Datingsites vechten om de vrijgezel

Datingsites vechten om de vrijgezel

Datingsites vechten om de vrijgezelNederlandse datingsites voeren een felle concurrentiestrijd op de liefdesmarkt. Datingsite Lexa biedt WareLiefdeGarantie binnen twaalf maanden, of anders je geld terug. Deze actie moet concurrenten Relatieplanet en Parship van de nummers een en twee stoten op het gebied van liefdesmakelaardij aldus het FD.

Nu er geen taboe meer rust op internetdaten kan een datingsite zeer lucratief zijn. De Europese datingmarkt zal in 2010 naar verwachting 450 miljoen dollar waard zijn. Relatieplanet, Parship en Lexa hebben bijna driekwart van de Nederlandse datingmarkt in handen. Lexa wil marktleider worden, maar heeft hier moeite mee aangezien Relatieplanet onder vleugels van de Telegraaf Media Groep opereert en Parship onder de Duitse krantenuitgever Holzbrinck. Daarnaast maakte Lexa enkele blunders op de site toen het overgenomen werd door Meetic.

Volgens Eric Klaassen van de consumentensite Start2date.nl zijn er meer dan 100 datingsites in Nederland. Klaassen ziet steeds meer gratis sites en nichespelers de arena betreden. De top drie vreest echter alleen voor buitenlandse spelers die lonken naar de relatief grote singlesmarkt in Nederland (2,5 miljoen). Penthouse Media Group nam in 2007 bijvoorbeeld 25 datingsites over voor 500 miljoen dollar. Daarnaast zijn Eharmony, Okcupid, PodDater en WooMe hier ook actief. De Nederlandse sites proberen inmiddels nieuwe inkomsten te genereren door middel van reclame, singlesfeesten en singlesvakanties.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Wat was het ook al weer?
  "Vind de ware of krijg je geld terug"

  geplaatst op
 • Het is gewoon tijd voor een heel nieuw concept. Ik houd me niet zo bezig met datingsites, maar volgens mij lijken ze gewoon allemaal op elkaar. Men vervalt ook snel in algemeenheden; leeftijd, opleiding, gezellig, betrouwbaar blabla.
  Branddating vind ik al behoorlijk orginieel, maar het moet toch beter kunnen. Mensen haken volgens mij toch af als internetdating een frustrerende zoektocht wordt. Ik denk dat die nichesites het misschien nog wel eens druk kunnen krijgen op deze manier.

  geplaatst op
 • Ook leuk, echte liefde is gewoon te koop!

  geplaatst op
 • Jacobien, dat het tijd is voor een leuk nieuw concept ben ik helemaal met je eens. Toch zijn er nu ook al een paar vernieuwende sites. Kijk bijvoorbeeld eens naar:
  - Paiq
  - OkCupid
  - Scientificmatch - Daten op basis van DNA
  Er zijn nog veel meer veelbelovende datingsites. Heb je iPod dating al eens geprobeerd? Of Wikipedia dating?

  geplaatst op
 • @Eric,
  Ik ben het type verstokte vrijgezel;-)
  Maar Paig en Okcupid zijn inderdaad wel orgineel. Ze laten ook zien dat het anders kan. Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat komen.

  geplaatst op
 • Het concept internetdaten zou nog allerlei leuke ontwikkelingen door kunnen maken, dat hebben we onlangs met de toevoeging van SinglesRadio aan onze site ook gedaan. Maar dat is niet het belangrijkste.

  Veel belangrijker is dat zo langzamerhand bij de single duidelijk wordt dat internetdaten meer vraagt dan alleen 'even' een profiel plaatsen en een interesseberichtje sturen. Net zoals je een opleiding volgt om goed te worden in je baan en traint om een marathon te lopen, is het ook voor een goed resultaat in daten aan te bevelen om je dat goed eigen te maken. Het is jammer dat de branche vooral bestaat uit sites die databases bouwen en weinig weten van het echte matchingsproces en wat daar allemaal bij komt kijken. Door juist dát aan deelnemers te leren en ze daarbij te helpen, neemt het resultaat zienderogen toe; ze vinden de liefde van hun leven.

  Er ligt naar mijn mening dan ook voor de branche vooral een taak om de single te informeren over hetgeen ze bij welke site mogen verwachten (is het de Aldi of de AH onder de datingsites) en hoe ze het daten moeten aanpakken om succesvol te zijn.

  Ik geef dat zelf gestalte via mijn weblog, lezingen en bij elk contact met de pers; het zou echter branche-breed moeten gebeuren. Maar daar zijn de sites die die kennis niet hebben en alleen het genereren van omzet/winst (betalingen van inschrijvers) als doel hebben (zonder het resultaat van de single voorop te stellen), niet in geïnteresseerd. Jammer, want het zou het imago van de branche verbeteren en de winstgevendheid lijdt er zeker niet onder, integendeel.

  geplaatst op
 • Dit is een aanrader en nog geheel gratis ook
  dating Relatiefront

  geplaatst op
 • Dating 2000 is een serieuze en VOLLEDIG GRATIS Dating site voor singels en de perfecte site als je op zoek bent naar leuke contacten een serieuze relatie, vriendschap, sportmaatje of nieuwe MSN contacten Bij Dating 2000 kom je makkelijk veilig en snel in contact met andere leuke single's Je mag volledig gratis gebruik maken van alle mogelijkheden Dus ook gratis berichten ontvangen en versturen! Je kunt ons vinden op http://www.dating2000.nl of via Google zoekterm: Dating 2000

  geplaatst op
 • vrijgezel zijn is fijn!

  geplaatst op
 • Zit enige tijd op Dating2000. Eerste indruk, gratis, leuk, professioneel en groot. Profiel aangemaakt en lekker op zoek gegaan. De chat werd ook fanatiek bezocht door mij. Een aantal leuke dames leren kennen via private messaging en met een enkeling die daar om hadden gevraagd 06 uitgewisseld. Daar whatsapp ik nu mee. Tot gisterenavond kon ik nog de website op komen. Op dit moment blijkt dat ik zonder enige aanleiding op de website, chat of anders, een ip-ban heb gehad voor de gehele website. Zoals ik nu op verschillende websites de reviews gelezen heb, gebeurt dit veel vaker dat mensen op willekeur een ban krijgen, zonder enige aanleiding daartoe. Volgens mij zit er een of meerdere figuren die er op kikken om zomaar willekeurige personen te bannen. En dan niet voor tijdelijk, maar voor voorgoed. Het lijkt allemaal zo leuk.... maar 1 tip: zorg dat je DE persoon zo snel mogelijk binnen haalt!

  geplaatst op
 • Leuk artikel, maar uiteindelijk gaat het erom waar de vrijgezel zich veilig en fijn voelt. Nu is het alleen wel heel erg lastig om de juiste datingsite te vinden. Er zijn er op dit moment zo ontzettend veel, hoe weet de vrijgezel nu 100% zeker dat hij of zij zich bij de juiste inschrijven. Tegenwoordig kom je veel websites als Datingsites vergelijker die singles helpen om een goede keuze te maken. Persoonlijk ben ik hier wel voorstander van. Maarja, ieder zijn ding :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.