Waar is Minister Maxime Verhagen?

Waar is Minister Maxime Verhagen?
, Upstream
@marcoderksen

Waar is Minister Maxime Verhagen?

Wie wil weten waar minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen is en wat hij daar doet, kan sinds dit weekeinde terecht op de site www.hierisministerverhagen.nl. De bezoeker kan inzoomen op een kaart en tegelijk lezen wat de minister doet. Zo blijkt Verhagen gisteren te zijn aangekomen in New York waar hij door de stad heeft gewandeld en een blogpost heeft geschreven. Vanmorgenvroeg heeft hij overleg gehad met premier Balkenende, collega Koenders en staatssecretaris Timmermans over de komende week.

Absoluut bewonderenswaardig die openheid van Verhagen, maar ik ben wel benieuwd hoe selectief hij is in die openheid. Wat laat hij wel en niet weten via de site? En waarom geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld tools als Twitter en Trackr?


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • @Marco: Hij maakt gebruikt v Twitter @MaximeVerhagen. Deze berichten staan ook op hierisministerverhagen.nl (links boven, naast de kaart), alleen lijkt 't er op dat deze functie 't op dit moment niet doet. Het is wel zichtbaar in het bovenstaande screenshot.

  geplaatst op
 • @Gerard: ah, die had ik helemaal gemist; thx voor de update!

  geplaatst op
 • Ik vind het best aardig dat ie een serieuze poging doet met zo'n website. Dat heeft geen voorganger hem nagedaan. Dus: keep it up Maxime!

  geplaatst op
 • Precies.....bewonderenswaardig, hij is een van de eerste! Op Futurelab stond er ook een vermelding over, hij valt dus wel op: http://blog.futurelab.net/2008/09/politics_20.html

  geplaatst op
 • Maxime is wel érg aan de weg aan het timmeren. Hij blogt ook nog eens voor de Volkskrant: http://www.volkskrantblog.nl/blog/76600

  Het begint nu toch wel de vorm van een mediaoffensief aan te nemen. Wanneer zijn er weer verkiezingen?

  geplaatst op
 • Hamvraag: wil iemand weten waar Verhagen is?

  geplaatst op
 • Even gekeken waar Maxime is, het lijkt alsof ie in Amerika zit. Maar als je uitzoomt zie je ook een ballonnetje in Nederland :)

  Enige wat ik me afvraag is wat de veiligheidsdienst hier van vindt.

  geplaatst op
 • Als minister van Buitenlandse Zaken zal Maxime Verhagen vast nog wel eens een bliksembezoek aan Afghanistan brengen. Die worden altijd angstvallig geheim gehouden, uit angst voor aanslagen. Op zulke momenten zal het ballonnetje van Google Maps vast ergens boven Den Haag zweven. Gps-informatie als rookgordijn...
  Marco, dat jij de twitterende Maxime gemist had! Dat doet hij toch echt al meer dan een week! Hij heeft zelfs als gereageerd op @jaapstronks en @kruithoph. Citaat: "Ik schrijf mijn tweets soms zelf (op mijn mobiele telefoon), soms met hulp van een assistent."

  geplaatst op
 • Stel je voor, de twitterende Maxime gemist.... ;-) Zou hij al verslaafd zijn? Doet hij dat trouwens van ons belastinggeld, dat twitteren?

  geplaatst op
 • Leuk initiatief: Maxime heeft vast een communicatieadviseur die regelmatig op dit weblog te vinden is. Wel een gemiste kans dat hij het laat bij een Google-kaartje en niet die 'extra laag' aanbrengt die het voor ons betrokken burgers zo interessant maakt. Zie voorbeeld: http://tinyurl.com/3nyxxm

  geplaatst op
 • @marco Natuurlijk moet zo'n man zeer selectief zijn in zijn openheid. Niet zo gek toch? Laten we eerlijk wezen, wat weten we nou echt van de baas van Marketingfacts? Ook jij (en ik) maken selecties in wat we naar buiten brengen, of naar buiten kunnen brengen.

  geplaatst op
 • @Erwin: mee eens, maar wel benieuwd waar hier die grens ligt. Wat mag/kan/wil hij wel en niet publiekelijk delen. Daar zal ongetwijfeld over nagedacht zijn; zou aardig zijn om daar iets meer over te weten.

  geplaatst op
 • Nieuwe site van Maxime ziet er goed uit!
  http://www.hierisministerverhagen.nl/

  geplaatst op
 • Een prima site van onze minister! Wel opvallend, dat er blijkbaar een hoge snelheidslijn (verbinding) nodig is, met 256K ADSL gaat het ook nog niet echt lekker.

  Vraag: Is er ook een soort van smalband versie van deze site? Dit ten behoeve van de gebruikers die niet de snelste internetverbinding hebben. Bij bijvoorbeeld de publieke omroepen is er ook een dergelijke keuze: breedband of smalband.

  Met vriendelijke groeten,
  André Nelis.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.