PICNIC08: Werner Vogels, CTO Amazon over de ebook Kindle

26 september 2008, 08:04

Ik interview Werner Vogels, CTO van Amazon.com tijdens PICNIC08 over de Kindle maar kan mijn enthousiasme voor de combinatie van device, dienst en content niet binnenhouden en begin me met mijn eigen interview te bemoeien. Dat blijkt typisch te zijn voor Kindle-eigenaren (ikzelf dus), die hun enthousiasme willen delen met de wereld. Er is zelfs een ambassadeursprogramma waar je een Kindle-eigenaar kunt bezoeken om te zien wat het nu eigenlijk is. Werner blijft er rustig onder, vooral de vraag wanneer de Kindle naar Europa komt is interessant…

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

6 Reacties

  wouter

  Wil Vincent hier nu echt Werner interviewen of wil hij zelf aan het woord zijn? Een van de slechtste gesprekken ooit. Zeer gemiste kans met een toch verondersteld belangrijke spreker.


  26 september 2008 om 13:23
  Dropl

  Vincent likt ‘m gewoon helemaal af. Wat een bout gast is ’t zeg.

  Het zou hém goed doen als ’s wat meer mensen tegen hem zouden zeggen wat ze écht van hem vinden! En dat mag wat mij betreft beginnen in elke winkel waar hij graag als gadget-koning binnen stormt.


  26 september 2008 om 15:18
  Joost Diepenmaat

  @Dropl, volgens mij kan dit ook wat beschaafder.

  @Vincent, Amazon is niet alleen een boekenwinkel meer, dat tijdperk is over. Je enthousiasme over de kindle is wel erg veel te merken, zoals je zegt. Toch vind ik het echt jammer dat je een van de grootste ICT topmannen (want dat is Werner Vogels zeker!) niet lekker zijn verhaal laat doen.


  27 september 2008 om 08:42
  daniel@clickvalue.nl

  Jongens, wat een gezeur.

  Het was een prima interview. En net als op de TV. Als je het niets vindt, dan zap je toch lekker weg.

  Of ga zelf mensen interviewen.

  Het interview draait om 4 centrale vragen: hoe is de Kindle ontstaan? , Hoe lang heeft de ontwikkeling geduurd?, Wat zijn de grootste problemen en wat is er voor nodig om het in Europa te kunnen (ver)kopen?

  Prachtig dat Vincent zo ongelofelijk gepassioneerd is over dat apparaat en daarover praat met de man die het mede mogelijk heeft gemaakt. Waarom zou dat zo zuinigjes moeten. Door die passie wil ik nu ook zo een ding. En ik weet doordat alle vooraf gestelde vragen zijn beantwoord, dat ik nog even geduld zal moeten hebben.

  Bovendien getuigt het volgens mij van vakmanschap van Vincent dat hij met zijn geestdriftige en impulsieve stijl gewoon vooraf 4 vragen stelt en die binnen 3 minuten beantwoord krijgt, zonder de draad kwijt te raken. Ik zie niet iedereen hem dat zomaar nadoen, laat staan, beter doen.

  Ga zo door Vincent.


  28 september 2008 om 17:23
  vincente

  @wouter ik wilde eigenlijk het verhaal achter de kindle horen maar was inderdaad zelf te enthousiast om hem rustig te laten praten. Hij wilde er ook niet teveel over kwijt. Wilde vooral weten of het naar europa zou komen,

  @dropl nou in ieder geval laat jij duidelijk weten wat je van me vind. Jammer dat ik niet iets maak wat je interessant vind.

  @Joost Ik denk dat ik werner wel een uur kan interviewen over allerlei verschillende zaken, ik wilde even focussen op de kindle. Amazon is zeker niet meer een boekwinkel maar ze proberen juist die boekwinkel digitaal opnieuw uit te vinden met een geweldige dienst. Vind ik interessanter dan een groot E-warenhuis.

  @Daniel Ahhh. Dat voelt goed! Een beetje waardering voelt af en toe wel prettig. Geeft de burger moed om toch door te gaan. MERCI


  28 september 2008 om 18:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!