SocialStrategyTalk 4: “Innovation in a downturn”

16 juni 2009, 05:56

{title}Hoe hou je innovatie gaande als de economie tot stilstand is gekomen (of zelfs krimpt)? Lastig, want voor vernieuwing moet je budget hebben en als dat er niet is… einde oefening. Of zit het anders ?Kunnen we de economische recessie wel de schuld geven van gebrek aan vernieuwing? Kan schaarste en minder budget misschien ook een stimulans zijn voor verandering? En welke rol speelt het sociale web hierin?

Allemaal vragen die aan de orde komen op de vierde SocialStrategyTalk, maandag 29 juni in Trouw (Amsterdam). Het moge duidelijk zijn, het thema is “innovation in a downturn”. Graag horen we ervaringen en vragen die jij hebt over “de crisis” en wat de rol van het sociale web hierin is. Welke sprekers komen er?

Piet Bakker

Een industrie die aan de grond zit: Wat is de weg naar innovatie? De krantensector zit al langer in zwaar weer. Wat kunnen we leren van hun innovaties en oplossingen? Piet Bakker is krantenexpert en mediawetenschapper en komt hierover vertellen.

Robert Gaal & Kevin Voges

Innoveren met weinig geld: wat zijn de lessen uit de praktijk? Robert Gaal (Wakoopa), Kevin Voges (Yunoo) en ikzelf (CreativeCrowds) vertellen over hoe creatief om te gaan met weinig geld.

Andreas Sjöström

Het beste uit mensen halen als de kas leeg raakt. Is er een oplossing? Andreas Sjöström komt praten over passie. Mensen die hun passie volgen zijn creatiever en productiever. Hij stelt: “Its like playing in a rock band”. Bedrijven zouden deze passie moeten faciliteren.

Paul Iske (ABN Amro)

Hoe ga je om met innovaties die mislukken? Hoe innoveer je nou precies in slechtere tijden? Moet je minder risico’s nemen of juist meer? Paul Iske (ABN Amro, Dialogues House) heeft hier een uitgesproken mening over. Hij stelt dat je niet bang moet zijn te falen en dat briljante mislukkingen je vaak verder brengen. Zoals Winston Churchill het zei: “Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.”

Nieuwe locatie

Inderdaad, SocialStrategyTalk heeft een nieuwe locatie. We zijn trots jullie te mogen ontvangen in het geweldige pand van Trouw op de Wibautstraat. We denken dat we in deze locatie jullie nog beter kunnen informeren, inspireren en verbinden.

Schrijf je (nu het nog kan) in op meetup en we zien je de 29e juni!

Het SocialStrategyTalk team bestaat uit CreativeCrowds en Vint en wordt mede mogelijk gemaakt door SPSS

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!