website (2012).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!