The Next Web Rising Sun Startup Rally: 19 startups

7 april 2009, 05:07

{title}Tijdens The Next Web, volgende week donderdag en vrijdag, mogen 24 startups zich in 5 minuten tijd aan het grote publiek presenteren tijdens ‘The Next Web Rising Sun Startup Rally’. De jury maakte begin deze week de 19 startups bekend die het tot nu toe gehaald hebben tot de main stage.

Van de 19 finalisten komen er 6 uit Nederland, wat een aardige score is. Mobypicture zit er niet bij, IRL Connect wel (wonnen beide Red Herring in Berlijn). De jury koos de volgende 19 start ups: YellowBird, Contextured, Prezi, E,Aroxo, Silentale, Klomptek, ShoutEm, Quick TV, Mimic Media, Yourtour,plista, Yunoo, Mendeley, Huddle.net, IRL Connect, Visibuild, tarpipe enCoTweet. De jury bestaat uit de volgende experts:

 • Adeo Ressi, Founding Member van TheFunded.com
 • Stewart Townsend, manager startup en emerging markets EMEA, SUN Microsystems
 • Barend van de Brande, Big Bang Ventures
 • Werner Vogels, CTO Amazon.com
 • Robin Wauters, redacteur TechCrunch, organisator Plugg

Wie nog naar The Next Web wil, dat kan. Via deze link (Marketingfacts is mediapartner) kun je 20 procent korting krijgen op de entreeprijs!

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Michel

  6 van de 19 uit Nederland. Dat is een hele redelijke score. Ik mist alleen qash!


  7 april 2009 om 06:10
  Ronald van den Hoff

  Waarom is het zo bijzonder om je als start-up te presenteren op dit soort events? De gehele focus van zo’n start-up ligt nu op een eenmalig iets, dus zonde van de schaarse tijd en nog schaarsere middelen, waarbij m.i. de focus beter kan liggen op de langere termijn inzet. Beter 10 keer een tikje van 1 ons, dan een knal van een kilo is een oude marketing wijsheid. Of is die “te oud”?


  7 april 2009 om 07:13
  Peter van Schaik

  Volgens mij creeert zo’n event wel momentum voor een lancering Ronald. Maar je hebt gelijk, daarmee ben je er nog niet. Ik vraag me wel eens af hoe het gaat met een aantal van die startups die ooit zijn gelanceerd op een event als TNW


  7 april 2009 om 07:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!